Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@berbatsi07
Ya sürerken ben rahatlıkla maşadan kilitleyebiliyorum. Gidondan kilitleme çok elzem değil bence. Vites sistemini değiştireceksen bir üst modele gerek yok gibi duruyor senin niyetine göre

Scudo
@Metawox ön aktarıcı tx50 den memnunmusunuz peki tourney ya pek güven vermedi doğrusu bi sıkıntı çıkardı mı

kadro geometrisi çok farklı olmasa gerek 224 ile. bence 51 cm size tam gelecektir

@berbatsi07
Hocam ön aktarıcı sıkıntılı değil zaten 3 çark var tel gerginliği ayarını yapınca hiç sorun çıkmıyor. Seste çıkarmıyor. Bence asıl önemli olan arka aktarıcı. Benim ayarlar bozuk biraz ayarlamay çalıştım tel gerginliğini vidalarından ama bir türlü istediğim gibi olmadı bazı biteslerde geçişte kararsız davranıyor. Bakıma götürüp iyice ayarını yaptıracağım ya da tel gerginliğini vidalardan değil de direkt teli tutan vidayı alyanla gevşetip teli biraz gevşetip vidalardan ayar yapılabilir hale getirmek istiyorum. Hem ses yapıyor hem de en alt dişliye zor geçiyor gerginlik en gevşek olduğu halde. Bazen de abartıyor zor geçen tel en son çarkı atlayatak boşluğa düşüyor. Biraz sinir bozucu. Hafta sonu biraz uğraşacağım. Ben de yeniyim aslında yeni teknoloji bisikletlere. Çözersem yazarım tekrar.
Bisikletin genel olarak memnun olmadığım tarafları arka vites sistemi ve frenlerin ötmesi ve ağırlığı onun dışında sürüşü keyifli

bende işte 225 i alıp gelecek yaza kadar xt arka aktarıcı alivio vites kolu vs komple bir elden geçireceğim 600 tl masraf çıktı hesapladım bugün tüm parçaları tek tek gelecek yaza kadar eskiyeni değiştire değiştire yavaş yavaş yaparız artık :D

Arkadaslar sportive 225 in lastik hava basinci minumun ve maksimun ne olmali.Dun aksam arkadaslarla gezinti yaparken bir benzinlige ugradik 60,70,80 psi basan oldu inanamadim bir araba lastigi 32 falan basilirken bir bisiklet lastigine bu kadar yuksek nadil basilirki dedim sastim kaldim.

Lastigin uzerinde maximum basinç degeri yazar. O degere kadar hava basabilirsiniz.

Ben 327'ye yanlış hatırlamıyorsam 75 basıyorum. :) Lastiğin üzerinde yazıyor değerler. Dikkatle okursanız görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: dengetekerci
hocam sportive 227 de 182.cm boy ve 82.5 cm iç bacak boyu ile hangi kadro boyunu almalıyım?

@Onurhan09
İç bacak boyumu bilmiyorum ama 180 boyum ile 51 kadro bana da cuk oturdu. Ama sizin bacak boyunuz benden Daha uzunsa 51 kadro size küçük gelebilir. Sizin bacak boyunuzda olan birisi bu soruyu cevaplarsa daha iyi seçersiniz. Eğer deneme imkanınız varsa da bu en iyisi olur.

185 cm boy 82cm bacak boyu ile bana hep 51cm - 54cm çıkıyordu hesaplamalarda, bisikletçiye bu şekilde gittim, 54cm. alacağım diye, orda hepsini denedim, en rahat ettiğim, en uygun 48 cm. çıktı gerçek bisiklet üzerinde denediğimde. Ve 48cm aldım, her gün kullanıyorum, gayet memnunum.

Ön hesaplamalarınızı yapın ama mutlaka deneyerek alın.

• Beğen
Tepkiler: dengetekerci
Bi
@mustafa_sayar01
bizim bisikletlerde 87 psi a kadar basabiliyosun. Kilona göre ayarla işte ben 76 kg 65-70 arası basıyorum. Araba lastiği gibi düşünme

@Onurhan09
51 tam olur gibi

@Metawox
Ama dun benzinlikte en fazla 67 psi e kadar hava aldi 67 den fazlasini almadi nedense acaba makine falan mi bozuktu bilmiyorum artik.

Bende bimden aldigim hava kompresoru var deli gibi basiyo yalniz cikrirken hava kacirttiriyorim 70 basiyom cikarirken geri 60 a düşüyor agzi vidali olduğu için

Kilonuza, donanima ( bagaj, çamurluk vs.) Ve yüke göre değişir. Aynı arabalarda olduğu gibi yüklü ve yüksüz ağırlığa göre lastik basıncı farklı önerilir.

Toplam ağırlık arttıkça basıncıda yükseltmek gerek.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/25/457ce604b51b15d038df21a46d666de7.jpg gözlük de tamam son iki eksik heybe ve kelebek gidon önerilerinizi alayım [emoji1] [emoji1] [emoji1]

• Beğen
Tepkiler: Metawox
Geri