Scudo Sports

Çayı şekersiz içmenin bisiklet sürmeye doğrudan bir ilişkisi olduğunu düşünüyorum

@cenkduran

burda katılmadığım tek nokta üzüm yerine şarap önermesi. şarabı 1 bardak önerdiği gibi fazlasını zararlı olduğunu söylüyor ancak üzüm ün 1 salkımının yaralı olmasından çok 1 kilo yenmesinin zararlı olduğunu anlatmaya çalışıyor. burda 1 bardak şarapla 1 salkım üzümü karşılaştırması gerekirken 1 kilo üzümle kıyaslayıp üzümü değil şarabı için algısı oluşturulmuş

Scudo
Yanlis hatirlamiyorsam herhangi bir aliskanligi ya da bir tadi unutmak icin 22 gun o birakmak istediginiz seyi kullanmayacak veya yapmayacakmissiniz. Ben cayi 3 senedir sekersiz iciyorum iyiki sekersiz iciyorum. Cayi gercek tadi o bahsi gecen 22 gunden sonra cikiyor ve sekerli icerken en fazla gunde 2 bardak icerdim simdi onume koysunlar aksama kadar icerim. :D

• Beğen
Tepkiler: hakan64
Cayi sekersiz ictigim gunden beri caydan zevk almaya basladim.
Ama bisiklet ile ilgisi oldugunu dusunmuyorum

Hakikaten düşününce ben de bisiklete başladıktan sonra çaya şeker atmayı bıraktım. Bisikletle ilişkisini düşünmemiştim hiç. Ama yıllardır bırakmak istediğim şekeri bisikleti aktif kullanmaya başladıktan sonra biraktigimi fark ettim. Ama çukulataya püskevite aynen devam malesef :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Baki KAYAN

Sadece çay değil kahve de şekersiz daha lezzeli oluyor. Şekersiz içilen çay ve kahvenin aromasını daha iyi alıyorsunuz.

O zaman bende şekeri nasıl bıraktığımı anlatayım. 12-13 yaşlarındayım yaz aylarında hemen hemen her akşam ailecek balkonda çay içip muhabbetler ediyoruz. Evimiz de bayağı büyük. Balkondan mutfağa gitmek zulüm gibi geliyor bana. Evin ayak işlerinde en işe yarar bireyi ben olduğum için haliyle fena halde kullanılıyorum.:) Her neyse babam bir süre sonra Tip-2 diyabet oldu. Şekeri bırakması gerekiyor. Bu yüzden bıraktı.Annem de babam içmediği için o da fırsattan istifade bıraktı. Neyse her akşam ki gibi çay hazır balkondan bekleniyoruz. Annem çağırıyor gidip oturuyorum ki o da ne! Masada şeker yok. Olamaz o güne kadar çaya kahveye hatta oralete bile feci şeker atıyorum. Annemler çayı şekersiz içtiği için şeker getirmeyi unutuyorlar ve ben de her seferinde üşeniyorum mutfağa gidip şekeri almaya. Öyle öyle ben de şekeri 1 ay gibi bir sürede bıraktım. Benim için harikulade oldu.Yani üşengeçliğimden belki de şimdi daha sağlıklıyım :D

Ben çay içmiyorum kahve de tek şekerli, tuz ise hiç kullanmıyorum

Bende çayı şekersiz içerim ki zaten pek çay içmem :)

Ben de bundan 2 sene once çok şekerli içerdim. artık bır fıncan çaya bır kup şeker atıyorum. inanın çayın gercek tadını o zaman alıyorsunuz. bazıları var kı bır fıncan caya 7 kup şeker atan var cocuk fılan da degıl ha adam gelmıs 45 yasına 7 kup seker atıyor. oha dedım sen napıyorsun saglıgına zarar verıyorsun dıye uyardım tınmadı bıle sen bılın gardaş sonucta senın saglıgın deyıp geçtım :D

@tuna k

bir salkım dediğiniz 1 kilodan çok daha fazla gelecektir, salkım kavramı biraz göreceli sanırım.

ben hiç çay içmem, ama şekersiz çayda zor içilir heralde. herkes acılı çay içmek istemez. ayran içelim, milli içecek :)

@Furkan Çınar

Tuz kullanımı ile ilgili sizi açtığım "tuz kullanımında yapılan yanlışlıklar" konumu okumanızı tavsiye ediyorum..

@cenkduran

Tuz kullanmıyorum ama bu vücuduma tuz girmiyor demek değil, zaten yediğimiz birçok şeyde tuz var ben ekstra olarak katmıyorum anlamında yazmıştım :) Acaba o birçok şeyin içindeki tuz miktarı yetersiz mi ?

@Furkan Çınar

Ya da o birçok tükettiğiniz yiyecek deki tuz doğru tuz mu???

@Mustafa T. Erhan

Çin tuzu gibi şeylerden mi bahsediyorsunuz ?

Geri