Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@berbatsi07

Bu şekilde 600 Lira harcayacağınıza sportive 230 veya 330 modelini 1600-1700 civarına alabilirsiniz. Komple deore, arka aktarıcı deore xt. 230 süspansiyonlu 330 düz maşalı model.

• Beğen
Tepkiler: dengetekerci
@Onurhan09
Merhaba. Ben gecen hafta 224 aldim. Boyum 1.87 cm 54 kadro aldim, tam oldu. Bacsk boyum 89 cm bu arada.

• Beğen
Tepkiler: akndgl
Herkese Selam. Foruma yeni üye oldum ancak uzun zamandır takip ediyordum. 2004 yılı sonbaharında aldığım Bisan Freetime bisikletimi kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Viteslerinden, freninden hiç sorun yaşamadım. Genelde kuş cennetine gider gelirim, özellikle yağmurlu havalarda. Yeni üye olduğum için konu açmama izin verilmiyor daha. O yüzden buradan sormak istedim. Bisiklete birkaç aksesuar alıp o şekilde uzun tura mı çıksam, yoksa, yeni bisikletle mi... ( benim düşündüğüm uzun tur İzmir-Antalya-İzmir dönüşte otobüs kullanmayı düşünmüyorum) Bisikletimin fotoğrafı..
http://www.imgim.com/6739incic9806698.jpg

Bir tane de öylesine fotoğraf yükleyeyim dedim.

http://www.imgim.com/8748incic1089948.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy
Sportive 225 sahibiyim.Bu bisiklete zirhli lastik takilabilirmi janta uyum saglarmi.Eger takilabilirse onerebileceginiz bir marka model varmidir.

@free!! Hosgeldinuz hayirli olsun. 900 tl kadar bütçe varsa alin bi carraro sportive 224 keyfinize bakin. Hem şehir bisikleti konforunu yaşayin hem de eski bisikletinizden cikacak olan muhtelif sorunlardan kurtulmus olun.

• Beğen
Tepkiler: free!!
Herkese merhabalar. Araniza yeni katildim ve bu ilk mesajim. Yaklasik 1 aydir gece gunduz demeden bisimlet arayisindayim. Yol/ Yaris olarak cok kararsizdim. Baktigim modeller arasinda Sedona 610 dan tutun Salcano xrs 040 Sora ya kadar bir cok modele baktim. Fakat ne aradigimi ya da neyr ihtiyacim oldugunu tam kestirememistim. Birde bu seruven oyle buyulu ki arayis icerisine girdiginiz andan itibaren kendinize koydugunuz maximum fiyat kotasi uzerine cok fazla cikabiliyorsunuz. Birden durup dusununce hop ne oluyor bi dur bakalim dedim kendi kendime. Oncelikle butcem maksimum 1000 TL. Ve yaris bisikleti gorunusunden dolayi ayri bi cekici geliyor bana. Fakat isteklerim dogrultusunda arastirma yaptigim zaman Hybryd bisikletin bana daha uygun oldugunu dusundum. Carraro Sportive serisi tavsiye edildi. Cok ust duzey olmasada fiyat/performans olarak pisman olmayacagimi soylediler.
Ufaktan bi arastirma yaptim. 225 kullanicilari cok daha fazla ve cok memnumlar. Fakat 227 icin cok daha olumlu yorumlar olmasina ragmen kullanan ve yorumlayan daha az. Saniyorum ki fiyattan. 221 ve 224 kullanicilari da oldulca cogunlukta fakat bu kullanivilarda yorumlarinda "butcen varsa 225-227" bak derim tarzi yorumlari var. Daha bunun minumum 250 TL lik aksesuar alisverisi de olacak tabi.

221-224-225-227 arasinda 1000 TL butceniz olsaydi neyi secerdiniz ve sebebi nedir?
Tesekkurler.

@Bango
Disk fren istiyorum diyorsanız uygun indirimle 1100 civarına alabilirseniz 227 kesinlikle. Ben haziran ayı başında 1220tlye mal etmiştim.

• Beğen
Tepkiler: JealioN
@Bango eğer şehir içinde ve düz yolda kullanacak iseniz kesinlikle 327. Sabit maşalı, Acera arka arttırıcı -ki ben çok memnunum ve muhtemelen 224 ve 225'ten daha hafif. Yine de ne alırsanız alın, olabildiğince hafif bir şey alın. Çünkü şahsen benim kafam şu sıralar tamamen ağırlığa takılmış durumda. V fren- sabit maşa ikilisi bile ağır geliyor bana. Amortisör ve HD fren ikilisini düşünemiyorum bile...

