Scudo Sports

Chain Reaction Cycles

Scudo
Bu başlık artık yurt dışı taşıma başlığına döndü. En son yaşadığım tecrübemi yazayım sizler de istifade edin.

Hani 75 euro ve yıllık 5 defa gümrüksüz mal getirme izni var ya. Ben bu izni aşmışım. Dün gelen 15 dolarlık "pilli bisiklet zilim" gümrüğe girdi. Ama ben hiçbir masraf ödemeyeceğim. Bütün masrafı gönderici ödeyecek. Şöyle anlatayım:

Bazı satıcılar Türkiye'ye direk mal göndermiyorlar. Bende bu yüzden ABD'de kendime bir adres aldım. DHL'in borderlinx.com diye bir hizmeti var. Oraya üye oluyorsunuz (ben ücretsiz üye oldum hala ücretsiz mi bilmiyorum), size bir ABD adresi veriliyor. Burası aslında bir depo. Eğer satıcı malı Türkiye'ye göndermiyorsa ABD'deki adresinizi tanımlayıp malı oraya göndertiyorsunuz. Mal depoya ulaşınca onlar Türkiye'ye gönderiyorlar. Normal bir taşıma bedeli alıyorlar.

Fakat borderlinx sevkiyat faturalarını düzenlerken shippment bedelini web sitesi üzerinden tahsil ettiği için DTP (Door to port) teslimat olarak evrakları düzenliyor ve öyle sevkiyat yapıyor. DTP teslimat olduğu zaman bütün gümrük masrafları göndericiye yıkılıyor.

Sonuç olarak bahsettiğim zil haftaya gümrükten çekilecek ama ben masraf ödemeyeceğim. Geçen sene de bir paketim bu şekilde gümrüğe takılmıştı. Hiç bir masraf ödememiştim.

Yarın bir paketim daha geliyor. Muhtemelen o da gümrüğe takılacak ama yine aynı yöntemle geldiği için gümrük masraflarını borderlinx ödeyecek. Borderlinx bana çalışıyor. :)))

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
@muratcolakoglu

Bu yöntemle bisiklet veya kadro almak çok mantıklı.

@Eser Sevinç

Ama 75 Euro üstündeki ürünlerde evrakları nasıl düzenliyorlar bilmiyorum.

@muratcolakoglu

bu ıssıe number ve kart no diyor sitede 16 haneli kart nomu yazacağız. ve ıssue number dediği nedir.çevrisiyle örtüşmüyor istediği kart nosu

@muratcolakoglu

Bahsettiğiniz siteyi biraz araştırdım, aklıma yatmayan bazı şeyler vardı. Sanırım siz durumu biraz yanlış değerlendirmişsiniz. Tekrar incelemenizi öneririm...
(link)

Do I really have to pay tax and duty?

Yes, if under the Customs regulations of your country the contents of your shipment are dutiable of taxable. In many countries, Customs permits the duty/tax free entry of shipments below a certain value (de minimis value).

For Turkey, Customs clearance regulations are as follows:
Shipments for personal use under EU150 in value will not incur duty and will be cleared by carrier's declaration.
Shipments from EU150 to EU1500 and are for personal use will be cleared by verbal declaration with payment of 18% (EU origin) or 20% (rest of world origin) of shipment value
Shipments over EU1500 or commercial shipments must be cleared formally with a customs broker for an additional charge of EU210 (US300) and applicable duty and VAT. Carrier will contact customer to obtain authorization to clear import on his/her behalf

Please keep in mind that there are heavy fines or even criminal proceedings for anyone trying to evade import tax.

All imported goods must be declared to customs - irrespective of whether the goods are new or used or whether you are buying them for yourself or as a gift.

BE AWARE: Some unscrupulous overseas suppliers openly advertise on their web-sites that they will either mis-describe items or under-declare their value in order to evade customs charges. However, you as the "Importer" are legally responsible for the accurate declaration of the goods and their value for assessment of tax and duty in the importing country. So although the seller may produce a commercial invoice, you are legally responsible for the information on the import customs declaration and for any customs charges that may be due. This means that if you purchase goods from these suppliers, and the declaration is found to be false or misleading, you may be liable to financial penalties or even criminal prosecution and having your goods confiscated by Customs.

Ben değerlendirme yapmadım. Gerçek bir hayat deneyimimi aktardım. Son iki paketim gümrüğe takılıyor ve masraflar karşı taraftan alınıyor ben para ödemiyorum. Bugün daha yeni paketlerden birisini teslim aldım.

Yukarıda yazanlar doğru, olması gereken o ama benim durumum da bu. Ayrıca bu durum ilk defa yaşadığım bir şey değil. Geçen sene de yaşadım.

