Cemsiz 7 Yıl Turumuzda 9. günü hedef Sakarya önce yıllardır yazın sıcağında, kışın yağmurda araçla geçtiğimiz Gülümbe Rampasından bissiklet inme keyfini yaşadım, yol Sakarya nehrinin bereketli toprakları ve meyve ağaçları, sebzeler, meyve tarlaları, yolun bir tarafı yeşil orman örtüsü oyalayıcı bir yol, Sensiz 5 yıl turumuzda Sakarya'nın meşhur ıslama köftesini tatmıştım, yine Deprem müzesini ziyaret etmiştim, web sayfamda yerini almıştı,
Güzergah Başlangıç Yeri:
Bilecik
Güzergah Varış Yeri:
Arifiye -Sakarya
Yapılan km.:
81.6 km.
Süre:
5 saat 9 dakika
Ortalama hız:
15.8 km.
Yükseklik:
675 metre
yolda Mehmet Ali kardeşimizle tanıştım, hem bisiklet forum hem benim sayfamdan takip ediyormuş, çayını içtim lafladık, sağ olsun güzel anlar bunlar, detaylar wep sayfamda linki= (link) bisiklet turu insanlar tarafından saygı gösteriyorlar, Teşekkürler iyi insanlar.
@hidromek çok sağolun anısını yaşatmak için doğru yolda olduğumu görmek güzel
Cemsiz 7 Yıl Turumuzdan 10. günü Sakarya'ya 2015 ve 2016 yıllarında görmüştüm, çarşıya uğramadan, ilk defa Düzce tarafına pedallayacağım, bunun heyecanı yanında eski E5 de yeni D100 de Bisikletle pedallamak,
Güzergah Başlangıç Yeri:
Arifiye-Sakarya
Güzergah Varış Yeri:
Düzce
Yapılan km.:
85.8 km.
saat
6 saat 23 dakika
yükseklik
484 metre
detaylar web sayfamızda linki: (link) yağmur bulutlar yüklü, meteroloji önümüzdeki 5 günde Bolu- Karabük tarafında sağnak yağış gösteriyor, gündüz yağmasa bile, gece yağma durumu var, çadırda kalacağım, bilmediğim yerde sığınak aramak,
@Çağdaş78 çok sağolun
@mhtozel çok sağolun turumuzun 12 Temmuz da başladı,
Cemsiz 7 Yıl Turumuzun 11. günü Hedefimiz Ankara üzerinden Lalahan, turumuza başladığımız günden dün akşama kadar Kuzeyden güneye sert esen Poyraz karşı pedal çevirdim, bu gün solumdan esecek poyraz artık, mutluyum, son 2 güne bakalım, 2 gün önce Bilecik'e giderken yağmur bulutuna yakalandım, taneler oldukça iriydi, Allahtan fazla yağmadı, yol kenarındaki ağaç altında idare ettim, dün Sakarya'ya giderken Mekece'de kahvehanede çay içerken telefon şarjlarını yapayım dedim, bir anda bardaktan boşanırcasına yağmur, yine ıslanmadım, güneş açtı, Pamukova'ya gelirken, Belediye otobüs durağında su içip, telefona bakarken bir yağmur daha 20 dakika yağdı ama yağmurdu, 3 tur kurtuluyorum, çekirge misali, yakalarsa kesin iyi öpecek, Meterolojide hava durumu Bolu- Karabük tarafında 5 gün sağanak yağış gösteriyor, gündüz yağmasa, gece yağacak demektir, çadır 6 senelik, dikişlerden, alttan su girer, 2014 yılında Bandırma Biga arasında 70 km.nin 50 km.sini yağmurda gittim, pansiyonda kalmama rağmen kurutmak oldukça zor oldu, ayrıca bu gideceğim yerlere ilk defa gidiyorum, bu bölgeyi hiç bilmiyorum, sorduğum kişilerde, oraların yağmuru boldur dediler, Karar almam gerekiyor, ya ıslanma, belki sonrası hasta olma, turu yarıda bırakma, yada Ankara'ya otobüsle geçip yola devam etme, bisikletçi olarak bakmıyorum kendime, yaş 65 kilo 100 sol ayak ana damarı tıkalı, zaten hedefim, düşüncelerim, ilk yıllarda afiş asıp, broşür dağıtma, resim çekme ve ana yollarda pedal çevirmeydi, sonraki yıllarda gittiğim yerlerde o bölgenin yöre halkından duyduklarımı sayfama aktarıp, resim çekip yine ana karayollarında pedal çevirmeydi, yoksa genç olsam handikaplarım olmasa dağ, bayır, köy yollarında gezerdim, Sakarya deniz seviyesine yakın rakımda Düzce'ye gelene kadar üstümdeki forma terden hiç kurumadı, Düzce'de çadırda kalsan yıkanma için su bulmam gerekiyor, otelde kaldım, su hayattır, son kararım otobüsle Ankara'ya gitme, güzergah Çankırı üzerinden Ankara Kırıkkale yoluna çıkacaktım, şimdi yolu 8-9 gün kısaltıyordum, bu turda 14 Ağustos günü Taşucu'nda olmam gerekiyor,
Güzergah Başlangıç Yeri:
Ankara aşti
Güzergah Varış Yeri:
Lalahan
Yapılan km.:
33.1
Süre:
2 saat 37 dakika
Toplam Süre:
12.7 km.
