Scudo Sports

Chain Reaction Cycles

O siteden daha önce iki defa alışverişim oldu. Gelen kargoların ülkemizdeki dağıtımını ptt yapar ve standart olan kargo yöntemini seçtiyseniz yani ucuz olanı seçtiyseniz bir kargo takip numarası olmaz bu nedenle kargonuzun nerede olduğunu öğrenemezsiniz. Benim siparişlerim 8 ila 10 gün içinde elime ulaştı. Üstelik pahalı siparişlerdi. Zaten orada da yanılmıyorsam 8 - 15 iş günü tabiri var hatırladığım kadarıyla o yüzden içiniz ferah olsun kargonuz gelir. Ne zaman kargoya teslim edlidiğine bakınız siparişlerim bölümünden ona göre hesaplama yapın iş günlerini hesaplayın sadece.

Scudo
Standart gönderi olup olmadığını bilemiyorum fakat tek bir lastik başına 10 pound bedel ödedim. iki lastiğe ödediğim kargo bedeli 40 pound. Bu 600 gramlık bir paket için oldukça yüksek bir meblağ sanırım. Standart olma olasılığı nedir bu bedel göz önüne alındığında gayette dikkatliyimdir aslında ama gözden kaçırmışda olabilirim. Bu arada kargo süresi 3 ile 5 gün yazıyordu.

@Hasan Oğuz

@MuratHan

40 pound yüksek bir bedel. İki adet kargo seçeneği sunuyor sipariş verirken, kargoyu seçmenizi istiyor ilk seçenek standart kargo benim bahsettiğim, diğeri ise pahalı olan yani sizin seçtiğiniz kargo. Kargo takip numarası olması lazım, bu numara ile kargonuzu takip edebilirsiniz kaybolma riskini ortadan kaldırır. Sipariş detaylarında yazıyor olmalı eğer yazmıyorsa mail atıp isteyiniz.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
Çok özür kargo bedeli toplamda 20 pound. Bu dalgınlıkla kesin standart olanı seçmişimdir.:) Herneyse sonuçta bir kaç gün daha bekleyelim ayrıca mail gönderdim kargo takip numarası için cevap bekliyorum.

Hasan Oğuz;919989]40 pound yüksek bir bedel. İki adet kargo seçeneği sunuyor sipariş verirken, kargoyu seçmenizi istiyor ilk seçenek standart kargo benim bahsettiğim, diğeri ise pahalı olan yani sizin seçtiğiniz kargo. Kargo takip numarası olması lazım, bu numara ile kargonuzu takip edebilirsiniz kaybolma riskini ortadan kaldırır. Sipariş detaylarında yazıyor olmalı eğer yazmıyorsa mail atıp isteyiniz.

@MuratHan

Royal Mail International

Your parcel has been dispatched by a Royal Mail Airmail Economy service. This means that your parcel is due to reach its destination within 3-5 working days of the dispatch date if you are in a major European City, or Worldwide usually within 5-8 working days. As this is an economy service there is no online tracking information available.

Crc'de royal mail açıklamasında bakın ne yazıyor...

Genelde sorun bizim gümrüklerden kaynaklanıyor.Mesela benim 1 ay beklediğim de oldu,4 günde elime ulaşan da oldu(aynı kargo seçeneği ile alınmış ürünler)

Takip numarası olmadığı için tek yapabileceğiniz: beklemek :(

• Beğen
ayrıca ptt bölgeden bölgeye hız degıstırmektedır ben dırek beyogluna ıstedıgım ıcın sıparıslerımı cok gecıkme olmuyor cunku kalabalık ve gozde bır yer olması hızmetı artırıyor

• Beğen
paypal ile mi alıyoz oradan fiyatlar nasıl ön far ve arka çakar baktım pahalı gibi ayrıca km saatleride cok uygun sayılmaz bu ürünlerden alıcam da yok cok pahalı yerde

