Scudo Sports

Chain Reaction Cycles

Son 1 ayda 3 tane siparişim vardı. Hepsi o kadar gecikti ki sonunda ilçemizin posta dağıtım merkezine kendim gidip aldım. Hepsi ilgili bölümde yerde duruyordu. Posta merkezine geleli günler olmuş. Postacı dağıtımını yapmıyor.

Scudo
merhaba arkadaşlar, siteden bir kaç şey almak istiyorum gümrük konusunda sıkıntı olur mu yada bi sınırı mı 100 dolar civarı harcıcam vergi filan istenirse nasıl olacak , site hakkında da hiç bilgim yok güvenilir mi yardımlarınız için teşekkürler şimdiden :)

Bahsi geçen site fiyat olarak diğer firmalara nazaran ürünlerini pahalı satıyor diyebilirim. Güvenilirdir ancak tavsiyem fiyat açısından aşağıdaki siteler olacaktır.

(link)

(link)

Kargo hariç 100$ yaklaşık 79 euro yapıyor. Bu da 75 euro sınırını geçtiği için gümrük vergisi ödeme ihtimaliniz olabilir. Olursa şayet, teslim alırken kargo hariç bedel üzerinden %18 vergi ödeyip teslim alırsınız.

Yok istenmez, 70€ dıkkat edin

@Erdal YILMAZ

o siteleride inceledim üründen ürüne farklar söz konusu tabi ama yakın birbirine , 75-70 euro civarını geçmemen lazım o zaman , bu sınır aylık yoksa tek siparişlerde mi böyle

@nurullah memiş

Tek siparişte 75 euro kargo hariç bedeli geçmeyin. Yıllık sınır var dense de çok dikkat edilen bir durum değil. En azından ben hiç denk gelmedim.

@Erdal YILMAZ

anladım çok teşekkürler :)

Merhaba arkadaşlar ben tek fren kolu olarak avid elixir 1 arıyorum şu sitede gördüğüm (link)
ilanda ki verilen ölçüleri (Select Option kısmında ki) anlayamadım bilen biri yardımcı olabilirse sevinirim. Birde bu tek kol fiyatı sanırım aydınlatırsanız çok sevinirim :))

İlandaki fiyat tek kol için. Ölçüler de muhtemelen fren kolunun ölçüleri. Resimde kırmızı çizgiyle işaretlediğim yerin ölçüsü.

Edit: 80mm diye okumuşum ben. 800 mm imiş :)

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    8,8 KB · Okunma: 30
  • Beğen
Tepkiler: Yiğit Türkben
Ölçüler fren kablosunun uzunluğu (hose length). Kablo dediğim, hidrolik fren hortumu. Ön için 750 ve 800mm olarak 2 seçenek, arka için 1300, 1400 ve 1500mm olarak 3 seçenek var. Kol yönü olarak questions bölümündeki cevaplara göre kol sola veya sağa takılabiliyor, fark etmiyor.

• Beğen
@Yiğit Türkben

Serden Us arkadasimizin dedigi dogru!
O olculer Front (ön) ve Rear (arka) fren kolu için hortum uzunluğu seçenekleri.
Fiyat fren kolu ve kaliper için geçerli. Rotor (disk) fiyata dahil degil ve opsiyonel olarak bu urunle alamiyorsunuz.
Yalniz sunu hatirlatayim:
Eğer özel olarak belirtilmemişse ön fren siparişiniz gidonun soluna, arka fren siparişiniz gidonun sağına takilacak şekilde gelir. Tek tek alacaginiz icin soyluyorum. Eger takim alsaniz ve fren hortumlarini kendiniz bağlayacaksaniz sagini solunu isteginizi gore bağlayabilirsiniz. Standart bisiklet donaniminda her zaman sol ön, sağ arka fren mekanizmasidir.

Ornegin rotor secenekli bir urunde var. Opsiyonlardan no rotor sectiginizde 30.-€, rotorlu seçtiğinizde 62.-€ fiyata geçiyor. Bu arada rotor ve rotorsuz seceneklerinde ön - arka fren seçimleri kısıtlanabiliyor. Opsiyon mantigi bu sekilde. Urun linkinden deneyebilirsiniz:
(link)

• Beğen
Merhaba

Avid elixir serisinden uzak durun gibi nacizane bi tavsiyem olacak. Fiyatı çok uygun gelse de kısa bir kullanımdan sonra firenleme gücünde kayıp yaşanıyor. Frenler hava yapıyor. Sık aralıklarla bakım yapmanız gerekecek ki avidlerin bakımıda çok kolay değil. Ya DB serisine bakın onlar daha istikrarlı ya da başka markalara yönelin.

• Beğen
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim

@Ahmet Can KÖKSAL

Öncelikle Tavsiyeniz için teşekkür ederim :) Bir çok arkadaştan bu yorumları aldım doğrusu yaklaşık 9 ay oldu yeni bisikleti alalı. Düzenli olarak hafta sonları arazide kullanıyorum ancak herhangi bir sorun yaşamadım. Bir kazadan dolayı tek fren kolu aramaktayım :))

@suat akman

Kaliperin içinde balatalarda beraber sanırım doğrumudur ? :))

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Bu konuda bir bilgi yok yaniltmis olmak istemem. Ancak balatalari ile birlikte gelecegini dusunuyorum...

• Beğen
@suat akman

Bundan emin misiniz? İngilizler sağ ön, sol arka şeklinde kullanıyor diye biliyorum. CNC de bir İngiliz sitesi...

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Rica ederim yaşadığım tecrübe doğrultusunda bilgilendirmek istedim. Ayrıca balata ile birlikte gelecek. Hatta üzerinde ki balata da organik olacak =)

Bu arada siteye sağını solunu sormanızda fayda var. Fiyatı uygun olan frenlerde genelde ingiliz standartı uygulanıyor. Yani sağ ön sol arka fren olarak geliyor.

Bu arada tek fren kolu arıyorsanız yedek parça olarak da temin edebilirsiniz.

Aynen arkadaşların dediği gibi ingiliz standartı olma ihtimali var fakat avidlerin kollar çift yön kullanımada uygun olduğu için sadece uzunluğuna dikkat ederek alman yeterli olacaktır.Zamanında 2 tane ön elixir R alıp hortumunu değiştirerek arka olarak kullanmıştım.

Fakat elixir1 modellerinde genelde uzun süre kullanım sonucunda performans kaybı görülme olasılığı çok yüksek gerek contaları gerekse kol yayı ile ilgili problemleri var.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Can Köksal
@Murat B.
Emin degilim. Guzel bir detay hatirlatmasi. Ama Avid bir Amerikan firmasi, CNC'de global ticaret yapan bir firma oldugu icin muhtemelen dunya standardina uygun olacagini dusunmustum. Elbette bu yardim isteyen arkadasi yaniltip magdur edebilir. Siteye sorulmasinda fayda var. Hatirlatma ve duzeltme icin tesekkur ederim...

Selamlar. Bu üç siteden alışveriş yapmak durumundayım :) Acaba elinde bu sitelere ait indiirm kodu olan var mı ve kullanmayacaksa bana verebilir mi?

Geri