Yükseklik:
491 metre
otobüs firması bisikleti bagaja ücretsiz alırız dedi, sabah garaja bisikletle gittim, otobüse koyup hedef Ankara otobüs terminali bisikletin üstüne yükü koyup, yola çıktım, siteler, Mamak, Lalahan'a 5 kala geçen sene kaldığım arkaryakıt istasyonu sağ olsunlar tanıdılar, çadırımı kurdum,

teşekkürler, burada şunu da açık açık yamam gerekiyor, bu güne kadar hiçbir araca tutunarak yol almadım, parolamız gidebildiğim yere kadar bisikletle giderim, olmadı yürürüm, oda olmadı araca binerim, bunları da yazılarımda belirtirim, benim için sıkıntı yaratmaz. detaylar web sayfamda linki= (link).
Cemsiz 7 Yıl Turumuzun 12. günü hedefim Kırıkkale sabah gençlerle vedalaşıp, yola koyuldum, teşekkürler iyi insanlar, az ileride akaryakıt istasyonunda simit, poğaça evi var, sıcak sıcak simit poğaça aldım, geçen sene Hasanoğlan yolu yapımdaydı bitmiş, burayı aşınca güzel bir iniş sonrası Elmadağ üst geçitten değil alt yola indim, burada dağ suyu var, musluğu yok şarıl şarıl akıyor, bilenler kaplarını doldurup evlerine götürüyorlar, sayfamdan Murat kardeşimize uğradım, sayfamdan görüşüyoruz, Elmadağ rampasını aşıp, sonra güzel bir iniş var, inişi geçen sene tırtıkla hız kesmeyi amaçlamıştı karayolları, bu sene güvenlik yolu iyiydi,
Güzergah Başlangıç Yeri:
Lalahan
Güzergah Varış Yeri:
Kırıkkale
Yapılan km.:
69.9 km
toplam süre
5 saat 23 dakika
Ortalama hız:
12.9 km.
Yükseklik:
691 metre
Irmak'tan sonra güvenlik yolu da hız kesmek için tırtıklı olmuş sekerekten gidiyorsun, Kırıkkale Ankara'nın ilçesi iken daha sonra il olmuş, yapılan özelliştirme de burada nüfusun artışına engel olmuş, Kırıkkale nufus yol levhası geçen senede yoktu, bu senede yok, ilginç Yahşihan bitiş levhası Kırıkkale ilinin levhası yok,

detaylar web sayfamda linki= (link)
Cemsiz 7 Yıl Turumuzun 13. günü Hedef Çerikli bugün ileride yol Samsun Yozgat ayrımında geçen sene Samsun tarafına dönüp Delice'de çadır kurmuştum, bu sene Yozgat tarafına dönüp Çerikli tarafında çadır kurmayı düşünüyorum,ama devam ettim, bu tarafta çok akaryakıt istasyonu yok, hava kapalı rüzgar arkamdan esiyor, bir anda toprak kokusu geldi genzime, bu yağmur demekti, yolda sığınacak yer yok, ileride hızlı tren karayolunun üstünden geçiyor, kendimi buraya attım, rüzgarlı yağmur 15-20 dakika tüm şiddetinle yağdı, yine ıslanmadım, kurtarmıştım yine kendimi, hava açtı, Sekil'ye geldim, çadırı akaryakıt istasyonuna kuracağım, sağ olsunlar, yağmur olursa içeri geçersin dediler, iyi insanlar yurdumun güzel insanları, yağmur yağmadı, yine yaptığım buzdolabı ambalajı karton varmış, çadırın altına serdim, 2 tane mat, uyku tulumu uyku rahat oluyor, hatırlatma yapayın 2015 yılında Sarp Sınır Kapısından itibaren Karayollarındaki Köprüleri yapan Mühendis ve işçilerin emeklerine saygı çerçevesinde Köprü resimlerini çekip sayfamda yaptığım albümün içinde ölümsüzleştiriyorum, bu da bana mutluluk veriyor.
