Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@MasterYoda
Gidon size uygun açıdayken bile, fren kolları doğru pozisyonda olmayınca uyuşma ve karıncalanma yaşayabilirsiniz. Frenleri sıkarken bilekleriniz kıvrılmamalı, gidon tutuşu için de aynı şey geçerli. Üç dört gün bu tür uyuşmalar için uzun bir süre, bunun kaçınılmaz sayılması için 100 kilometreden daha fazla yapmış olmanız gerekir.

• Beğen
Tepkiler: MasterYoda
Scudo
@MasterYoda

Bende de aynı sorun oldu. Gidon boğazımı açılı olanlar ile değiştirdim ve gidonu 40 dereceye yükselttim. Sorun kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: MasterYoda
@MasterYoda

Merhaba,
Benzer bir sorunla bende karşılaştım (CS 227 // 51cm kadro // 185 boy - 86/87cm bacak iç boyu // 94 kg).
*Jel'li eldiven giymeye başladım. Sorun biraz daha azaldı.
*Kışın eski deri/kalın motosiklet eldivenimi takınca sorun biraz daha azalıyor.
*Kelebek Gidon aldım, sorun iyice azaldı ama hala bitmiş değil (Bu gidon'da istediğim her çeşit açıyı oluşturabilirim, tutabiliyorum)

Yukarıda arkadaşların bahsettiği açılar ile bu sorunu minimize edebilir veya tamamen yok edebilirsiniz.
Ancak bence bir faktör daha duruma neden olabilir!
Sele <-> Gidon mesafesi nedeniyle öne doğru çok abanmak, yol bisikleti sürüş pozisyonu benzerliği nedeniyle bileklere aşırı yük binmesi! Burada sırt kaslarınızın kondüsyonu da yüksek ihtimal ile olayda etkisi olacaktır.
Kelebek gidona geçtiğimde, gidon yükseldiği ve geriye geldiği için daha dik oturabiliyorum. Bu nedenle sorun iyice azladı. Ancak hala bence kayda değer bir şekilde öne doğru eğilmek zorundayım. Aklımda gidon yükseltme aparatı var. 3-4 cm'lik gidonda bir ek yükseklik sağlarsa, daha dik bir şekilde oturup, konforumu artırabilirim. Bununla birlikte bisikleti satın aldığımda, sele çok rahatsız ettiği için aşağıdaki Jelli Sele ile değiştirmiştim;

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/usttenlr-jpg.38166/

"Selle Royal Freetime Relaxed Jelli Sele" , bu sele 90 derecelik oturuş pozisyonu ile maksimum konfora ulaşıyor. Öne doğru çok eğilildiğinde (Örn. şiddetli bir rüzgar durumunda) ise ön taraftaki kalınlığı hafiften hissedilebilir bir basınca neden oluyor.
Bir düşüncem var ve sanırım paylaşmanın tam zamanı: Bacak boyunuz orantısal olarak uzun olunca, büyük kadro öneriliyor! Halbuki bu sizin üst gövdenizin orantısal olarak kısa olduğu ve gidona erişmek için uzanmanız gerektiği anlamında geliyor! Diyeceğim, bisikleti satın alırken 51 cm kadro dışında bir seçeneğim yoktu! ama keşke sele borusunun girdiği dikey yükseklik 51cm 'e uygun olan bisikletimin yatay gövde uzunluğu mesela 46-49cm'lik bisiklet gibi olsa idi! Neyse sonuçta her vücut tipine bisiklet üretecekleri hali yok ve bir kaç modisifkasyon ile optimali bulabilirim umarım.

Merhaba

carraro sporitve 224 1,60 boyunda biri için uygun mudur?

Değerli carraro kullanıcıları arkadaşlarım fikirlerinize ihtiyacım var.. Yaklaşık 2 haftadır carraro 702 grande şehir bisikleti kullanıyorum, 820 tl civarına satın aldım. Bisikleti genelde şehir içinde kullanıyorum ama niyetimde kısa turlarla başlayıp daha orta seviye turlara çıkmakta var.

Şu anda daha çok kullanım amacım akşamları arkaya aldığım koltuğa kızımı oturtup beraber 10-15 km lik gezinti yapmak için. Yanlız aldığımdan beri 2 hafta içerisinde zincir atması, lastik patlaması, viteslerin düzgün işlememesi... gibi sıkıntılarla uğraşıyorum. Bu sebeplerden dolayı problem yaşamadan daha sağlıklı kullanabileceğim ekipmana sahip bir bisiklet arayışına girdim. Aldığım yer beni çok zarara uğratmadan karar verdiğim modeli takaslayacak.

