Scudo Sports

Çelik kadrolu tur bisikleti

Oğuz Mert

Aktif Üye
Tepki
227
Bisiklet
Fuji
Selam pedal dostlarım.. yol arkadaşlarım..
Uzun süredir çelik kadrolu tur bisikleti arıyorum
surly long haul trucker fiyatından dolayı çok yanaşamadığım bir seçenek oldu Türkiye'ye de getien yok sanırım. Getiren firma bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
fuji touring izmir melsa bisiklet tarafından getiriliyor lakin nisan ayında getirileceği söyleniyor. fiyatı dolardan dolayı çok yükselmiş durumda
trek 520 getiren bir firma varmı ? bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Uygun ikinci el önerisi olan ya da bu aralıkta başka çelik kadrolu bisiklet önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Scudo
Trek 520'yi maalesef getiren yok. Bilgiyi bizzat Trek Ortaköy şubesinden aldık. Siparişle bile getirmiyorlarmış.

teşekkür ederim Ozan peki fuji touring hakkında ne düşünüyosun? Sanırım Türkiye de ulaşabildiğimiz tek çeliik kadrolu tur bisikleti bu

Bende Fujiyi istiyorum geçen gün görüştüm izmir şubesi ile adam nisan ayında gelecek dedi. Adamın dediğine göre fuji touring'i birçok kişi soruyormuş.
Evanscycles sitesinde de şubat ayının 8 inde stoklara gireceği yazıyor başka hiç biryerde bulamadım

Ahhhhhh trek520'yi keşke getirse biri :(

Trek 520 Türkiye bölgesine gönderilmiyormus bu nedenle bayiler isteyemiyormus bir arkadas 20 adet sipariş verilirse getirilebileceğini yazmış forumda aslı varmı bu bilginin? varsa birleşelim bi 20 kişi çıkarız herhalde

20 kişi çıkması zor. Kendimi listeye yazdırırım ama 20 kişi çıkmaz. :)
Fuji Touring'le ilgili çok fazla bilgim yok ama Türkiye'de bu tarz başka bisiklet bulmanız zor.
Kadrosuna laf edemeyiz, marka kendini kanıtlamış bir marka. Aktarıcıları, aynakolu ve frenleri oldukça yeterli. Bunların dışındaki jantlar, lastikler, gidon, sele gibi parçalar hep Fuji'nin yan markası. Kendi üretimi.
Toplamda iyi bir bisiklet olduğunu düşünüyorum.
Benim de aklım Trek 520'de ama hiçbir şekilde getirtme imkanı olmazsa Fuji seçeneklerim arasında.

Bunların dışında Bisiklet Gezgini'nin getirdiği VSF bisikletlere bakabilirsiniz. Koga bisikletleri de getiriyorlar ama 6000 liradan başlıyor. :)

Trek 520 1430 dolar o da yaklaşık 3000tl gibi bir fiyatı var ki Türkiyede daha da fazla olur fiyatı, getirmemekte çok haklılar.
Türkiyede kaç kişi bu parayı verir bir tur bisikletine çok merak ediyorum. Şahsen ben vermem, bu paraya çok rahat bir şekilde parça parça Surly toplarım daha iyi olur.
Fuji Touring 2100tl daha makul fiyatı var, inceleme yazısı olarak şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Kafanızdaki bir çok soru işaretine cevap olacaktır.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ozan Duran
fuji nin satış sonrası desteği ile ilgili olumlu yorumlar duymadım bu konuda bilgisi olan varmı?
bu fiyata en uygun bisiklet fuji gibi görünüyor fakat temiz surly kadro fikrimi değiştirebilir gibi

Pedal bisiklet sitesinde var.28'' jant ve 26'' jant kullanma özellik yazısı da var.Bakabilirsin.Kadroyu aldıktan sonra isteğinize göre donanım takılma yazısı okudum.Umarım işinizi görür.Trekking bisikletler için bisikletgezgini sitesine de bakabilirsin.Profesyonel tarz bisikletleri hoşuma gitti.

amazon.com a falan baksan kullanılmış bulabilirsin belki ancak getirtme durumu nasıl bilmiyorum

@Oğuz Mert

Satış sonrası destek derken ne beklediğinize bağlı.
Uzun tur bisikleti kullanan birisinin servisle işi olmamalı. Kadrosu da sağlam olduktan sonra satış sonrası herhangi bir desteğe gerek kalmamalı.

