Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Resimleri bekliyorum hocam sabırsızlıkla sizlerden...

Bu arada sportive 227 ile 225 arasındaki fiyat farkını vermeye değer mi?

Ayrıca sedona 325 (link)
sedona 345 https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=129944 (link)

sportive 227 (link) arasında kalsanız hangisini seçerdiniz neden?

Açık konuşmak gerekirse carraro 225de vites sele vb baya kişi şikayet etmiş bu da çekinmeme sebep oluyor...

Scudo
@Safa Arslaner
Bence sedona 325 sportive 227 ye göre donadım bakımdan çok geride kalıyor. 345 ise çok güzel sportive 227 ayarında şayet ilk tercihim 345 di ancak 400-500 lira fark kimisine göre o fark verilirde ama fuar canlı olarak sportive 227 yi görünce bence carraro arkadaş. :) Sele konusuna gelince şuan xc500 kullanıyorum ilk satın alıp bindiğim günden sonra yaklaşık 4 gün popomun üstüne oturamadım. Ondan sonrasında kalça alıştığında yüzlerce km yol yaptım şuan bana en pahalı en rahat seleyi getirin kron nun orjinal selesine değişmem derim. Yani sele şikayeti poponun koltuğa alışmasından ibaret ki forumun hemen hemen hepsine sorun herkes o ilk ağrıyı çekmiştir. :) Onun dışında ne gibi şikayetler var bilemiyorum ama sanırım ALTINBAŞAK nickli arkadaş uzun süredir carraro kullanıcısı onada danışmakta fayda var. Birde işin garibi İstanbul'da ne sportive 227 nede sedona 345 yok nasıl iş anlamadım. Sirkeci bayinin demesine göre sportive 227 fuarda gördüğümden ibaretmiş başka yokmuşşş. Konsept üretildi heralde fuara özel, seri üretim yok. :D

Ha birde 227 ile 225 arasındaki fark 227 gidondan kilitli maşa ve arka arttırıcı deore shadow ve 27 vites. 225 ise direk maşadan kilitli 24 vites ve vites sistemi bi alt kademe ki burda bütcenize göre tercih sizin.

acaba carraro 224 veya 225 e mtb lastiği uygun mu? bende 224 var ve bir kişiden böyle duydum doğruluk payı nedir? ayrıca bu bisikletin bir mtb den farkı sadece teker midir acaba? ben şimdilik sadece şehir içi turlar yaptım ama dağda kullanmaya kalksam ne olur acaba diye merak ediyorum tabiki teker değiştirip. cevap bekliyorum çok merak ettiğim bir konudur bu.

@Safa Arslaner

yazan donanim farklarina gore kesinlikle deger !

@Oğuz han T

@ALTINBAŞAK

Cevaplar için teşekkür ederim anladığım kadarıyla bırak sedona 325 ile sportive 227 karşılaştırmasını

Sedona 345 ile sportive 227 karşılaştırmasında bile sportive tercihini kullanıyorsunuz...

Bisiklet yoksa bu kadar arada kalmayım o zaman acaba bu gelmeyeceği manasında mı yoksa nisan mayıs gibi bayilerde olur mu?

Bir de kendi çekim fotolarını görebilsem tam olacak katalog resimlerini sevemedim...

Bu arada

http://www.bisikletcim.com/carraro-sportive-227-28-jant-bisiklet
https://www.daglilar.com.tr/carraro-bisiklet-sport%C4%B1ve227
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-bisiklet-carraro-sportive-227-2014-ucretsiz-kargo-bursa-bayisinden-150460508/detay

bunlarda stokta var görünüyor acaba öylesine mi eklediler?

@Safa Arslaner

Bir bayiinin sölemesi öle şuanda yok diyolardı. Ama yarın bi kaç yeri arıyacağım var ise nerde ne kadar yazarım buradan.

@Oğuz han T

Saolun hocam bu arada tamam sportive 227 en iyisi dedik..

Peki sedona 325 ile sedona 345 arasında kalsanız 100 dolar fazla verip sedona 345i tercih eder miydiniz?

Üzerindeki farklılık hak ediyor mu yani?

carrarro 224 ü bir ay sürdükten sonra diz ağrısı başladı bunu koltuk seviyesi ve ya başka bir şeylerle giderebilir miyim? koltuk ayarı yapmayı biliyorum ayarladım ideal boya bence.

@sarper tuncer

Sele ayarından olması muhtemel. Bence sele ayarınız düşük olabilir. Büyük ihtimalle seleyi boyunuza göre alçak kullanıyorsunuzdur ondan olabilir. Sele ayarınızın doğru olduğundan emin olun.

@Safa Arslaner

ileride keşke dememek icin bile 100 dolar fark veririm şahsen. Sonuçta bi kere alicaksin senelerce bineceksin. Donanim tam detayli olarak bilmesemde biri 24 digeri 27 biri maşadan kilitli diğeri gidondan gibisinden illaki fiyat farkina değecek arti özellikler var. Tercihiniz sedona ise bütçe sıkıntı deil ise kesinlikle 345 derim.

