Scudo Sports

Chain Reaction Cycles

Şimdi ben chain'den 70 Euro'luk bir ayakkabı alacağım sadece 70 euro mu ödeyeceğim, malın elime geçmesi için..

Scudo
Sonuç nedir acaba? malzemeleriniz elinize ulaştımı?

Ben şahsen daha alışverişimi yapmadım ama en yakın zamanda yapınca haber ederim,bilgiler içinde teşekkürler ayrıca:)
75 euroda önemli bir nokta :boese157:

@Mustafa Kocabaş

1-Gümrükte bisiklet parçalarına ayrı bir işlem ya da kural uygulanmıyor.
2-parça gümrükte takılırsa kargo şirketi sizi arayıp yetki istiyor kabul ederseniz ücreti mukabili işlemleri gerçekleştirip tüm masraflar ve gümrük vergisi dahil tutarı size bildiriyor hesaplarına havale edince mal size gönderiliyor. isterseniz kargo şirketinin anlaşmalı olduğu gümrük komisyoncusu yerine başka komisyoncu ilede işlemleri yürütebiliyorsunuz bunun için istanbula gitmeniz gerekmiyor telefon ve yzışma ile tüm işlemler yürütülebiliyor.
3-Bu arada 75 eu muafiyet üst sınırına kargo ücreti dahil olmuyor. 75 eu yu geçerseniz 75 eu luk kısımda dahil tüm mal gümrük vergisine tabi oluyor.
4-kargo şirketleri haksız yere gümrükte takılma gibi bir durum olursa kesinlikle sizin hakkınızı korumuyor. yani gümrük memurunun olası keyfi uygulaması karşısında hiç bir yardımda bulunmuyorlar hatta bu onlar için sizden komisyon alarak daha fazla para kazanma yolu oluyor. benim başıma geldiği gibi birde gümrük memurundan taraf olup terbiyesizlik yapabiliyorlar
5- gümrüğe takılan malı kendi bulunduğunuz şehrin gümrüğüne yönlendirip oradanda vergi ödeme ve tesli işini yapabiliyorsunuz ancak ben bunu tecrübe etmedim. eksik bir şey varsa arkadaşlar tamamlarlar.
6-ortalama fikir vermesi için 500 tl lik mal getirirseniz yaklaşık 500 tl daha masraf, depolama, komisyon bilmem ne cebinizden çıkar.

çok teşekkürler bilgilendirici mesajınız için. ben daha önce defalarca 75 eu yu aştığım halde hiç gümrüğe takılmayınca(benzer ürünleri alan onlarca kişinin de takılmıyor) neden bisiklet parçaları takılıyor diye merak etmiştim(masatenisi ekipmaları alıyorduk). devletin bu keyfi uygulamaların önüne geçmesi lazım. Eğer vergi uygulanacaksa belli bir standartı olsun ve herkese uygulansın. Takılacak mı takılmayacak mı, ne kadar masraf çıkaracak derken kafayı yer insan.

Türkiye'de bulamadığım için istemeye istemeye, ChainReactionCycles isimli siteden 18Şubat'ta 60€'luk 49 numara bir MTB ayakkabısı siparişi verdim.
İlk başta her şey güzeldi, haftasonu olmasına rağmen o gün içinde kargomu yollamışlardı ve bana bir takip numarası yolladılar,
Paket İngiltere'den çıktı ve Almanya'ya ulaştı.. Ne olduysa ondan sonra oldu zaten ParcelForce'un da bir ayağı olan GLS şirketi, uluslararası gönderimlere bakmakta.
GLS üzerinden takip ederken kargomu 24 Şubat'ta şu olayı gördüm "Problem in customs clearance due to missing invoice" (Eksik fatura nedeniyle gümrükten çıkamadı).

GLS' e mail attım bunun üzerine ne olduğuna dair. Bana Türkiye'den MNG Kargo'dan bir yetkili cevap verdi. Dediği şey "Kargonuzun üzerinde orjinal fatura bulunmadığı için şu anda Almanya'da tutuluyor, 9 Mart'a kadar süre verilmiş, bu süre içinde orjinal fatura gelirse işlemlere devam edilecek".
Ben de bunun üzerine 24 Şubat'ta CRC'ye mail attım durumu anlatacak şekilde , 28 Şubat günü bana geri dönüş yaptılar, "Kusura bakmayın faturayı eklemeyi unutmuşuz, hemen iletişime geçiyoruz GLS ile" diye.
Neyse dedim, ayın 9una daha çok var, herhalde o zaman kadar GLS'e fatura ulaşır, derken, 29unda paketin geri gönderildiğini gördüm. Ne olduğunu sormak için tekrar GLS'e mail attım ve bana gönderenin paketi geri çağırdığını söylediler.
ParcelForce'a mail attım, siz mi istediniz diye, onlar "yok hayır biz değil CRC istemiş" dediler,
CRC'ye mail attım, 2 gün sonra bana geri döndüler: "bizim böyle bir talebimiz olmadı ama paketiniz bize geri geldiğinde, faturasını üzerine ekleyip sağlam bir şekilde tekrar yollayabiliriz veya paranızı geri iade edebiliriz" dediler..
İyi dedim bir daha böyle bir sorun olmayacaksa paketi tekrar yollayın, inanılmaz bir şekilde mailimden 4 saat sonra "tamam, paket bize ulaştığında hemen yollayacağız sağlam bir şekilde" dediler.

ve gerçekten de 6 Mart'ta paketi yolladılar. Aynı süreç; İngiltere'den çıktı, Almanya'ya geldi, hah dedim bu sefer gelecek galiba, dememe kalmadan bugün saat 9:24'teki son durumu "Problem in customs clearance due to missing invoice" haline geldi..

