Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Hayırlı Kandiller dilerim öncelikle
Carraro sportive 227 de bagaj montaj delikleri var mı ve açık mı

3 hafta kadar önce carraro sportive 321 aldım.boyum 1.72 ve bisikletimin kadrosu 51 cm.şu tabloya göre biraz büyük sanırım bana :) Çok büyük sıkıntı yaratır mı?

5F01_ehir_2D00_tur_2D00_bisikleti_2D00_kadro_2D00_boyu.jpg

@unlike81

o tablo çok doğru değil, çünkü değerler markadan markaya kadrodan kadroya değişebiliyor.

benim boyum 177, carraroda 46 kadro ile 51 kadro arasında kalmıştım. (bisikletçim bana 54 kadro satarak olayı bambaşka bir boyuta taşıdı ama o ayrı mevzu)

@obezkirpi şu an kaç kadro kullanıyorsunuz? ben alırken dikkat etmedim işte acele ettim sanırım biraz. sıkıntı yaratır mı ileride?

177 ve ustu bence 51 kadro olmali. Ben 185 51 kadro tam oluyor

170 175 civari 46 kadro daha uygun olur...

@unlike81
Rahat kullanbiliyorsan sorun yokki. Bisikletin ustunde iken direksiyonu ve sele yi kendine gorw ayarla .... hani 46 alsan daja iyi olurdu. 51 aldi isende rahatsan sorun yok

@unlike81
ben de denemeden aldım. malesef sıkıntı yarattı, büyük geliyordu, bisiklet hakimiyetim azdı yani dönerken falan tam hakim değildim bisikletime, manevra yapamıyordum. ayakta dururken üst boruya oturur vaziyetteydim(normalde en az 1-2 parmak boşluk olması gerekiyormuş) bu yüzden fren yapmaktan korkmaya başladım sert fren yaparım da üst boru hassas yerlerime girer diye. frene basınca kendimi sağa ya da sola doğru bisikletten atmak gibi bir refleks geliştirdim. yani binsen biniliyordu, pedala basınca gidiyordu ama bisiklete binmekten biraz soğudum o zaman açıkçası.

kadronun büyük olduğuna dair şüphelerim vardı, bir gün ölçtüm ve 54 olduğunu fark ettim. sonra bisikletçiye gittim, biraz pazarlıkla başka bir bisikletle takas etmiş oldum.

@obezkirpi meridanın sitesinde şöyle bir tablo var. (link)
buna göre de boy ve kadro oranım normal.

@unlike81
şu an kullandığım bisikletin kadrosu 50cm. boyum 177, bacak iç boyum 79 cm. o tabloya bakarak değil de deneyerek aldığım için mutluyum açıkçası.

merida başlığında da benzer ölçümler yapmışlar.
Merida (Crossway-Speeder) kullanıcıları Kulübü | Sayfa 13 - BisikletForum
Merida (Crossway-Speeder) kullanıcıları Kulübü | Sayfa 21 - BisikletForum
Merida (Crossway-Speeder) kullanıcıları Kulübü | Sayfa 12 - BisikletForum
gibi.

bu başlıkta da pek çok arkadaş "benim boyum şu kadar, bana kaç cm kadro olur" şeklinde soru sorup cevap aldılar. sayfaları gezin bence siz de aşağı yukarı kaç cm boy-bacak uzunluğu için hangi kadro konusunda fikir sahibi olursunuz.

yani aslında en önemlisi, selede oturmuyorken bisikleti bacaklarınızın arasına aldığınızda bacak aranız ile üst boru arasında biraz pay kalması. yoksa kadro biraz büyük demektir.

Benim boyum da 180, 51 kadro çok iyi geldi. Normalde tablolarda 55 kadro benim boyuma tekabül ediyor ama bende 51 sıkıntı oluşturmadı. Benim gibi arkadaşlar var gördüğüm kadarıyla.

Nispeten uzun bir sürüş sonrası vücudun çeşitli yerlerinde(bel, omuz) aşırı ve ayarsız bir ağrı varsa sebebi yanlış kadro boyu seçimi olabilir. Ya da sele-gidon ayarı bozuk olabilir. Denemek lazım...

sportivelerde bagaj montaj delikleri var mı ve açık mı

Bu bisikletlerin ağırlıklarını bilen var mı? Sitesinde niye yazmıyor anlamış değilim. 330 benimki, merak ediyorum

Hep vücuda oranlamışlar da kadro boyunu, benim bacaklar uzun biraz gövdeye göre. Bacak boyum 81-84cm arası, net ölçemedim, kadro boyu kaç olmalı sizce 225 için ?

Geri