Bugün sipariş tarihinden bu yana 30 küsür gün oldu. Kargodan eser yok. Konuştuğum PTT kargo yetkilileri kargonun kaybolmuş olabileceğini kısaca birileri tarafından el konulmuş olabileceğini ima ettiler. Aksi takdirde kargonun kaybolmasının mümkün olmadığını söylediler. İşin özeti bizim kargo ortada yok arkadaşlar. Chainreactioncycles.com'a sabah mail gönderdim cevaben gelen mailde aynı lastiğin stoklarında olmadığını para iadesi yapabileceklerini söylediler. Bende para iadesi istedim. Yazık gerçekten adamlar gönderdikleri malın parasını iade etmek zorunda kaldılar. Gerçekten ülke olarak utanılacak bir durum. Ben utandım açıkçası ama sonuçta bende madur edildim. Bu hırsızlığı gerçekleştiren zat'ı Allaha havale ediyorum. Bir dahada yurt dışından bir şey getirtmeyeceğim ellin adamlarını bizdeki bu iğrençlikler yüzünden madur etmeye hakkım olmadığını düşünüyorum. Herkese iyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Saygılı
@MuratHan
Malesef böyle durumlar sık oluyor ülkemizde :( Bende ebay üzerinden çok sipariş verdim ve el koyma olayını 4 defa yaşadım . Size geçmiş MuratHan bey umarım ilerde böyle garip aksaklıklar yaşamassınız .

• Beğen
Merak ettiğim birşey var bu tür para iadelerinde kargo dahil verdiğimiz bedelmi ödeniyor yoksa kargo bedelini iade edilen miktardan kesiyorlar mı?

@Şevket Şahin' bey ilk kez bu türden bir alışverişim oldu acemiliğime geldi. Dediğiniz gibi kargo takip numarası alabileceğim gönderiyi seçmeliydim. Evet diğerine göre biraz daha pahalı fakat en azından garantili bir yöntem. Buradan yurt dışı alış verişi düşünen arkadaşları bir kez daha uyarmış olalım. Görevini kötüye kullanan insanlar maalesef her kurumda var o yüzden işimizi şansa bırakmayalım.

yurtdışından pahalı parçalar almam zaten.gümrüğe takılma riski var,zaten kargosuyla birlikte ürünler türkiye'deki fiyatına yaklaşıyor.görmeden parça almakta anlamsız biraz,çizik olur,çatlak olur,yurdışına onu aynı adrese göndermek ayrı dert.ürünü türkiyedeki bilindik mağazalardan indirimle almak daha iyi olur..arkadaş ebaydan 70 dolar'a jant seti spariş etti,3 yıl önce.bana olayı geçen ay anlattı.satıcının yıldızı yokmuş,yani güvenilir değil.15 günde elinize ulaşıcağı yazıyormuş.ama 20 gün beklemiş,satıcı maillere cevap vermemiş.satıcının profilindeki tüm bilgiler silinmiş.adam dolandırıcı olduğu kesin,maillere cevap yok,profildeki bilgiler gitmiş.hergün böyle ebay dolandırıcılığı yüzlerce oluyor.dikkat etmek lazım.

• Beğen
yazıldımı bilmiyorum ama, ilk gönderim, yeri tespit etmek için uzun sürüyo. 14 gün sürmüştü benimki, sonrakiler ise tam bir haftada elime ulaştı..

• Beğen
türkiyede olmuyan ürünleri ordan alıyorum 1 haftada geliyor.Yanlız kapya bırakmasalar çok güzel olucak bir gün çalınıcak :)

• Beğen
merabalar bende bu siteden bisiklet getirtcem fakat vergi ödemem gerekeceği için gümrük merkezine gitmem gerekecek ben istanbulda yaşıyorum bu gümrük merkezi bana en yakın merkez gelir mi yoksa trnin herhangi bi yeri olabilir mi bu konuda endişelerim var yardımcı olur musunuz

• Beğen
@erşah hançer

topkapı avpim ptt e-5 yanında olan metrobüs durağıda var ;)

• Beğen
@MuratHan

Evet Türkiye'de dağıtımı PTT yapıyor. Ayrıca PTT gelip gittiğinde not bırakmıyor, çok nadiren arandığım oluyor fakat buna güvenmeyin, gidip sorun.
Chain Reaction ile 2-3 senedir çalışırım en erken 1 hafta sürüyor malın gelişi, bazen 15 günüde bulduğu oldu.
Avrupa ve UK kökenli mail-order firmalarının genel sorunu sipariş verilen malın stokta var gibi görünmesine rağmen, kendi içlerindeki sistemde 1-2 gün oyalanıyorlar. Birçok zaman mal stoklarında yok ( fakat var yazıyor), toptancıdan sipariş veriliyor ve daha sonra size gönderiliyor.

selamlar, sizin başınıza gelenler benimki ile benzerlik taşıyor. bence sorun kargo,dan deyil ellerinde olmayan ürünün satışından kaynaklanıyor.bana,da muadili diye bayan taytı göndermişlerdi (biray sonra) geçmiş olsun.:)

• Beğen
Geri