Scudo Sports

çatıdan çatıya atlayan yabancılar

Aeoronsc

Daimi Üye
Tepki
73
Bisiklet
Colnago
arkadaşlar hani şu yabancılar çatılardan atlıyor bankamatiklerin üstüne çıkıyor merdivenlerden yuvarlanarak iniyorlarya işte onun adı neydi freeli bir şeydi amada
(link) buda linki

Scudo
Sen sorunca araştırdım adı ''Parkour'' ya da '' Free Running'' diyolar. Bunun bi filmi de vardı ufak bır çocuk için hırsızlık yapıyolardı. Atlamalı zıplamalı hatırlarsınız belki :)

@Berkant.dogan
freestyle motorlardaydı sanırsam kardeş

@cagatayakbas

peki türkiyede böyle bir şey varmı yani eğitimidr filan

eğitimini filan buldum gitmeyi planlıyorum (link)

Eğitim konusun da bir bilgim yok ama şahsi fikrimi sorucak olursan bu sporun eğitimle bir yere kadar taşıyabiliceğini düşünüyorum. Yani daha doğrusu bu spor için vücut yapın ve özelliklerin çok önemlidir.

@yusuf tunçer

Aynen deyince çat diye ışık yandı. :) Çok hoşuma giderdi küçükken.

Yamakasi güzel filmdi. Seyretmeyenlere tavsiye ederim.

Parkour ve Serbest koşu benzer görünse de farklı şeyler, biri hıza diğeri estetiğe dayalı.

@Enes Çatal

hangisi daha iyi parkour'mu? freerunning'mi?

@Ahmet SARI

evet zaten üstüde assains credinin üstünden

Serbest koşu, parkurdan türemiş, takla ve estetik hareketleri daha çok barındıran ve müsabakaları olan bir spor. Parkur ise 2 nokta arasında akıcı bir şekilde engelleri aşmaya dayalı bir disiplin. Parkur akıcılık ve hıza, serbest koşu daha çok estetik ve taklalara dayalı. Parkur müsabakaları yapılsa da bu işi icad edenler ve parkurcular buna karşı. Parkur sokaklarda yapılırken serbest koşu genelde salon, çim tarzı yerlerde yapılıyor.

Geri