Gümrük masraflarının borderlinx tarafından karşılanması söz konusu olamaz. Diğer bir deyişle, "size çalışması" söz konusu değil. Muhtemelen DHL kendi hizmeti olduğundan dolayı bir şekilde gümrükten muaf tutuyor olmalı. Ülkemiz yol geçen hanı olduğu için bunu yapmak pek zor olmasa gerek.

@muratcolakoglu

Peki gönderim ücreti olarak borderlinx'e ne kadar ödüyorsunuz?

Konudan insanları azarlar ve küçümsercesine bahsettiğiniz takdirde ben sizin yazdıklarınızı doğru anlamayacak ve ciddiye almayacağım. Burada herkes söyleyeceğini tatlı dille söylüyor bu yüzden de gerilme tartışma olmuyor zaten ama siz böyle davranırsanız bize verdiğiniz bilgiler veya fikirlerinizin hiçbir önemi yok.

@Aytaç Biber

Konudan insanları azarlar ve küçümsercesine bahsettiğiniz takdirde ben sizin yazdıklarınızı doğru anlamayacak ve ciddiye almayacağım. Burada herkes söyleyeceğini tatlı dille söylüyor bu yüzden de gerilme tartışma olmuyor zaten ama siz böyle davranırsanız bize verdiğiniz bilgiler veya fikirlerinizin hiçbir önemi yok.

@Coşkun Kumru

Bir tanesine 10,26 USD, diğerine 18,62 USD ödedim.

@Tuncay Üner

Yalan mı yazıyorum? DHL bana şu mesajı gönderiyor: "Gönderinizin teslim şekli DTP'dir. Gümrük Vergisi ve Katma Değer Vergisi'nin göndericinize yansıtılması için, gümrük işlemleri öncesinde bizimle irtibata geçmeniz önemlidir".

Bahsi geçen gönderici Borderlinx dır.

Biliyorum inanması zor ama durum bu. :)

Olay DHL ile alakaı, DHL'in gümrük dahil bütün masrafların gönderici tarafından karşıladığı hizmeti var. Amazon.com veya diğer sitelerde DHL ile vergisini peşin ödeyerek alışveriş yapabiliyorsunuz. Burada gözden kaçan nokta yıld 5 alışveriş limit olmuş. Normalde vergi ödeyip ödememe durumu fiyata göre değişiyor fakat fiyat sınırdan düşük olduğu için ilk etapta fiytlara yansımamış anlaşılan..

@kkazim

Gümrük Vergisini ödeyerek yapılan bir alışveriş örneği göstersene.

Arkadaşlar bahaneler aramanıza gerek yok. Hatalı bir işlem yapıyorlar. Bunların çok fazla hacimleri var. Bu hacim içinde bu hatayı farkedemiyorlar. Elbette bir gün fark edip düzeltecekler ama ne zaman?

İlelebet ben bu şekilde paket getiremem. Yıl sonuna kadar artık sipariş veremiyeceğim. İnsan rahatsız oluyor. Ama gelen paketlerim geldi onlara yapacak bir şey yok. DHL Türkiye bunun farkındadır ama onlar için gümrükleme masraflarını kimden aldıklarının bir önemi yok. Hatta Borderlinx den almak işlerine bile gelebilir.

@muratcolakoglu

Yalan soyluyorsunuz demedim tabiki. Bu uslubunuz hos degil.

Boyle birsey, mumkun olamayacak kadar absurd. Yarin detaylarini ogrenip buraya yazacagim.

Esas sizin üslubunuz hoş değil. Hangi detayı öğreneceksiniz? Herşey ortada. Olduğunu yazıyorum hala olamaz diyorsunuz. Bu durumda yalancı oluyorum. Ayrıca bu sadece bana olmuş bir durum değil. Amazon'dan gelen bazı paketlerde de aynı durum olmuş. Nette ararsanız anlayacaksınız.

Başka bir deneyim daha.
İngiltere'den bir ürün almıştım. Bu ürün yasak ürünmüş. Gümrük bedeli dahi ödenerek ithal edilemiyor. Ben bilmeden aldım. Borderlinx DHL kanalıyla Türkiye gönderdi ve ürün gümrükte kaldı. Ben Borderlinx'in parasını Paypal ile ödemiştim. Paypal'a "ürünü teslim almadım" diye şikayet açtım. Ürün Türkiye'ye geldi ama bana teslim edilemedi. Gerçekten de teslim almadım. Sonunda paypal benim lehime karar verdi ve Borderlinx'e ödediğim parayı bugün iade etti.

@muratcolakoglu
Bu şekilde bir alışveriş yapmadım ama amazonda amazondan direk satışı yapılan ürünlerde uygulanabiliyor, ayrıca nashbar, overstock vs gibi sitelerde de aynı sistem mevcut..

Geri