Scudo Sports

Çengelköy-Yuşa Tepesi Akşam Turları

ilhami yücel

Aktif Üye
Tepki
453
Bisiklet
Diğer
Akşam işten eve geliyorum. Zaman kaybetmeden üstümü değiştirip düşüyorum yola. Gün aşırı yaptığım Çengelköy-Yuşa Tepesi turuma başlıyorum.
Toplam mesafe 40 km.
Süre 2 saat.

Çengelköy..Bizim mahalleden görünüş.

(link)

Aşağı Mahle

(link)

Aşağı Mahle

(link)

Çiçek bahçeleri. Bahçelerin yanı yazlık sinema. 1985'lere kadar faaliyetteydi. Şimdi ne yazıkki otopark. Ekranı ve makine dairesi duruyor. 85'lere kadar aileler rahatlıkla gelir ve film izlerdi. O senelerde artan çengelköy nüfusu ve haliyle çoğalan kendini bilmez takımı sayesinde sinemaya aile gelemez oldu ve kapandı.
Çiçek bahçeleri de o zamanlar bostandı. Kapı girişinde terazi, bostana girer sebzeleri dalından toplardık...

(link)

Kuleli Askeri Lisesi'nin önü

(link)

Kuleli Askeri Lisesi'nin önü

(link)

Küçüksu, Anadoluhisarı

(link)

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

(link)

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü. Kanlıca'dan önceki viraj

(link)

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

(link)

Yuşa Tepesine tırmanış başlıyor

(link)

Yolun Birçok kısmında aydınlatma mevcut değil. Ön aydınlatmanın pili azalmış. İşin en zevkli kısımlarından birisi de burası. Diğeri bu karanlık yokuşlardan inmek :)
Yol karanlık olduğu için temkinli iniyorum hız 60km.

(link)

Ve Yuşa Tepesi. Saat erken olduğundan aşırı bi kalabalık var. Kalabalıktan kaçıyorum ve mola vermeden dönüşe başlıyorum.

(link)

Bitti :)

Kalın Sağlıcakla

Scudo
"Asagi mahle" ye bayıldım, severim eskileşmiş istanbul sokaklarını, heleki boğazda ise, sahil kasabaları (Kuzguncuk gibi misal)...

Tebrikler; hem tur için hem mahallen için.

• Beğen
Tepkiler: ilhami yücel
Harika bir tur, gece karanlığı da tura ayrı bir ambiyans katmış.
Paylaşım için teşekkürler.

• Beğen
Güzel gezmişsiniz. Zevk işidir beni şehir değil dağda, tepede, bayırda gezmek daha çok mutlu ediyor..:)

• Beğen
Yolun Birçok kısmında aydınlatma mevcut değil. Ön aydınlatmanın pili azalmış. İşin en zevkli kısımlarından birisi de burası. Diğeri bu karanlık yokuşlardan inmek

demişsin..... Temkinli inmeseydin kaç km hızla inerdin :)

• Beğen
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum;)

@G. Akpınar

Allah ne verdiyse :D

• Beğen
Tepkiler: krankmili
Yolun Birçok kısmında aydınlatma mevcut değil. Ön aydınlatmanın pili azalmış. İşin en zevkli kısımlarından birisi de burası. Diğeri bu karanlık yokuşlardan inmek

Allah'tan temkinli inmişsiniz,

• Beğen
Geri