Scudo Sports

Cep telefonu son gelişme ve tercihler ?

caner ünsal

Forum Bağımlısı
Tepki
472
Bisiklet
Scott
Belli bir kullanım amacım, illaki olsun dediğim özellik yok. Güncel bir telefon almak istiyorum. mümkün olduğunca hafif, ince olsun belirgin bir zafiyeti olmasın diye araştırıyorum. Kullanacağım ağırlıklı bir uygulama yok( foto, müzik oyun )
Nokia lumia 720 , lg gd2 ,samsung S4 , iphone 5 bile olabilir. Daha uygun fiyatlı modelleri de değerlendirebilirim . Sık telefon değiştirmiyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir model olursa belki bu konu altında cep telefonları gözden geçirilmiş olur.

Scudo
LG G2 kesinlikle öneririm, htc one, s4, xperia z gibi telefonlarla aynı donanımda fiyat olarak diğerlerinden ortalama 200 lira ucuz. Ayrıca ince ve hafif klas bir telefon. iPhone'a para vermeyin.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Kardesim nexus al en guncel telefonlar onlar androidde nexus 4 ler su an 1000 lira gibi bir fiyatta nexus 5 cikti turkiyeye gelmesi 1-2 ay alir oda 1500-1600 gibi bir fiyattan girer.

Sony Xperia Z1 öneririm, fiyati uygun kamerasina zaten diyecek yok ve su gecirmez (1m suyun altinda 30dk kalabiliyor). Ben kullaniyorum ve cok memnunum, herkese öneririm.

Lumia kullanan var mı? Varsa yorum yazabilir mi? Bende Lumia düşünüyorum da.

samsung galaxy s3 kullanıyorum. 1250 TL civarı. pek bi şikayetim yok açıkçası. ama aklım lg G2 de. kesinlikle lg G2 öneririm ben. ikinci sırada ise htc one var. tercih sizin.

Murat Bey'in sony xperia z1 önerisine katılıyorum. Şu an piyasadaki en sağlam ve donanım olarak güçlü telefonlarda lider durumda. Sony ericsson w810i var bende 6 yıldır kullanıyorum hala bana mısın demiyor. bozulsa da güncellesek telefonu :evil: Yalnız fiyatının uygunluğu konusunda hemfikir değilim. şu anda bile 2100 ile 2200 arasında değişiyor. maddi durumunuzu bilemem tabiki ama şu anda bir aylık maaşım bile yetmiyor bu telefonu almaya. tercih sizin tabi ki ama kesinlikle öneririm bütçeniz yeterliyse...

Kesinlikle Genera Mobile Discovery fiyatına gore cok cok ucuz gayet ince özellikli hos bir telefon.

Ben iki yıldan daha uzun bir süre Android'li telefon kullanmış birisi olarak sana önerim Android'li bir telefon alma. Şubat ayından bu yana Nokia Lumia 820 kullanıyorum, Windows 8'li ve inanılmaz memnunum, bundan sonra bir daha asla Android'li bir telefon almayacağım. Windows 8 herşeyi ile çok güzel ve çok akıcı bir yazılım. Eğer bütçe sıkıntınız yok ise Nokia Lumia 1020'yi öneririm ama onun fiyatını pahalı bulursanız Lumia 925 tam bir fiyat X performans telefonudur.

Fiyatına göre en iyi donanımı LG G2 sunuyor. Düşük bütçede General Mobile Discovery, saf Android deneyeimi için Nexus önerebilirim. Akıcı ve stabil bir deneyim için WP8'li cihazlar veya iPhone çeşitleri var. Sabit fikirli olmamak lazım, yenilikten zarar gelmez, tecrübe olur.

HTC One, LG G2, Xperia Z gibi telefonların hepsine aynı donanım var hepsinin işletim sistemi snapdragon 800 o bazı ayırt edici özellikler mevcut htc one da müzik kalitesi, xperia z de su geçirmeme özelliği, g2 nin ince tasarımı vs...

