catalsız bisiklet?

ali cengiz

Üye
Tepki
7
selam arkadaslar dün france 3 de vede edtv country cross yarısları vardı sanırım biri bayagı eskiydi sydney olimpiyatalarını veriyordu. orda cok ilginc bişi dikkatimi cekti bir bisiklette catal yoktu öntekerlek yandan baglıydı catal yerine bisikleteyandan dikmeyle baglıydı bu nedir ingilizcesi ayrıca niye tercih edilir kır krosunda camur oluyor diyemi tercih ediliyor dikme vede öngöbek o kadar basıncı nasıl kaldırıyort saygılarımla

Scudo

Cevat_Genc

Forum Demirbaşı
Tepki
241
o çataldan bende gördüm delta bisikletin vitrininde ama dükkan kapalıydı ozaman :S walla bende şaşırdım kaldım bilen varsa anlatsın arkadaşlar.. çagrı abi bilir gibime geliyo :)
hepinize bol pedallı günler..

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Tepki
4.806
Cannondale marka bisikletlerde var sanırım o maşadan. Sadece disc uyumlu olması lazım.
Bildiğim kadarıyla..

Sevgiler...

behcetatinc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.266
O tür bisikletlere yanılmıyorsam Lefty diyorlar.
(link)

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
ben oldun olası letfy 'e ısınamadım yaw sanki lastik yerinden çıkacak gibime geliyor..

ali cengiz

Üye
Tepki
7
ok anladım simdide baska sorum madem lefty deniyor yük vede basıncı nasıl kaldırıyor?sacma olacak ama ufku biraz genis tutarsak vede bisikletin hafiflemesini de gözönünde bulunduraraktan bu sistem arkayada uygulanabilirmi? saygılarımla

gabalı

Forum Bağımlısı
Tepki
511
İsim
ertuğrul
BMW motorsikletlerde yıllardır kullanılıyor arka tekerlek tek taraftan tutuyor yanlış hatırlamıyorsam GT'ninde böyle arka jantı tektaraftan tutan bir DH kadrosu vardı sağlam olmasa yapmazlar herhalde.
Cannondale'de yıllardır bu lefty sistemini kullanıyor ve hatta Mavic'in lefty uyumlu jantları bile var ama banada saçma bir fikir gibi geliyor kullanımda hiçbir avantajı yoktur.

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Arkadaşlar Lefty, Cannondale tarafından uzun süredir kullanılan bir ön amortisör teknolojisidir. Tabi ki sadece disk fren ile kullanılabilir.
Görüntüsü her ne kadar çok alışılmış olmasa da, ayrı ayrı yaylanacak 2 ayrı bacak olmadığından virajlarda esnemezlik avantajı vardır. Tabi ki bir bacak eksik olmanın da verdiği ağırlık avantajı.
Konik bir mil, özel üretilmiş olan ön göbeğe girer ve bir vida yardımı ile ön tekerlek yerine sabitlenir.
Bu sistemi hiç garipsemeyin çünkü kullandığınız pedallarınız da aynı şekilde o konik mil üzerinde döner :). Yani bastığınız pedallarınız da tek yerden bağlı dikkatinizi çekerim ;).

ali cengiz

Üye
Tepki
7
halili bey bu nalattıklarınızla ilgili elinizde sema veya link varmı acaba

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Bu, Lefty'nin iç yapısının basit bir şeması;
http://gb.cannondale.com/suspension/07/images/why.gif

Bu da amortisörün çıplak hali;
http://www.bikesportchrudim.cz/pict/lefty2.jpg

Daha fazla detayı, Lefty'yi piyasaya süren Cannondale'in resmi internet sitesinden bulabilirsiniz.
(link) ;)