Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Ortası hava alan delikli selelerin perineal bölge için daha iyi olduğunu okumuştum. Sıcaklık artışını engellemek açısından

Dolayısıyla hem jelli hem selle i royal marka carraronun taktığı seleye göre daha geniş ve yan destekli bu seleyi tercih ettim.

@Ömer Özdaş merhaba, bisiklet tasiyicisini monte ettikten sonra arabanin bagaji aciliyor mu?

@Metawox merhaba baska bir arkadasa da sormustum ama tasiyiciyi monte ettikten sonra bagaj kapagi aciliyor mu? Bir de sizin aldiginiz bana uyar mi asrta j hb

@kursatihtilali benim aracım hatch back ben direkt bagaj kapağına monte ettim. Dolayısı ile açılıyor. Kullanma klavuzunda tampon altına takıldığı gösteriliyor ama gerek yok. Asıl önemli olan kancalar üstteki kancalar. Asıl yükü onlar taşıyorlar. Ama sabitlemrk için hepsini bir yere tutturmalısınız.

Zaman zaman bu başlık altında sportive 227-225 ve aynı serinin ön amortisörleri nedeniyle çok ağır oldukları (14kg civarında ) ve yine kadrolarının da ağır olduğu yazılıyor. Birçok kişi bisikletini beğenerek kullanıyor. Birçok kişide ön amortisörsüz model serisinden 327 lerden kullanıyor.
Lapierre bisikletlerini duymuşsunuzdur. Meşhur Avrupalı bir marka. Bu markaya da Carraro nun üreticisi Accell Bisiklet üretiyor. Web sayfası:
(link)

Şehir ve tur bisikleti serilerinin özellikler ve görünüşleri çok benzemekteler. Sanıyorum aynı gruba ait olmaları nedeniyle ortak model geliştiriliyor.
Yani avrupada satılan lapierre city trekking modelde ön amortisörlü ağır kadrolu shimano disk frenleri var vb. Ağırlıkta nerdeyse aynı 14 kg civarı. uploadfromtaptalk1438194285763.png
uploadfromtaptalk1438194310455.png
uploadfromtaptalk1438194329856.png

Sonuçta 227 de,225te,224 te binilecek, tur yapılabilecek, fiyat /performans ürünleridir.

• Beğen
Tepkiler: Altınbaşak
@dengetekerci Size bir sorum olacak iç bacak boyum 80 ona göre 48 civarı çıkıyor kadro boyu, fakat boyum 1.77 attığınız linke göre 55-58 kadro aralığı çıkıyor çok lakasız değil mi?

İç bacak boyu ölümüne göre almanız daha iyi olur kanaatindeyim. İç bacak boyunu yalın ayak düz duvara yaslanıp dik durup ölçünüz . Netten de forumdan da bakınız. Bisikleti tur amaçlı olarak kullanırken bir beden büyük sportif amaçlı olarak kullanacaksanız bir beden küçük alın denir. Bisiklet almadan önce mutlaka deneyip alınız.

Kadronun yatay borusuyla arada 3 4 parmak boşluk olması yeterli oluyor sanırım?

@Snorlax
2 parmak bile olsa olabilir kanaatindeyim. ZAten denediğiz anda size uygun olanın hangisi olduğunu siz hissedeceksiniz

• Beğen
Tepkiler: Snorlax
@Snorlax
Hocam aslında ben de bu kadro olayını çok araştırdım. Haklısınız bir çok sitede farklı kadro boylarına ulaşıyorsunuz. Aslında bu tutarsızlığın kaynağının bisikletin segmentinin ne dağ bisikleti olması ne de yol bisikleti olmasına bağlıyorum. Hibrit ya da amortisörlü şehir bisikleti için vücut ölçülerine göre kadro boyu internette bulamadım. Tutarsız yani. En doğrusu deneyerek almak. Mesela carraroda 46 cm 51 cm 54 cm seçenekleri var 48 yok ya 51 ya da 46 olacak bence size 51 kadro 1-2 parmak boşluk ile tam olur gibi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Snorlax
@Metawox 48 var diye biliyorum ama birde bu 48 cm pedal mil merkezi ile sele boğazının üst kısmının arasında kalan mesafe midir?

@Snorlax
Aynen aynakol göbeğinden sele boğazına kadar olan ölçüdür. 48 kadro hangi model de vardır?

@Metawox 48 diye ikinci el bir arkadaşa almıştık ölçtüm haklısınız 46 imiş bacak boyu 80 civarı arkadaşın aynı benimle bir sıkıntı yaratmaz umarım 46 kadro?

@kursatihtilali

Kürşat ben şu linkteki (link) ürünü aldım. Kağan'ın da belirttiği gibi, bu ürünlerin üstten yandan ve alttan bağlantı kancaları mevcut. Alttan bağlamazsan bagaj kapağını açabilirsin (benim araç hatchback). Ancak alttan bağlamadığın zaman da taşıma aparatı fazla salınım gösteriyor. Ben her yerini bağlayarak kullanıyorum. Hatta hafta içi akşamları sürekli bisiklet kullandığımdan aracımdan hiç çıkarmıyorum.

Ancak bu aparatları alırken biraz dikkat etmek lazım. Benim aldığım ürün her ne kadar iş görse de, tasarımında bağlantı noktaları fazla açık kaldığı için daha ilk günden sıfır bisikletimin kadrosunu çizdi. Bende bu sebeple aparatın açıkta kalan yerlerini Bauhause dan aldığım köpüklerle takviye ettim.

Akşam eve gidersem yaptığım işin detaylarını paylaşırım.

@Ömer Özdaş
Teşekkür ederim ömer bey, ben memleketteyim bisikleti buradan aldim isparta, agustos sonu gibi calistigim yere gidecegim 4 saatlik yol, sizin ürünü alacak gibiyim ben de aldiktan sonra temas yerlerini elektirik bandiyla sarsam da olur herhalde ya da köpük bant bulayim, giderken tasima aparatini monte ettikten sonra illaki bagajdan bi sey alip koyma durumu olacaktir o yuzden sormustum artik ona gore monte ederim:)

Kürşat dediğim gibi ben akşam resimleri paylaşırım, sende aparatı araç üzerinde görmüş olursun. Bu arada ben bagajdan birşey alacağım zaman arka koltukları yatırarakta bagaja rahatlıkla ulaşabiliyorum.

Sende aynı taktiği uygulayabilirsin.

Merhaba, İstanbul'da Carraro bisikleti nereden satın almalıyım?
İleri bisikletle telefonla konuştuğumda adamlar ukala geldi gel bakarız diye başından savuşturdu.
Metin bisiklet için kimsenin iyi bir yorumu yok.
Evimin çevresindeki diğer yetkili satış noktalarında B.evler, Zeytinburnu, Şirinevler istediğim modeller yok?

Sizin Bahçelievler çevresinde önerebileceğiniz bir satış mağazası var mı yoksa ille de İleri Bisikletten mi alınmalı?

Geri