Scudo Sports

Çelikten Olma MTB'den Doğma

Liberi Spiritu

Hüseyin EROL
Tepki
754
İsim
Hüseyin
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
b'Twin
Çelik kadro, kelebek gidon; olsa olsa çelik kelebek denir dedim. Çok hızlı uçmasına da gerek yok, kanatları yüklü olacak nihayetinde.

Üst boru üzerinde atan stickerları az önce temizleyip kendi yaptığım sticker'ı uyguladım. Sürüş zevki tamamen bana aittir sloganını da ekleyerek. Dağ, yol, yarış değil bildiğiniz keyif bisikleti yani :)

IMG_0229.JPG

Bianchi Speed 1000 kadroyu alıp yol lastikleri, rahat bir sele, kelebek gidon ve bagajlarla bir heves başlangıç seviyesi ekipmanlar kullanarak bu hale getirdim. :islik:

IMG_0227.JPG

Yaklaşık 3 aydır da haftasonları gidiş dönüş 80-100 km'lik sürüşler yapıyorum. Bu kadar bagajı tabi ki boşuna almadım. Soğuk havadaki haftasonu sürüşlerimi de bir nevi yaza hazırlık olarak görüyorum.

IMG_0233.JPG

Üzerindeki başlangıç seviyesi donanım bu sürüşler boyunca henüz hiç sorun çıkarmadı bana. Gerek vites ayarlarını, gerek diğer tüm bakımlarını kendim yapıyorum.

IMG_0235.JPG

Performans, hız filan hiç işim olmaz :D 20 km'lik yolu 20 sene sonra bisiklet üzerine çıkan biri olarak 1 saatte alıyorum. İyi mi kötü mü siz kara verin artık.

IMG_0236.JPG

Eğlence filan lay lay tamam da; Strava kayıtlarıma baktığımda 20 km'lik bir yolu 1 saatte aldığımı gördüm. Bu arada max. 41 km/s hıza çıkmışım. (Muhtemelen iniştir o da :D) Ortalama hızımı 20 km/s'de biraz daha geliştirmeye çalışacağım yaza kadar. Turda olmadık bir yerde kesilip kalmak istemem açıkcası. Tırmanışlarda biraz zorlamam gerekecek kendimi. :kötü:

Özgürlüğü iki teker üzerinde dibine kadar yaşayan deneyimli turculardan her zaman feyz almış, seneler sonra bisiklet üzerine çıkarak bambaşka sağlıklı bir hobiye daha kucak açmış oldum 30'umdan sonra. Bu saatten sonra Allah kaza bela vermezse bırakmayı da düşünmüyorum :harika:

Derseniz ki yeni bir bisiklet al, ne yapacaksın bunu? Elbette alacağım!%&. :krsn:

Scudo
@mfmayliba

Aynen. Gidon sargısını ona göre değiştirdim :)

• Beğen
Tepkiler: mfmayliba
On numara. Boşver hızı keyfini çıkar

• Beğen
Tepkiler: Liberi Spiritu
@Yasin Şimşek

O aparatı ben eski bir çamurluktan söktüm. Benzeri aparatlar bisiklet yedek parça satışı yapan yerlerde vardır mutlaka.

• Beğen
Tepkiler: Yasin Şimşek
@Retro Enthusiast
Anladım teşekkür ederim. Bagaj delikli sele kelepçesi satıyorlar ancak 30 lira bana fazla geliyor. Direk sele kelepçesins bağladım şuanlık

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Yasin Şimşek

Sele kelepçesi uzun vadede sıkıntı yaratabilir yükle orantılı olarak. Siz yine benzeri bir aparat kullanmaya bakın derim.

@Retro Enthusiast
Evet bende öyle düşünüyorum. Zaten tura çıkan biri degilim arka seleyi kilit pompa ,su gibi ıvır zıvırları taşımak için kullanıyorum. Yinede sabitlemeyi değiştirmeden yük koymayacağım.

Aslında sele borusundan bağlantılı selem var ancak geçen ay bisiklet çalındı ve hırsız arka seleye oturmuş sele borusu hafif eğik şekilde bisikleti bulunca çıkardım normal sele aldım.

• Beğen
@Yasin Şimşek

Eve bi bakayım bu tarz işinizi görecek bi şey varsa gönderirim kargoyla işinizi görsün.

• Beğen
@Retro Enthusiast
Düşünceniz için teşekkürler. Bende bugun mahalle bisikletçime gidip aparat uydurmaya bakacağım , tekrardan teşekkürler

Ivır zıvır malzeme çok bi kurcalayayım fotoğrafını çeker koyarım işinize yararsa ne ala [emoji1303]

• Beğen
@Yasin Şimşek

2a8ddee4f917d6805a96664fe3cadafb.jpg

Aparatın aynısından bir tane daha var elimde. Dedim kurcalayınca çıkar diye [emoji1303] İstersen adresini gönder bana mesajla kargolayayım. Ya da İzmir'deysen haftaya elden de verebilirim istersen.

• Beğen
@Retro Enthusiast
Abi çok çok teşekkür ederim. İzmirdeyim elden alabilirim hem tanışmış oluruz. Okul açık olduğunda da hergun manisaya gidip geliyorum.
İzmir'e geldiğiniz de mesaj atarsanız dediğiniz yere gelebilirim. Tekrardan teşekkürler Allah razı olsun

• Beğen
Güncelleme;

Bu çelik kelebeğin yanına bugün bir de Triban 3 eklendi. Başlangıç için bakıp fazla eksik kusur aramasam da elden geçirmem gereken bir kaç işi var. Benden önceki sahibi bırakın temizliği baya bir hor kullandığı için öncelikle lastik, zincir ve fren pabuçlarını değiştirmem gerekecek. Sonrasında ön aktarıcı tam randımanlı çalışmıyor, buna da bir el atmak gerekecek. Üzerindeki isi pisi söylemiyorum bile. Bugün tekerleri söküp banyoya attım makinayı verdim suyu verdim suyu :D

Şöyle adam akıllı bir hale soktuktan sonra istediğim kıvama gelince resim paylaşacağım inşallah. Bu arada bu meretler baya kolay hızlanıyor :koptum:

Geri