Scudo Sports

Çelik kadrolu yeni ve efsanevi fuji jari modelleri

Sizce bu seriden iyi bir tur bisikleti olur mu?

• Toplam katılım
    63

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
2018_FUJI_JARI_11_BRONZE_REAR.jpg
2018_FUJI_JARI_11_BRONZE_FRONT.jpg
jari-high.jpg
jari-steel-high.jpg
Tahminimce bu yıl satışa sunulan ve içerisinde 2 adet kromoli kadroya sahip model bulunduran efsanevi bir seri.
Aşağıda özellikle vurguladığım çelik kadro seri içerisinde sadece 2 modelde bulunuyor. Aslında fuji'nin resmi sitesinde jari-jari steel diye ikiye ayrılan bir seri olsa da fuji'nin resmi sitesi de dahil olmak üzere birçok sitede tek model isimlerinde 'steel' yazısına hiç rastlamadım.
Birden fazla modele ev sahipliği yapan fuji'nin raji serisinde gözüme çarpan ilginç detaylar;
-700X42-27,5X2.00 gibi oldukça geniş lastikler takmamızı sağlayabilen bir 'çelik' kadro.
-Arka ve ön bagaj bağlantı noktaları.
-Ön maşadaki sağlı ve sollu olmak üzere 2'şer tane suluk ve bagaj bağlantılarını yapabileceğimiz vida yuvaları.
-Maşa hariç kadroda toplam 4 tane yani maşadaki vida yuvaları ile birlikte toplamda 6 tane suluk bağlantı aparatı takabileceğimiz vida delikleri.
-Disk frenler.
-Seride genel olarak 30-46 aynakol kullanılmış.

Kişisel görüşüm bu bisiklet serisi tam bir tur bisikleti olarak tasarlanmış. Dilerseniz serinin bisikletlerinden bir tanesini incelemeye başlayalım hemen;

(link)
(link)

Birden fazla modelin kağıt üzerindeki özelliklerini bugün tek tek konuya eklemeyi düşünüyorum arkadaşlar.

Fotoğraf yükleyemiyorum maalesef, bu iki fotoğrafı konunun altına ekleme yapabilecek arkadaşlar gerçekten çok büyük sevap işlerler.
(link)
(link)

Yönetici arkadaşlardan isteğim konuyu bisikletin tür olarak içinde olduğu gerçek kategorisine taşımaları lütfen.

Scudo
Tam kafamda olan bisiklet modeli tabi fiyat konusu bana çok uzak kalıyor. Bence güzel bir model yapmışlar. Türkiye ön sipariş fiyatı modeline göre 5733 ile 18544 TL arasında değişiyor. Benimde aklımda olan ama dövizlerin sürekli oynamasından fiyatı bir aşağı bir yukarı çıkan şu model var. Yine aynı firma tarafından satılan breezer radar expert modeli. Gravel grubunda 5000 Tl altına bulmak imkansız bulduklarımda da benim için kadro boyu maalesef yok.
Breezer Radar Expert
(link)
2018 Fuji Jari 1.1
(link)
2018 Fuji Jari 2.5
(link)

Disk frenli tur bisikleti sakat iş. Ha, ben 50 lira.. pardon ben hep düz asfalttan ayrılmam diyorsanız iyi.

@MakRo

Kişisel olarak bu bisikletleri çok sevdim, özellikle kadroların hemen hemen her yerinde vida delikleri olması beni en çok etkileyen olaydı. Onun dışında bu fiyatlandırma meselesini malum specialized, canyon, giant gibi markaların kendi ürünlerini şişirmesi sonucu ortaya çıktığını düşünüyorum.

Ben bu durumun birazda bisiklet modası meselesine bağlıyorum. Mesela örnek verelim bikepacking, cyclocross, gravel gibi kavramlar hayatımıza girdi ve bir anda bu ürünlerin fiyatları patlama yaptı. Bahsettiğimiz ürünlerden bikepacking çantalarına bakalım; ilk başta iyi reklamları yapılıp üreticiler tarafından bol bol şişirildi.

Belkide normal bir tur çantasına göre daha az maaliyetle üretilebiliyorlar ama sadece iyi şişirildiği için 4-5 katı fiyatlara satılabiliyorlar. Aynı şekilde önce bir güzel gravel, cyclocross reklamı yaptılar ve şimdide bunun ekmeğini yiyorlar. Halbuki bu kadroların üretim üreticiye maaliyetleri 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.