• Beğen
Tepkiler: poet ve JealioN
@Hiko
Ağırlık konusu yol bisikletçileri haricindeki hız yapmayacak kişiler için çokta önemli değil. Ama hafif olsun, tur bisikleti olsun, bagaj olsun çamurluğu olsun ama carbon kadro olup hafiften olsun. İstekler sıralanıp çeşitleniyor

@dengetekerci
Disk Fren ve V fren arasinda ki fark nedir acaba? Karne bisikletlerinden sonra ilk kez bu tarz bisiklet kullanacagim, cok fazla bilgiye sahip degilim.

@Hiko
Suan icin kullandigim bolge Maltepe-Fenerbahce-Pendik-Maltepe guzergahi yaklasik 60 km ve duz sahil yolu. Fakat ileride Şile turu ve onun sonrasinda Kocaeli veya Çanakkale turuna da katilmak istiyorum. Fakat butcem kisitli oldugu icin birden fazla bisiklet almam suan icin mumkun degil. Belirttigim givi maximum butcem 1000 TL. 327 yi hic arastormadim ve fiyatina bakmadim. Bisiklet ozelliklerini ve adlarini yeni yeni ogreniyorum. Shimano'nun katmanlarini henuz cosebilmis degilim. Altis ve Sora olursa iyidir kafasindayim suan.

@Bango
Şehir içi çok agresif olmayan bir kullanım tarzı için kaliteli bir hidrolik disk fren seti uzun süre sorunsuz kullanım için uygundur. Artıları kolay ve dozajı kullanıcı tarafından rahat ayarlanabilir frenleme. Güçlü fren hissiyatı, kısa duruş mesafesi. Ancak eksileri de var. İyi teknik bilgisi olmayanlar için v frenler göre oldukça zordur ayarlaması, pabuç değişimi, hidrolik sıvı değişimi vb. Disk fren teknolojik bir değişimin yansıması. Ama kaliteli alüminyum v-frenler kaliteli pabuçlar ve de iyi yapılmış ayarlarda her zaman iş görecektir ve görmektedir. Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: JealioN
@mustafa_sayar01
Araziden kastınız nasıl ona bağlı. Unutmayın ki ince yanaklı dişsiz lastikler bunlar. Kadroda dağ için dizayn edilmemiş. Çok bozuk olmayan hafif arazide agresif olmayan bir kullanım için uygun olabilir.

@mustafa_sayar01
Binilir ama büyük taşlara, çukurlara dikkat edilerek

@free!!
Bütçe belirlediniz mi? Bisikletinizin özellikleri nelerdir. Uzun tur dediğiniz zaman işin içine farklı dinamikler giriyor gibi. Yolda sorun yaşamak can sıkıcı olur diye düşünüyorum. Halihazırda bir bisikletiniz var ve memnunsanız bakım yaptırın uzun tura çıkmadan önce bence yakın çevrede efor denemeleri yapın. Bisiklet sağlamsa uzun tur için sizin de sağlam olmanıız gerekecektir. Bisiklet sizi 40-50 km lerde zorlamaya başlıyor mu ir bakın ona göre bisiklet değiştirme ya da mevcutta reviZyon düşünün derim. Altınızdaki bisikletin nasıl bir bisiklet olduğu konusunda pek fikir sahi olacak uzman bir arkadaş bu bölümde bulmak zor olur düşüncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: free!!
@Metawox Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi bisikletim bana sorun çıkartmadı şu ana kadar. Karşıyaka-kuş cenneti yolu sanırım 45 kilometre kadar. Düzlüktür, yokuş yoktur. Bu yolda gidiş dönüş hiç sıkıntı çekmeden gelip gidiyorum. Bütçe olarak fazla para harcamak istemiyorum açıkçası, sadece sorun çıkartmasın bisiklet uzun yolda, bana yeter. Revizyon, Seda bisiklette düşünüyorum. Orada montajı yapılmıştı. Kondüsyon olarak sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. (gidince görürüm:)) Yeni bisikletten ziyade bu bisiklete ne gibi değişiklikler yapabilirim, açıkçası onu merak ediyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

@drbekirr Cevabınız için teşekkür ederim. İlk etapta aklımda revizyon var. Bisiklet konusunda deneyimli arkadaşların bu hususta fikrini almak istiyorum. Yok olmaz ise, Carraro 224 aklımda. Tekrar teşekkür ederim.

Geri