Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Carraro 224 freni öten var mı arkadaşlar. Benim frenler halen ötüyor. Arjada biraz azaldı ama ön felaket. Biraz ayar yapayım dedim. Beceremedim galiba. Aseton sürün filan yazmışlar. Kimyasal da sürmek istemiyorum. Kimisi de ıslak bezle sil filan demiş. Hiç birini denemedim :)

fren sürtüyodur biraz gevşetmeniz lazım bilen biri halletsin. wd-40 falanda sürün derler sakın denemeyin özellikle yokuşsa...

@DKN
Frenler asla wd 40 sıkmayın . Tutmaz olurlar çöpe atarsınız sonra. Wd40 kayganlaştırır.pas önler

@Metawox 3 aydır 224 kullanıyorum, aldığımdan beridir benim ön fren de ötüyor, neler denedim, jantı nemli bezle sildim, fren papuçlarını sildim, hatta uzun bir yokuştan aşağı ön freni bir miktar sıkarak bile indim ama ötmekten vazgeçmiyor. Sanırım tek çare papuçları kaliteli papuçlarla değiştirmek. Benim şimdiye kadar frenlemeyle ilgili bir sıkıntım olmadı, papuçlar eskiyene kadar da değiştirmeyi düşünmüyorum. Ön frenin ötme sesine de alıştım artık, hatta hoşuma bile gitmeye başladı. Mesela önünüze biri atladığında ani bir frenleme yaptığınızda ön frenden çıkan "ZAAAAART!" sesi, önünüze atlayanın hemen geri çekilmesini sağlıyor :) kornadan-zilden çok daha etkili :ssrtcbya:

Arkadaşlar yarın bisikleti alıyorum sizce 327 mi daha iyidir 225 mi ? yada başka tavsiyeniz var mı ?

@mrjoney1str Şimdi hocam 327 ve 225 farklı klasmandaki bisikletler. Eğer asfalt dışında sürmeyeceğim, kullanacağım yol düzgün diyorsan düz maşalı olması sebebiyle daha hafif ayrıca 225'e kıyasla daha iyi donanımlara sahip olmasıyla Sportive 327 doğru seçim olur. Eğer bozuk yolda da kullanacağım diyorsan ön maşasıyla 225 biraz daha konforlu bir sürüş deneyimi sunacaktır.

• Beğen
Tepkiler: akndgl
@akndgl
Hocam sende de aynı bisiklette aynı sorun. Bir yerde de her şeyi senin gibi denemiş bir vatandaş en son su zımparası ile pabuçları zımparalamış ses tamamen kesilmiş. Ben de deneyeceğim. Ya haklısın ben de kaldırımdan gittiği zamanlarda arkadından gittiğim insanlara bir fren çakıyorum:) açılıyorlar :) bizim buralarda yoldan gitmeye tırsıyorum. :) eğer düzelirse paylaşırım tekrar sen de denersin.

@Metawox
Süper ya pabuçları kalite markalı olanlarla bi değiştirin derim. Olmadı servise gidin bi sorun

Benim de ön frenler ötüyor.. (224 var) biraz daha eskisin balataları değiştireceğim

Pabuçlar yeni olduğu için ötüyor muhtemelen, ön fren arka frene nazaran çok daha az kullanıldığı için arkadaki ses geçmesine rağmen ön fren ötmeye devam ediyor. Su zımparasıyla zımparalamak işe yarar, ben uzun yokuş aşağı ön freni sıkarak bile sürdüm papuçlar aşınsın diye ama yeterince aşındıramadım halen. Üst mesajda da yazdığım gibi zaten ben o sese alıştım, artık korna niyetine kullanıyorum, herhangi bir şikayetim yok :)

Boy 1.87 bacak içi 87cm kilo 60
800 - 1200tl arası f/p şehir bisikleti arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

@SKBike
Kilo haric benim olculerle aynisiniz.54 kadro aldim oldu bana…

2 aydan beri kullanıyorum 224 carraromu çok memnunum frenleri dışında ☺️ Ötme sorunu hala var . Ilk aldığım zaman mesela Bayır inerken sadece ön ötüyordu ağırlık üzerine çok bindiği için ama ne olduysa şu an da 2 Side düz yolda ötüyor ve yayalar önümden bir kaçıyor kornadan daha etkili :)
Balatalar iyice eskimişmidir değiştirsem mi ?

• Beğen
Tepkiler: poet
@Mustafa_Sayar

54 kadro tamamdır. Teşekkür ettim

@obezkirpi

kronlar hoşuma gitmişti tx800 tx1000 gibi. Carraronun 225 gibi modellerini beğendim.
Şöyle bir sorunum var hangi arazi bisiklet alacağımı biliyorum fakat hangi marka model alacağımı bilmiyorum . kadroyuda öğrenmeye çalışıyorumki arkadaş 54 kadro iyi olur dedi.

@SKBike
şimdi kadro markaya modele göre değişen bir şey, carraroda 54 olur, kronda kadrolar inçle hesaplanır falan, siz şimdi boşverin kadro boyunu, zaten alırken illa ki denemeye çalışın.

kron tx800 tx1000in fiyatları fazla yukarıda, bu fiyatlarda yerli firmaların (kron, salcano, carraro, sedona) ürünlerinin komponentleri aşağı yukarı aynıdır, benzerdir. bu yüzden fiyat/performans konusunda aklınızda çok soru işareti kalmasın, hangi kadroyu rengi şekli beğeniyorsanız ona yönelin, bisikletçiden alacaksanız pazarlığınızı yapın, birkaç yerden fiyat alın vs. kronun tx250 ve tx500ü de iyidir, ama maden carraro kullanıcılarına danıştınız tabi ki sportive 225 tavsiye edelim. ayrıca sürekli olarak asfaltta, bisiklet yollarında falan kullanacaksanız sportive in düz maşalı yani amortisörsüz modellerine de bakabilirsiniz.

Geri