@Oğuz han T

Hocam almadınız mı hâla 227yi
bir de nereden alacaksınız sitesi var mı bende almayı düşünüyorum çünkü istanbula gelince

@Safa Arslaner

Kaç bayiyi aradıysam cevap aynı sportive 227 daha üretilmedi . Ne zaman geleceğini bilende yok. Şuan sportive 227 satışı yapılan bayi ve web sitesi bilen var ise bizimle paylaşırsa sevinirim.

sportiviyle arka vites attırıcısında uzun yoldayken yolda bırakacak kadar büyük sorun yaşayan oldu mu? ya da bilen var mı? bu vitesin bizi yolda bırakma ihtimalini düşünüyorumda.

@Oğuz han T

bisikleti almaya karar veriyoruz o da üretilmiyor nasıl işse...
yukarıda linkleri vermiştim onlarla iletişime geçtiniz mi hocam?

@Safa Arslaner

Verdiğiniz linklere istinaden
Bisikletcim genelde stokta olmayan ürünleri var gibi gösteriyor diye çok şikayet var. Dağlılar bilmiyorum sormak lazım olabilir. Sahibinden deki Bursa bayisiyle görüştüm saolsunlar benim için fabrikayı aradılar bir hafta
içinde ellerinde olacakmış geldiğinde bana haber verecekler ki en güzel fiyatda burda var sadece. Mail order sistemiyle peşin fiyatı 9 taksit olacağını söledirler. Benden sanal k.kartı oluşturdum bekliyoruz şimdilik. Yakınımdaki yetkili servisi ilede görüştüm direk benim adresi ver bana gelsin dedi saolsunlar. Gelince koliyi açmam size haber veririm beraber açarız kurulumu yaparım dedi. BAyiyede dedim başka yerlede arayış içine girmiyorum kesin sizden haber bekliyorum diye. Tamam kesin gelecek bekleyin dediler. Yani şuanlık bayiiden haber bekliyorum.

@sarper tuncer

sportive nin hangi modelinden bahsediyorsunuz. Şayet tercihim sportive 227 ki arka arttırıcısı deore. Deore shimano nun üst seviyelerine yakın bir model ki kolay kolay yolda bırakacağını sanmıyorum.

Carraro'nun üretim açısından farklı bir prosedürü var.
Yeni sezon ürünlerini sitesinde tanıtması bile Şubat ayının başlarını bulmuştu ki diğer firmaların oldukça gerisinde bir tarih bu (Yanılmıyorsam Sedona falan Aralık ayındayken başlamıştı bu işe).
Ürün tanıtımı için bu kadar geç kalınmışken bir de şöyle bir sistem devreye giriyor; fabrikadaki montaj hattında aynı anda 10-20 tane farklı modelin üretimi olmuyor ne yazık ki. Tek bir model üzerine yoğunlaşıyorlar ve o sene için ne kadar üretilmesi planlanmışsa o kadar üretim yapıp daha sonra bir başka modele geçiyorlar ve sene içerisinde de o modeli destekleyecek yeni üretim yapılmıyor (geçen sene sportive arayanlar bunun sıkıntısını çok çekti). Bir de Accell Group'a bağlı olarak, aynı fabrikada hem Bianchi hem de Whistle ile birlikte montajının yürütüldüğünü hesaba katarsak üretimin, pazara çıkışın neden bu kadar yavaş olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Yeni sezon ürünlerinin satışını yaptığını ima eden sitelere gelince; Bunlardaki iş iki şekilde ilerler...
- Ürün ellerinde yoktur ancak ön ödeme (ön sipariş) mantığı ile işlem yaparak, stoklarını güncelledikleri zaman bisikletinizi size gönderirler.
- Ürün ellerinde yoktur ve hiçbir zaman olmayacaktır. "Ürün stoklarımızda tükenmiş" bahanesi adı altında paranızı iade etmemek için size başka bisiklet satmaya çalışır ve sizi uğraştırırlar.

Nacizane tavsiyem, Carraro'nun bisikletlerini almaya kafaya koymuşsanız acele etmeyin. Bir süre bekleyin, emin olun beklediğinize değecektir.

224 te veya 225 teki arka attırıcıda sorun yaşayan var mı altus modelinde. yolda kalan oldu mu hiç arka attırıcı yüzünden?

@sarper tuncer
Siz gerekli bakımlarını yaptıktan sonra Altus seti rahatlıkla kullanabilirsiniz emin olun. 2000 km'ye yakın süre boyunca 1-2 ufak tefek can sıkıntısı dışında beni hiçbir şekilde rahatsız etmedi. Gerçi elimde olmayan bir talihsizlik sonucu Altus'u değiştirmek zorunda kaldım ama dediğim gibi Altus olup olmamasını kafanıza çok takmayın.

@Sefa.

Evet bana da bir bayii nin demesi sizinkine yakın bir cevaptı. Her 15 gün bir modele yoğunlaşıp o modeli üretip diğer 15 gün yine başka bir modele geçip sadece o modeli üretiyorlarmış. Üretim süreci böylemiş.

Birde Şuan XC 500 kullanıyorum arttırıcısı Altus tahminim 1500 km oldu. Neden fazla paralar verip yüksek model arttırıcı alınır bir arıza dışında anlamış deilim saat gibi tıkır tıkır çalışıyor. Sorunsuz güvenle kullanabilirsiniz.Şayet şehir bisikletine geçmeyecek olsam çok daha uzun yollar götüreceğine eminim.

sağolun ben zaten cok dikkatli kullanıyorum. bisikletim benim kıymetlım :)

Geri