Scudo Sports

Çerkezköy hakkında

nurullah memiş

Daimi Üye
Tepki
117
İsim
Cafer inmik
Başlangıç
1950—51
Bisiklet
Cube
Merhabalar arkadaşlar, tayin durumum var tercihlerim arasına çerkezköyü koymayı düşünüyorum fakat biraz araştırdım fazla göç alan bir yer olduğunu öğrendim , zorunlu hizmetimi yapmak için geleceğim öğretmenim. Nasıl bir şehirdir, yaşanır mı?

Scudo
Çerkezköy güzel bir trakya kasabasıdır. İş imkanı fabrika vb... çok oldugu için anadolunun hemen hemen her yerinden göçen insanlar var. Çok boşta gezen insan göremezsiniz. Karı, koca ailecek insanlar çalışır. Organize sanayi bölgesi oldugu için gece gündüz bir fabrika üretimi var. Bütçenize göre ev bulabilirsiniz. Lüksü de var. Sobalısı da var. İstanbula yakındır bu avantaj. Çıtırından bir arabanız varsa hiçbir şey den geri kalmazsınız. Bayram seyranda anadoluya memlekete gidip, gelmek bezdirir.

@aakay77 üniversiteyi edirne'de okudum keşke zamanında bi gidip göreydim , genel olarak trakyayı seviyorum bende bulgar göçmeniyim zaten de çerkezköyün diğer trakya ilçlerinden farklı olduğunu anladım göç aldığı için , doğup büyüdüğüm yerde aynı sayılır inegöl hep göç alır, inegölde etnik kavgalar filan çok oluyor mahalle mahalle ayrılıyor hep çerkezköydede böyle bi durum var mı mahalle farkı?

Emlak konutları vb.. Çerkezköy ortalamasının üstünde sitelerde kalırsan pek öyle mahalle kavgası vb.. duymazsın. Ama Çerkezköy'ün çok yakın olan Kapaklı'nın içindeki oturumlarda bu tarz kavga gürültünün olabilme ihtimali yok değil. Ama sana şunu söyleyebilirim net olarak; Millet işinde gücünde. Çalışmak istiyene iş var. Bu da boşta, hatya gezen insan nüfusunu azaltıyor. Senin İnegölünden en önemli farklı bu olur bence. İnegölde tek bir mobilyacılık var benim bildiğim. Trafikte, yolda, trakyanın farkını burada da görebilirsin. Minör sorunlar var mıdır? elbette ama bir anadoludakinden çok daha azdır.

• Beğen
Tepkiler: nurullah memiş
Başka birşey sormak istersen yardımcı olabilirm. Zira 3 yıl Çerkezköy'de oturdum. Hattat Tarım'da görev yaptım.

@aakay77 aklıma takılan bişey olursa yazarım tekrardan, çok teşekkürler :)

Mahalle şeklinde ayrılma var, her türlü etnik köken'den insanlar var. Sosyal aktiviteler için iyi bir şehir değil, bol bol pavyon var. Devamlı kuzey rüzgarı eksik olmaz. Bisiklet için iyi rotalar var ancak rüzgar yüzünden çoğu zaman zorlayıcı oluyor. İş çıkışı her yet kilit :) dehşet trafik var. Kısacası gelinecek bir şehir değil :(

Geri