Scudo Sports

Çıkarız Çıkarız Olmadı İtekleriz (Rize_2.Gün)

@samet ceylan

10-15 gunluk bir turda kendim icin hazirladigim malzeme listesini paylasabilirim,

Giyim

Uzun ve kısa kollu forma
Uzun ve kısa tayt
Pedli tayt
İç çamaşırları
Çoraplar
Polar üst
Bere, eldiven
Şapka/bandana
Mayo (nehir, göl, şelaleler için)
Pijamavari kıyafet
Alt-üst yağmurluk
Bot (kaya tırmanışı için)
Su ayakkabısı (rafting için)
Kirli poşeti

Teknik

Kask, eldiven, gözlük
Km. saati
İç lastik x3
Pompa, alyan, yama takımı
Ön ve arka lambalar, kafa lambası
Fren, vites, akort telleri, akort anahtarı
Zincir baklası
Zincir yağı
Harita, pusula (GPS'imiz alamadık)
Defter, kalem
Suluklar
Kancalı lastikler
Tulum, mat, çadır, yastık/boyunluk
Kamp ocağı ve yemek seti
Çakmak, çakı, plastik tabak-çatal-kaşık-bardak, tuz, şeker, sakız, konserve, kuru yiyecekler
Düdük (N'apalım telsiz de alamadık haha)
Karabin (dağcıların kullandığı kancalar)
Çöp poşeti (büyük boy bagaj için)

Kişisel

Şampuan, saç kremi, duş jeli, bıcı bıcı, sıvı sabun
Diş fırçası, macun
Tarak, jöle/köpük (Hiç gülmeyin valla saçlarım kabarıyor.)
Islak mendil, rulo havlu
Ayna
Güneş kremi, dudak kremi (Gülün bakalım orada veriyor muyum size..)
Roll-on
Toka
Lens solüsyonu ve kapları
İp ve dikiş iğnesi (Herkes kendi söküğünü kendi diker, ona göre.)

Sağlık Çantası

Bandaj, sargı bezi, plaster, yara bandı,
Baticon (yara temizlemek için)
Teramicyn (deri merhemi)
Trosyd veya bepanten (tahrişler için)
Dolgit (eklem ağrıları için)
Majezik (ağrı kesici)
Anti-M ( bulantı hapı)
Ercefuryl (ishal kesici)
Talcid (mide yanmaları için)
Muscoril7muscoflex (kas gevşetici)
Uyku hapı (çadırda dönüp uyuyamayanlar için)
Mini kolonya
Kenesavar (varmış diyorlar henüz araştırmadım)
Sivrisineksavar
Asprin C+ (soğuk algınlıkları için)
Magnezyum ve demir hapları (değeri düşük olanlar için)

İşi şansa bırakmayalım ya lazım olursa dağda bayırda değil mi!

Diğer

Fotoğraf makinası, tripod, yedek batarya, şarj aleti
Hafıza kartları, flash bellek, dvd
Cep telefonu, şarj aleti
Yedek piller, şarj aleti
Biletler
Nakit + kredi kartı

Scudo
çok güzel bir tur olmuş, kutlarıam. ben de çok istiyorum bir doğu karadeniz, bakalım önümüzdeki günlerde... paylaşımınız için teşekkürler, sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: KevSerSeri
çok guzel ve hayat dolu bir tur;ayaklariniza saglik;
Bence bu 27 kiloluk yuk azaltabiliyorsunuz;konfora çok duskunsunuz her halde;zaten konforunuz çok:guzel restoranlarda yiyorsunuz.
Tekrak tebrikler.

• Beğen
@Necati Bilgen

Vaay Necati Abim nasilsin gorusmeyeli, nerelerdesin? Abi senin facebook hesabin yok mu? Hic haberimiz olmuyor neler yaptigindan.

