Scudo Sports

Çekiş sistemi ya böyle olsaydı?

Çağatay Y.

Forum Demirbaşı
Tepki
98
Bisiklet
Salcano
Televizyon izlerken turbo extrada chopperlara kayış sistemi takılıyordu.Bisikletler ise zincir kullanıyoruz peki neden zincir dişliye tam oturan kayış sistemi kullansak ne gibi sorunlar çıkartabilirdi?

1-Zincirleri doğru bakımı yapıldığında uzun süre dayanabiliyordu kayışlı bir sistem olsaydı kayışlar yıpranacaktı bu soruyu bana kardeşim sordu farklı cevapları merak ediyorum.

Scudo
Halihazırda zaten var o tip sistemler.

http://www.abmuku.com/wp-content/uploads/2012/04/budnitz-no3.-honey-edition-gears-shifters-and-chain.jpg

Artıları eksileri nelerdir hiç bilmiyorum.

Bu resmi küçük meraklıya göstereceğim güzel cevaplar bekliyorum.

Tüm modelleri kayışlı olan şöyle bir marka buldum:

(link)

Araştırmak için vaktim olmadı malesef aydınlattığınız için teşekkür ederim.

ya guzel bir sistem ama kayis ne kadar dayanabilecek ond kararsizim iste

bir çok motorda (zincir sistemli olanlar hariç) eksantrik mili vs gibi parçaların hareketini triger kayışı denilen ve aynen bu resimlerdeki gibi kayışlar sağlıyor.
bunların en vasatı otomobillerde 60.000 km de yada 4 senede bir değiştiriliyor.
ömür konusundaki endişelenmeye gerek yok diye düşünüyorum.

kayış var ama vites yok kullanılabilirlik alanı geniş değil rampayı bile yüksek viteste çıkan yarışçılar için uygun.

Göbekten vites sistemlari var. Gayet de güzel çalışıyor. Shimano Alfine-Nexus serisi, bir kaç az vitesli başka üreticinin vites sistemi ve rohloff gibi muazzam bir sistem var. Bunların dışında pinion vites sistemi var ama göbekte değil. Hepsi kayışlı sistemle uyumlu.

@mustafa genç

kayışlı sistemler genellikle göbekten vitesli bisikletlerde kullanılıyor zaten.

Zincirli vitesli bisikleti kayışlı sisteme dönüştürmek mümkün mü ? Kaç tl tutar ?

(link)

Buyurun.
Bu bilgiyi vermeyle iyi reklam olmus ama arkadasin aradigi cevap malesef bu degil. Arkadasin kadrosu normal vites ve zincirli kadro. Siz ise kendisine kayisli sisteme uygun kadronun reklami ile komple bisiklet sunmussunuz ki kendisi zincirli kadroya kayis sistemi olurmu diye sormus.

Kesin eminimki kayisli bisiklet arasa kendi de bulurdu.

Bu bilgiyi vermeyle iyi reklam olmus ama arkadasin aradigi cevap malesef bu degil. Arkadasin kadrosu normal vites ve zincirli kadro. Siz ise kendisine kayisli sisteme uygun kadronun reklami ile komple bisiklet sunmussunuz ki kendisi zincirli kadroya kayis sistemi olurmu diye sormus.

Kesin eminimki kayisli bisiklet arasa kendi de bulurdu.
Dediklerinizle ilgisi yok. Kayış sistemli bisiklet çok az olduğu için, benim de bildiğim bisiklet bu olduğu için bunu gösterdim. Örnek olsun diye.
Mümkün mü sorusuna yanıt olarak yazdım.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Zincirli vitesli bisikleti kayışlı sisteme dönüştürmek mümkün mü ? Kaç tl tutar ?
Zamanında forumda konuşulmuştu. Tornada 2 adet bağlantı pimi yaptırmak gerekiyor. Sonrasında ince etli seat stayleri eritmeden, emniyetli şekilde oksijen veya argon kaynağı yapabilecek, işinin ehli bir usta bulunması lazım :

Göbekten Vitesliler Y.Y.D.

Geri