Scudo Sports

Cep telefonunu tam bir bisiklet bilgisayarına dönüştürmek. (ipbike)

Scudo
@mehmetsunu barometrik sensörler sürüşe başlamadan kalibre edilirse en doğru bilgiyi verirler. Gpse göre kesinlikle daha doğru çalışırlar. Hava koşullarında anormal değişiklikler olmadığı sürece. Garmin bütün bisiklet bilgisayarlarında en hassas gps çiplerine sahip olmasına rağmen bu nedenle cihazlarında barometrik sensör bulundurur ve yükseltiyi bu sensörle hesaplar.Şunu da eklemekte yarar var. Sensörün kalitesi ve hassasiyeti çok önemli.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@ozgurgokalp

Peki kalibrasyonu nasıl yapacağız. Yükselti olarak bir mihenk noktasını cihaza girmemiz gerekiyor. Bu zeminin rakımından emin olmamız gerek. mesela bizim şehir merkezi nin yüksekliği belli 1054 metre. Bu noktada cihazın kalibrasyonunu yapabiliriz. Tamamda her defasında yüksekliğinden emin olduğumuz bu noktadan mı kalibrasyonu yapıp tura başlayacağız. Ben mesela şehir merkezine göre daha yüksek olan evimizin rakımından emin değilim. Bir zaman 1115 metre bir zaman 1090 metre çıkıyor. Yani hareket noktamın yüksekliğinden de emin olup kalibrasyonu bu noktadan yapmam gerek. Yoksa her defasında şehir merkezinde kalibrasyon yap durumu olur. Birde adı işte barometre yani havanın gününe göre basınç değişimi ve farklı okumalar söz konusu. (cihaz sigma 14.12)

Bisiklet turlarında kaç metre irtifada olduğumuzdan çok kaç metre tırmanış yaptığımız önemli olduğundan barometrik sensörün hassaslığı burada önem kazanıyor. Başladığınız noktayı tam olarak bilir ve kalibre ederseniz rakımı da doğru görürsünüz ama değilse de toplam tırmanış ve watt değerleriniz yine gpse göre çok daha doğru olacaktır.

@ozgurgokalp

Evet doğru. Görece bir rakam bile girseniz tur boyunca ne kadar yükselti çıktığınız belli. Ben telefon işine pek güvenmiyorum.

Edge 520 alma arifesinde bu konuyu gördüm ve denemeyi düşünüyorum açıkçası. Eğer tatmin ederse Edge 520 yerine jant seti alacağım :)

Konu için teşekkür ederim Özgür bey.

• Beğen
Tepkiler: ozgurgokalp
@mehmetsunu bende de sigma 2209 cihaz var. Bu cihaz barometrik ölçüm yapıyor. Ben de bildiğim noktaları cihaza girip turumu yapıyorum. Sonuç gayet düzgün oluyor. Tabi burada hava koşulları siz tur sırasında değişirse ölçüm sonucu yanlış olur. Fakat yine de gpse göre daha doğru olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@mehmetsunu telefon işi sıkıntılı, haklısınız. Ama kaliteli telefonlar bu konuda başarılı. Mesela benim kullandığım samsung galaxy s5 gayet iyi bir sensöre sahip. Oldukça hassas ölçüm yapabiliyor.

Buradan hareketle,
(link)
Ve
(link)

ürünlerini sipariş geçtim. İkisinde de ble ve ant+ uyumu var. Benim telefon ant+ uyumlu olmasa da otg üzerinden ant+ USB stick ile bağlayacağım. Hem nabız hem hız-kadans sensörünü aynı anda ble üzerinden nasıl bağlayacağımı anlamadım o nedenle her ihtimale karşı birini ant+ ile bağlamak için de hazırlığımı yaptım. Bakalım ne kadar zamanda gelecek siparişler.

@ozgurgokalp Strava eski model telefonlarda çalışmamaya karar verdiğinden beri cihazımı kullanamıyordum. Bu süper bir alternatif oldu. Strava'ya sürüşleri otomatik göndermesi de cabası.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

• Beğen
@GoMMeS şimdiden güle güle kullanın diyelim o zaman. Siz de sensörleriniz gelince tecrübelerinizi paylaşırsınız, çekinceleri olana rehber olur. @Uğur S. Sizin için de işe yaramasına sevindim.

@GoMMeS

Note 3 ile birlikte sigma bluetooth nabiz sensörü ve garmin ant+ kadans, hız sensörünü Wahoo Fitness uygulaması ile kullanıyorum. Bir nevi garmin bisiklet bilgisayarı yaptım kendime.

(link)

Bluetooh aynı anda birden fazla cihaz ile çalışabildiğinden sıkıntı yaşamazsınız.

• Beğen
@GoMMeS İphone kullanıyorsanız ant+ desteklemiyor diye biliyorum.
Lİnkteki dongle ile kullanabilirsiniz.
(link)

@ozgurgokalp

Farkettim :) Düzelttim sonra.

@dramorey, yani hem nabız verisini hem de hız ve kadansı ble üzerinden eş anlı olarak paylaşıyorsunuz öyle mi?

@GoMMeS

Hiz ve kadansı ant+, nabızı ise ble ile alıyorum . Eğer bütün sensörleriniz ble ise hepsi aynı anda çalışacaktır.

@dramorey, Strava uyumlu sensörler sayfasında şöyle bir uyarı var da, o kafamı karıştırıyor.
You should not pair multiple devices to your Bluetooth sensor because Bluetooth only allows you to pair to one device.

Geri