@TORUKOJİN

Üstteki bisiklet alimiyon, borularin cirkinliginden hemen belli oluyor zaten :D

Alttaki turkuaz renkli olan celik, gercekten cok güzelmis, fuji touring almasaydim bunu alirdim :harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aloha
Çelik kadronun ayrı bir albenisi var, açıkçası maşa hariç kadroda bulunan 4 tane suluk/aksesuar bağlantı yerlerini neden fuji touring'ede koymamışlar anlamadım doğrusu. 700X42 lastik destek aralığı bölümü fuji touring'le aynı ama 27,5X2.00 lastikte takılabiliyor.

Geometri konusunda fuji touring konforunu verebilecekse bence tam bir hafif/orta arazi tur canavarı olabilir.
Bu arada bisikletiniz çok güzel, her zaman bir tane fuji touring'im olmasını istemişimdir.

@Aloha
Kuvaharadan haric fuji mi aldin bide :D hay masalllah

Makina efsane, çelik olan. Grupset hariç.:harika:

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Ben geçen seneki modelini sürmüştüm çok tatlı bi bisiklet. Ama tur bisikleti değil tabi. Fujinin tur bisikleti ismiyle müsemma Fuji Touring. Bu daha çok bir Gravel/Adventure bisikleti zannediyorum.

Tasarım olarak çok güzeller.

@haldun31

@haldun31 Olmadık sapa bir yerde arıza yaparsa tamiri imkansıza yakın. Parçasını, yağını bulman çok zor. V fren gibi değil. V'de fren papucu ve fren teli ve alyen ile halledemeyeceğin sorun yok.

@Cem cm
Çelik olan modeli mi kullandınız?
En çok merak ettiğim olay ise konforu nasıldı?
Konfor olarak fuji touring ayarında ise bence hafif/orta arazi için tam bir tur makinesi olabilir.

@TORUKOJİN alüminyumdu benim sürdüğüm. Çok konforlu ve dengeli. Açıkçası param olsa o an alıcaktım o zaman iyi ki yokmuş çünkü evde yer yok :)

@Cem cm
Açıkçası şuanda o kadar param olsa saniye düşünmem, ben çok sevdim bu bisikleti.

Bayram arası gelsin maaş ödemem yatınca almayı düşünüyordum ama bununda fiyatı uçmuş. Memlekette 6800 küsür TL olmuş, ve 2.3 modelinin 2 donanımlısını gördüm birisi 2x9 arka aktarıcısı alivio ve sıradan berbat bir fsa aynakol konulmuş bir model diğeri ise 2x8 arka aktarıcısı altus vites kolları claris ve aynakolu diğer fsa'dan daha beter bir fsa olan bir model.

Ben 4500-5000 TL arasına alırım diye tahmin ediyordum ama 3x8-3x9 kıytırık fsa aynakollu bisiklette kimse bu parayı hakettiğini söyleyemez.

Kadro, maşa ve shimano parçalar efsane iyi ama 6800 TL'lik bisiklete sora, claris set koyuyorsun bunlar sorun değil ama ve dandik fsa aynakol koyuyorsun. Sanırım bu bisikleti alamayacağım, sizce de fiyat/donanım oranı çok çok çok düşük değil mi? :)

@KitapSever sırf markanın adı var diye fiyatları şişiriyorlar bence. Eee tabi bunun yanında ülkemizdeki döviz kuru+gümrük vergisi ve diğer vergi türlerinin etkisi büyük. Full sora olsa bile 6800 lira nedir yahu ? Çok uçmuş onlar. Biraz zamana yayıp toplayabilir yada bazı mağazalar siparişe göre ürün getirebiliyor marka fark etmeksizin. Kafanıza ve cebinize yatan bir model bulup getirtebilirsiniz. Benim sevdiğim bir model var (link) apex1 setlisi 780$, Rival1 setlisi 1200$. Yine ayrıca bu seneki bu kırmızı kadroyu veya bir önceki döneme ait olan mavi veya beyaz kadroyu da alabilirsiniz. Aslında birde Shimano 105 HD setli modeli vardı onu kaldırmışlar.
(link)
TR içinde sadece 54 kadro şu var (link)
Biraz araştırma yaparsanız alternatif çıkacaktır. Şimdiden kolay gelsin. Benimde bir kaç yurt dışı alacağım var. İki arada bir derede kalıyorum sürekli döviz kurundan dolayı.

Geri