Güzergah Başlangıç Yeri:
Kırıkkale
Güzergah Varış Yeri:
Sekili
Yapılan km.:
59.5
Toplam KM:
3 saat 48 dakika
Ortalama hız:
15.7 km.
Yükseklik:
459 metre
detaylar web sayfamda linki = (link) Köprülerimiz albümü resimleriyle şu an itibariyle bende
Cemsiz 7 Yıl Turumuzun 14. günü Yerköy'e pedallayacağım, ilk defa geçtiğim yollar, D100 karayolunda pedallama keyfi ve gururu içindeyim, Yerköy yerleşim yeri sağda 5 km. civarı içeride biraz iniş var, kavşakta bakkal lokanta yok, mecburi ilçeye gideceğim, öğlede yaptım, çarşıda bir cafe buldum, şarjları doldurdum, çayımı içtim, gençler formayı sordular, üniversite de okuyorlarmış, akşam üzeri dönüş zamanı, Arslan beyin Sekili'den sonraki Yerköy'de 2. istasyonuymuş, çadırımı burada kuracağım, çay demlemişler iyi geldi, yurdumun iyi insanları,
Güzergah Başlangıç Yeri:
Sekili
Güzergah Varış Yeri:
Yerköy
Yapılan km.:
36.7 km.
Süre:
2 saat 28 dakika
Ortalama hız:
14.8 km
Yükseklik:
285 metre
detaylar web sayfamızda linki= (link) ilk defa Bisikletle geldiğim yerler.
Cemsiz 7 Yıl Turumuzun 15. günü Hedef Yozgat 40 km. civarı pedal çevireceğim, tekrar aynı yoldan geri dönüp, Yerköy, Çiçekdağ'dan Kırşehir'e geçeceğim, ya çadırı buradan sökmeden gidip, geleceğim veya çadırı toplayıp Yozgat'ta çadır yeri arıyacağım, gece beyin jimlastiği sabah istasyondaki Abdülsamet'e söyledim, çadırı toplama dedi, git gel dede dedi, bu arada Yozgat'a 550 metre tırmanacağım, bisiklette ağırlıkta olmayacak, çadırımı kilitledim, zaten açık olsa da buralarda sıkıntı yok, yola çıktım 36 km. çıkış var, bisikletin üstündeki yükü indirince rampaları düz yol gibi gidiyorum, buraya kadar ayaklarımda kas yapmışım, hava bulutlu, rüzgarla bulutlar Sivas tarafına gidiyor, durursa yağacak, Yozgat'ta Saat Kulesi, 1779 yılı yapılan Çapanoğlu Büyük Camii çarşısında bir tur, dönüş 6 km. pedal çevirmeden Yozgat'ın meşhur çöreği yapılıp, satılan yol kenarı yere geldim, Parmak çörek ekşi maya ile yapılan en az 3 gün kurumadan yemen bir çörek türü imiş, 1 tane aldım, rüzgar geri dönüşte karşıdan esiyor, yer yer pedal çevirerek Yerköy'e gelirken son km.lere doğru rüzgar yön değiştirdi, giden bulutlar geri gelmeye başladı, istasyondayım, soruyorum yağmur yağar mı diye, Ankara tarafından bulut gelirse yağar diyorlar,rüzgar Sivas tarafından Ankara yönüne esiyor, Yanımda Kamelya var, üstü kapalı ortada masa var, masayı kenara çektim, çadırın içindekileri topladım masanın üstüne, çadırıda kamelyanın içine soktum, bir şimşek bir çatırdı, yağmur bardaktan boşanırcasına yağıyor, Temmuz ayının sonundayız,
Güzergah Başlangıç Yeri:
Yerköy
Güzergah Varış Yeri:
Yozgat
Yapılan km.:
88.2 km.
Süre:
5 saat 50 dakika
Ortalama hız:
15.1 km.
Yükseklik:
1.199 metre
detaylar web sayfamda linki = (link) turumuzun doğudaki en uc noktası artık güneye doğru pedal çevireceğim. Teşekkürler.
Cemsiz 7 Yıl Turumuzun 16. günü / 17. günü / 18. günü / 19. günü / 20. günü / 21. günü / 22. günü / 23. günü Antalya'daki eşimin rahatsızlığı nedeniyle tura ara verip tedavisinin neticesini alana kadar ara vermek zorunda kaldım, şükür Allahıma sonuç iyi ve 23. gün itibariyle Kırşehir'den turuma devam edeceğimi takip edenlere duyururum. Teşekkürler.