Çelik candır cann:)))helede chrome-molibden olunca yemede yanın'da yat.

işte tamda burada kadrosuna güvenilip güvenilemeyeceği aklımı kurcalamakta kafama takılanlar ufak tefek sorunlar değil

Tur bisikleti olarak aluminyum Trek fx kullanıyorum.
Donanımları orta seviye diyebilirim. Kullandığım bagajlar tubus, çantalarım ortlieb. Turda verim alabilmek için elimden geldiğince kaliteli ekipman kullanmaya çalışıyorum.

Ancak şöyle bir sorunum var, aluminyum ile tur sorun yaratıyor, sert kadro, çok fazla titreşim yaratıyor. Bisikletin maşası çelik bu arada, ayrıca sele olarak brooks B17 kullanıyorum ve lastiklerim de schwalbe marathon 700*38. Tüm bunlara rağmen yoldaki titreşimleri sönümlemek mümkün olmuyor.

Warmshowers kanalıyla birçok avrupalı turist arkadaşı ağırlıyorum ve özellikle Vsf ve Surly olmak üzere farklı markalarda da çelik kadro bisikletler kullanıyorlar.
Özellikle Almanya ve Fransa'da bu tip gerçek tur kadrolarını üreten birçok butik kadro üreticileri var.

Ülkemizde ise bu kadrolara ulaşmak imkansız gibi birşey. Sarı sitede rohloff göbekli vsf'ler var ama rohloff'tan çekiniyorum, bir arıza durumunda tr'de çözebilecek servis yok. Bir ara pedal bisiklet surly satıyordu, artık onun da elinde yokmuş, dün görüştüm Bülent abi ile.

Alman kadro üreticilerine tedarik edebilmek için mail atıyorum ama dönüş yapan yok. Ebay'de var ama oradan da alışveriş yapamıyoruz maalesef.

Tıkandım kaldım, neden bu kadar zor? TR'de brelis, soulrider belki istediğim tarzda kadro üretir ama onlar da ateş pahası.

valla bi çözüm üretene istanbuldaysa yemek ısmarlıycam, bi el atıverin dostlar. :(

Bu arada herkese iyi bayramlar.

Soulrider şile rdy made kadrolara bakin. Custom kadrolara gore fiyatlati uygun. Stokta olabilir. Iletisime gecip sorabilirsiniz. Cromoly kadro carbon gravel maşa. Gayet uygun tur için.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Kuzey Ege
Soulrider şile rdy made kadrolara bakin. Custom kadrolara gore fiyatlati uygun. Stokta olabilir. Iletisime gecip sorabilirsiniz. Cromoly kadro carbon gravel maşa. Gayet uygun tur için.
Biliyorum onları, incelemiştim. Bunlar hem gravel kadrosu, hem de benim yükümü taşımaz.
Ayrıca 1200-1300 euro'ya sadece kadro satıyor, kdv hariç. Almanya'ya gider, oradan bu paranın yarısına ikinci el bir vsf fahrrad manufaktur bulur, süre süre Almanya'dan buraya gelirim 5000 km. Alman 2. el sitelerinde 300-400 euroya muhteşem tur bisikletleri var.
Hem de bir avrupa turu olmuş olur :)

Herhalde son ihtimal olarak bu planı uygulayacağım.

Uçmuş yani soulrider.

Alüminyum, çeliğe kıyasla daha esnek olduğu için sönümlemesi daha iyi olmalı? Bisiklet değiştirmeden çözüm aramaya devam edilecekse, yaylı sele veya yaylı sele borusu düşünülebilir. İlla bisiklet alınacaksa eski bir Peugeot - Mosaique tipi bir 90'lar mtb'si tur'a çevrilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Aslında Trek Fxlerin üst serilerinde karbon maşa oluyordu, maşa değişse bir miktar rahatlama olur gibi geliyor bana. Çelik Alüminyumdan daha çok titreşim yapar bence.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Kuzey Ege senin gibi ben de tur için fx 3 aldım. Geçen yaz tur yaparım diye düşünüyordum ama kendi işimi kurunca bu planlar hayal oldu. Aldığım fx'de jant en fazla 32'lik lastiği destekliyor. Kadro zaten rijit. Bir de lastikler de hız odaklı olunca konforsuz ama hızlı bir tur imkanı sağlıyor. Geçen sene Muğla'dan bir 26 jant vsf tx 400 bulmuştum. Tam hayalimde ki gibiydi ama fiyat tuzlu olunca anlaşamamıştık.
Muhakkak sende görmüşsündür. Carraro'nun çelik tur bisikleti var. Cr-t Trip. Belki seçeneklerin arasına bunu katabilirsin.

Geri