@Frédéric LAPOİNTE

Tamam keyfimize duskunuz ama bu gunku turdan onu nasil cikarttiniz? Yedigimiz seyler simit, pogaca, peynir, karpuz, domates. Herkesin kolaylikla ulasabilecegi seyler. Onlari lezzetli yapan sey doga ve yorgunluktan cok acikmis olmamiz bence. :) Yukumu azaltabilirim farkindayim. Ama bizim ekipte "esek gibi tasirim, kral gibi yasarim" felsefesi oldugundan boyle esek yukuyle o yayla senin bu yayla benim turlayip tatil yapiyoruz. :)

Eğer çamlıhemşine girseydiniz ya da ardeşen tarafından çamlıhemşine giderken kaptanın yeri var orada bir alabalık ya da mıhlama peyniri yeseydiniz ve fotoğraflarını çekseydiniz ağlayabilirdim...

Babam asker olunca Türkiye'nin bir çok yerinde anım var... Çamlıhemşin'de iki yılım geçti...

Ayder e girdikten sonra orda fırtına deresinin bir kolu olan çay var onun üzerinde bir balık restoran var köprüye paralel... orası tanıdıktı mesela..
Kaptan diye bahsettiğim üstünde yıllar geçmesine rağmen tereyağlı alabalığının tadını ve mıhlama peynirinin tadını unutmadığım yer... orada iyi kötü çocukluk anılarım var...

Canım doğu karadeniz... Şimdilerde bozulmuş olmasına çok üzülüyorum insanların.. bizim zamanımızda herkes çok misafirperverdi... he belki yabancıyı kazıklarlardı ama Türk olanlara kıyaklarını da yaparlardı eskiden... şimdi demek o da olmuyor...

Bu geziyi paylaştığınız için teşekkürler

• Beğen
Turcular için tam bir döküman. Aç sayfayı iyice oku birkaç şey ilave ederek veya birkaç şey çıkararak atla bisiklete devam et ,hazır rota.
Emeklerinize sağlık. Paylaştığınız için teşekkürler.
Yeni turlarınızı bekliyoruz.:)

• Beğen
Güsell, gerçekten görüntülerde çok hoş, daha bolca pedallar inşallah. :)

• Beğen
Resimler mükemmel ayrıca yükünüzde hayli ağır iyi çıkmıssınız bundan sonra ekiptekilere söyleyin herkez kaplumbağ a gibi evini sırtıda taşısın :)))

• Beğen
@KevSerSeri

:D :D :D maşallah yani ...

Annemde hep bir yere giderken bunu aldınmı şunu aldınmı derdi kevser hanımda bir benzeri ne olur ne olmazz sonuçta karadeniz

Bu çıkış serisi daha da güzeldii daha yenileri ne zaman gelecek ;)

Teşekkürler ..

not: 1.ci yazıda ekip tembeldi yavaş yavaş açılma başLıyor..

Sislı dağlarına kurban oldugum karadeniz.:in:

@SerkanNamazcı

Merhaba Serkan,

Her sene malzemelerimi biraz daha kucultup hafifletmeme ragmen nasil oluyor da yillar gectikce yukum artiyor ben bilmiyorum. O olursa bu olursa ya dagda lazim olursa, aklimizda kalacagina cantamizda kalsin mantigi ile bircok seyi yanimiza aliyoruz ve yillardir da tasiyoruz. Ama bu meretler de lazim olmaz olmaz tam yanina almadiginda lazim olur. O zaman da sehirde degilsin ki dagin basinda bir basindasin ne yapacaksin? Fren telinin koptugunu dusunsene haydi bakalim gecmis olsun.

Bu sene yukum 30kg idi. Ama soyle soyleyim cantanin bir gozu komple yiyecekle doluydu. Bu sefer daha sakin yaylalari tercih ettigimiz icin cok fazla yiyecek tasimak zorunda kaldik. Iyiki de tasidik. 2700 metrelerde bir sicak corba kaynatmanin, sucuk ekmek yiyebilmenin tadi tarif edilemez hahah. :D Bu gezi yazisinda son bir gun kaldi. Ondan sonra insallah 2011 yilinin gezisini yazmaya baslayacagim.

• Beğen
Tepkiler: SerkanNamazcı
Pedallarınıza sağlık çok zorlu bir ikinci gün olmuş, bu arada bir başka turunuz da has Malatya kaysısı yemek isterseniz Malatya Bisiklet Topluluğu'na bir mesaj göndermeniz yeter, öyle dandik ne üydüğü belirsiz kaysılar ile Karadeniz rampaları çıkılmaz :), sevgilerimizle ve selamlarımızla.

• Beğen
Geri