Xperia Z kullanmış biri olarak gece çekiminin başarılı olduğunu söyleyemem.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Yukarıda tavsiye edilen telefonlar benim de hoşuma giden hepsi de olabilecek modeller. Şu link de karşılaştırma için kullanılabilir oldukça detaylı karşılaştırma olanağı sunuyor. Bilgi paylaşımı için koydum. (link)

Fiyatı nedeni ile nokia lumia 720 ye yakınım . LG Gd2 fiyat performans olarak iyi gibi. Kesin bir doğru bulmak olanaksız. Keşke biraz daha para verseydim şu özellikte olsaydı demekte istemiyor insan. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Bir kaç gün daha bu başlığı da takip ederek internette de dolaşmaya devam edeyim. Şu sıralar telefon bakan başka form üyeleri de var mı bilmiyorum?

Bir kaç gündür ara ara interneten telefon karşılaştırıyorum. Eşime bir süpriz yapayım ona İphone 5S alayım onun 4S. inide ben kullanmaya devam edeyim Nasıl olsa kendime ne alacağıma karar veremiyorum bari o sevinsin dedim.
Garanti sorunu çıkmasın diye de apple online mağazadan almayı düşündüm lakin 16gb modeli teslim süresi 5-7 hafta yazıyor. Ö nceden deneyimim var bu apple garanti olaylarında vs o kadar ağır kanlıdır ki ! O 5-7 haftayı ithalatçı göndermedi. yok getiren uçağın tekeri patladı biz ne yapalım vs. diyerekten 10 haftaya havada karada çıkarırlar. Bir de 30 kere telefonla aratırlar. Ben de İzmirdeki apple mağazasını aradım ellerinde 5s olmadığı gibi ne zaman gelir bilmeyiz sıra da yazmıyoruz gibi bir hoşluk içerisinde. İnternette akakçe.com vs fiyat karşılaştırma sitelerinden bakınca bir sürü online mağazada var ama garanti durumu içime sinmiyor. paralel ithalat vs ile getirilen ürünlerde apple doğrudan garanti vermiyormuş vs. puslu durum. Apple gerçekten müthiş bir firma hem pahallı hem kaprisli buna rağmen temin etmek kolay değil bulunmuyor. nasıl yüksek bir imaj yaratmış tebrik etmekten başka çare yok.

@caner ünsal

artık apple türkiye resmi olarak açıldığı için yurtdışı kayıtlı ürünleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. çünkü uluslararası garanti sistemi türkiye içinde geçerli. kayıt edilen tüm telefonlar (isterse dubaiden isterse almanyadan gelsin) uluslararası garanti kapsamında. aldım sordum ordan biliyorum.

Ben de geçmişte android kullanmış ve şu an lumia 820 kullanan biri olarak size tamamen katılıyorum. Androidlerden tek eksiği mağazadaki uygulama sayısıdır. Bunun dışında kat kat üstündür. Donma, kasma gibi sorunlar yaşamazsınız. Androidlerde sıkça yaşanan RAM in dolması gibi bir sıkıntınız da olmaz. Android işletim sistemini geliştirirken sadece yenilikler yapar şu markaya bu modele uyar mı diye düşünmez. Fakat lumialarda hem cihazın hem de işletim sisteminin aynı çatı altında olması büyük avantajdır. Güncellemeler modellere uygun olarak geliştirilir. Hafiflik ve incelik konusuna gelince. Piyasadaki rakiplerine göre 10-15 gram ağır ve 1-2 mm kalın olabilir fakat elinize aldığınızda çok da fark etmez.

@Akın Killik

Bu benim için yeni bir bilgi. Yurtdışından kendimiz getirsek bile apple'ın Türkiyedeki ilgili servisine başvurup garanti kapsamında hizmet talep edebiliyoruz şeklinde anladım.?

@Ugur Basdag

Lumia nın tüm serilerinde win 8 işletim sistemi var mı? bu konuda emin olmaya çalışıyorum

@caner ünsal

Doğru anlamışsınız. fakat dediğim gibi pasaport kaydı apayrı bir işlem. apple kendine ait olan tüm ürünlere nereden alınırsa alınsın kendi servisinde garanti vermektedir.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
@caner ünsal

Evet Lumia'nın tüm serilerinde Windows Phone 8 işletim sistemi var.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
Evet tamamen wp8 işletim sistemi kullanılıyor tüm lumialarda. Zaten wp8 in sahibi Microsoft Nokia yı da satın aldı. Yani hem cihaz hem işletim sistemi aynı çatı altındalar. Dediğim gibi geliştirmelerde çok avantajlı oluyorsunuz. Sayılacak çok fazla artısı var.

@caner ünsal

5S'e 2150 lira değmez bence.

Geri