Ender Alıcıoğlu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.885
Herkese merhaba
Ben bilgisayarı son ucundan yakalayabilmiş, kendimce şanslı birisiyim. Şanssızlığım ise çok geç yakalamış olmam. Haziran 1999 senesinde eve çocuklara diye aldığım PC ile bu işe başladım. O güne kadar da PC nin tek tuşuna bile dokunmamıştım. Birkaç Pc çökertme durumlarından sonra, üst üste koysanız yarım metreyi bulan Pc le ilgili kitapları okuyarak bu günlere gelebildim.
Sizlere göre çok başlardayım ama kullanmam bile bana yetiyor.
Şimdi bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.
Bu gün resimlerim çok çoğaldı , yaklaşık 11.235 aded olan resimlerimi herhangi bir ihtimale karşı dvd cd lere kopyalayacağım. daha öncede cd lere yedeklemiştim.
Arada da bilgisayar sarf malzemeleri satan yerlerden cd ler dvd ler almışım. Bunlar hakkında az biraz bilgim var ama daha somut bilgiler olsun istiyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur derler. Yaş 70 iş bitmiş olmayalım dedim.
Evdeki cd lerime baktım
CD-R 2x-56X yazan var bu normal sadece yazlabilir bir cd diye biliyorum.
CD-RW 8-12X yazan bir cd buldum hiç kullanmamışım, sanıyorum silinip yeniden yazılabilir bir CD.
CD-RW 4x-12X yazan bir cd buldum hiç kullanmamışım, sanıyorum silinip yeniden yazılabilir bir CD
Şimdi birkaç dvd buldum
DVD+R 8X yazıyor bu da herhalde sadece yazılabilir dvd
Bunların yanlarındaki 2x, 8x yazanlar hızları herhalde.
Birde bu + lar - ler ne demek .
Birde bazen cd yazıyorum yarısını bile kullanmamışım, bu cd yi yeniden boş kalan tarafına dolum yapabilirmiyim. Bazen boş tarafa dolum yapabiliyorum , ama bazende kabul etmiyor.
Bu konuda bana bilgi verecek, arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Eğer nette böyle bilgi alabileceğim bir link varsa ordanda faydalanabilirim.
Çok teşekkürler.
Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.
Ben bilgisayarı son ucundan yakalayabilmiş, kendimce şanslı birisiyim. Şanssızlığım ise çok geç yakalamış olmam. Haziran 1999 senesinde eve çocuklara diye aldığım PC ile bu işe başladım. O güne kadar da PC nin tek tuşuna bile dokunmamıştım. Birkaç Pc çökertme durumlarından sonra, üst üste koysanız yarım metreyi bulan Pc le ilgili kitapları okuyarak bu günlere gelebildim.
Sizlere göre çok başlardayım ama kullanmam bile bana yetiyor.
Şimdi bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.
Bu gün resimlerim çok çoğaldı , yaklaşık 11.235 aded olan resimlerimi herhangi bir ihtimale karşı dvd cd lere kopyalayacağım. daha öncede cd lere yedeklemiştim.
Arada da bilgisayar sarf malzemeleri satan yerlerden cd ler dvd ler almışım. Bunlar hakkında az biraz bilgim var ama daha somut bilgiler olsun istiyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur derler. Yaş 70 iş bitmiş olmayalım dedim.
Evdeki cd lerime baktım
CD-R 2x-56X yazan var bu normal sadece yazlabilir bir cd diye biliyorum.
CD-RW 8-12X yazan bir cd buldum hiç kullanmamışım, sanıyorum silinip yeniden yazılabilir bir CD.
CD-RW 4x-12X yazan bir cd buldum hiç kullanmamışım, sanıyorum silinip yeniden yazılabilir bir CD
Şimdi birkaç dvd buldum
DVD+R 8X yazıyor bu da herhalde sadece yazılabilir dvd
Bunların yanlarındaki 2x, 8x yazanlar hızları herhalde.
Birde bu + lar - ler ne demek .
Birde bazen cd yazıyorum yarısını bile kullanmamışım, bu cd yi yeniden boş kalan tarafına dolum yapabilirmiyim. Bazen boş tarafa dolum yapabiliyorum , ama bazende kabul etmiyor.
Bu konuda bana bilgi verecek, arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Eğer nette böyle bilgi alabileceğim bir link varsa ordanda faydalanabilirim.
Çok teşekkürler.
Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.