Paket kaybolsa bu kadar sinirim bozulmazdı muhtemelen, üzülürdüm sadece, ama CRC kaynaklı bir hatanın iki kere yapılması çok sinirlerimi bozdu -ki CRC'ye yaklaşık 10tane mail attım, faturayı unutmayın, orjinal faturayı ekleyin, yoksa gelmiyor paket diye-..

Buradaki yorumları da okuyunca acaba bana mı uyuz oldular diye düşünmeden edemiyorum..

Hem paylaşmak istedim, hem de benzer bir sorun yaşayan olduysa bana akıl vermesini istemek için yazdım..

konu başlığındada sorduğum gibi,bu site ne kadar güvenli,orjinal ürünler mi sağlıyor vb.

mtb toplayacağım için rastgele google da kadro ararken bu siteyi gördüm önceden de görmüştüm takmamıştım fazla yabancı site diye daha sonra fiyatlara bakınca bayağı uygun olduğunu gördüm

karşılaştırma yaparsak erdoğanlar bisiklette deore v fren 9 lu set 570 tl küsürken burada topladığım dore hidrolik set (hepsi 2012 model) 300€ falan belki biraz daha azdır. bir diğeri de (en fazla dikkatimi çeken bu oldu) mavic crossride 6 vidalı teker seti 183€.

sizce ne yapmalıyım öğrenciyim bursumu ve harçlıklarımı toplayarak mümkün olduğunca en ucuza kaliteli parçalar toplamaya çalışıyorum

TEŞEKKÜRLER...

Ben kullanıyorum crcyi daha yeni ritchey wcs carbon gidon aldım.Ama amerikadaki arkadaşıma yollattım gelirken getircek yanında.Onun dışında türkiyeye sipariş verirken 75€veya 100$ limitini aşmayın çok sorun olmaz.Aşmadığınız zaman gümrüğe takılsa bile gümrükte adamlara ödediğin miktarı gösterirsin olur biter.

@kir-pi

ben ilk olarak bu deore seti almayı planlıyordum toplam 292€ tutuyor bu mikter sizce gümrüğe takılır mı takılırsa bana ne kadara mal olur?

Gümrük mevzuatını tekrar okumanı tavsiye ederim burak 75€ veya buna eşdeğer diğer para birimleri diyor dolar için bu yaklaşık 99-100$ civarına geliyor.Ayrıca şuan bu muafiyet ramazan bayramı nedeniyle 150€ ya kadar çıkmış bulunmakta 1 aylık süre için.

ayrıca gelelim 75€'dan fazla her alışveriş için %18 gümrük ödersiniz kısmına aldığınız ülkeye göre vergilendirme değişebilir japonya ve çinden alırsan %20ydi sanırım hatta, Her alışveriş için demek saçma çünkü çoğu takılmıyor ticarı amaç taşımadığı için.Ama aynı üründen 2den fazla getirtirsen ozaman ticarı amaca giriyor.Bir çok kez 75€ sınırını geçtim gümrüğüe takılmadı genelde 108-120 dolar arası alışveriş yapıyorum.Ayrıca bu dediğimiz 75€ sınırına kargo dahil değildir.

@Murat.K

daha ilk video açıldığı gibi vay a****ını dedim kendime :D

kararımı verdim yardımcı olan bütün herkeze teşekkürü borç bilirim :) aşağıdakileri listeme eklemiş bulunmaktayım

jant seti
(link)

hd. fren set
(link)

vites sistemim(ön aktarıcıya 10 tl fazla verip buradan alacağım deltabisiklettekidaha iyi gibi geldi)

vites kolları
(link)

aynakol
(link) (sizce paket içinde göbeğide var mıdır?)

ön vites
(link)

ruble
(link)

zincir
(link)

arka vites
(link)

@kir-pi

ben zaten o sınırı kesin geçerim alacağım en düşük bir alışverişim 180-200€ olur

Arkadaşlar kısa bir süre içinde bu siteden bisiklet almayı düşünüyorum complete olarak. Bana şöyle bir şey söylendi "Aynı modelin distribütörlüğünü yapan şirket varsa gümrükten geçmez ithal mal alma iznin olması gerekir.". Alacağım bisiklet nsbikes ve bildiğim kadarıyla Türkiye'de distribütörü yok. Bir de gümrük vergisi %18 olarak geçiyor değil mi?

Geri