Fakat şöyle bir durum var, aksesuar olarak hoşuma giden model carraro crt tour 2016 (3.000 tl civarı). Bu model bütçemin biraz üzerinde kalıyor, internetten araştırdığım zaman sahip olduğu donanıma göre fiyat-performans ürünü. Bir de carraro nun sportive serisinden 330 modeline odaklandım. Bu bisikletin de donanım aşağı yukarı crt tour la aynı (frenler farklı) fakat fiyatı 1000 tl kadar daha düşük (2.000 tl seviyelerine alınabiliyor).

Sizlere sormak istediğim sportive 330 u alıp üzerine arka sele, çamurluk, ayarlanabilir boğaz, ön-arka lamba, suluk kafesi suluk... gibi aksesuarlar koyup crt tour a göre daha ucuza mal etmek mantıklı mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Peacess
@Mehmet İşcen carraro sportive 230 kullanıyorum ve memnunum. 330 un amortisorsüz versiyonu. Bence sade 330 olup donanim alip tur bisikletine cevirmek daha pahaliya gelecektir dolayisiyla bence carraronun tur bisikleti tam anlamiyla fiyat performans urunu.

@jun
Sportive 224 de diğer modellerde olduğu gibi, t-shirt ya da pantolonda da olduğu gibi beden ölçüleri farklı müşteriler için değişik boylarda (kadrolarda) üretiliyor. Bunun için tablolar var, "bisiklet kadro boyu tabloları"nı şehir bisikleti için incelemelisiniz. Ezbere konuşmak istemem. İç bacak boyu uzunluğu daha önemli bu arada;)

@Peacess @Kazım kuru55

Arkadalar bisikletin önünden çıt çıt diye ses geliyor. Bu ses sistematik değil bisikleti kadirdi elimle çevirdim ses yok biniyorum hızlanınca kulağı tırmalayan çit çit ses yapıyor bu sorunla karşılaşan oldu mu

sorusunu sormuştum. şehir dışında olduğumdan dolayı bisiklete binemedim. 2 gün önce bisiklete binince o çıkan ses kulağımı tırmaladı ve dayanamadım. kuzenimin müşterisi bisikletçi arkadaşına götürdüm. sorunun pedaldan kaynaklandığını söyledi ve onu değiştirdik. şu anda herhangi bir sıkıntı kalmadı.

soracak olan arkadaşlar için Wellgo Lu-C27g Bisiklet Pedalı takıldı.

jelli eldiveni takmadığım zaman ellerim çok fazla uyuşuyor. bunun için gidon açısını kaç yapmalıyız veya neye göre yapmak daha iyi olur.

beyler ben 26 temmuz'da bisikletciden.com'dan 224 aldım, sonra bir de narr aldım bir tane, birlikte gönderir misiniz dedim kabul ettiler, fakat bu sonradan aldığım siparişi göndermemişler. iki kere bildirdim göndereceğiz dediler takan yok. dün sabah da mail attım dönüş yok. (zaten nasıl sistemse online aldım ne bi e-fatura ne bi sipariş onayı hiç bir mail gelmedi) sonuç olarak 18 lira boşuna ödeme yapmış oldum. üzerinden iki haftadan fazla vakit geçmiş, ne yapmamı önerirsiniz.

@jenqdodo teşekkür ederim cevabınız için. Ben de o sesten dolayı bisikletten soğudum. Benim de değiltirmeyi düşündüğüm pedal modeliyle değiştirmişsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cenkdogan84
@jun

Carraro'da en küçük kadro boyu 46 cm. İç bacak boyunuz 75cm'den az ise sıkıntı olabilir. Denemeniz gerekir.

Alternatif olarak Mosso Legarda serisinde 41cm kadro boyu mevcut.

Ben iki hafta evvel aynı siteden Carraro Sportive 330 satın aldım. Hemde piyasa fiyatının 325 TL altına. İşlemi yaparken pek bir endişeliydim ama söz verdikleri gibi ertesi gün kargo yaptılar. Bence sizin bu işlem arada kalmış. Çözülecektir diye düşünüyorum.

@ctnky

Arkadaşlar bu bisiklet için me düşünüyorsunuz yorumlarınızı alabilir miyim
carraro sportive 221 bisiklet sıfırdan farkı fiyatı aksesuarları
İlan No: 326918461
(link)

@visibilia Aksesuarları 250₺ demiş o zaman bisiklet 700₺ oluyor.Bence değmez Sportive221 için 700liraya. Sanırım Sportive 224ün ikinci elleri o fiyattaydı

Evet millet ben de Sportive 221 alarak aranıza katıldım. Haftasonu şehir dışında olacağım için kullanamayacağım. Pazartesi itibariyle fikirlerimi yazarım buraya :)

Arkadaşlar 2.el bisiklet alacağım arkadaş evlilik nedeniyle satıyor ancak kadro boyunu bilmiyor nasıl öğrenebiliriz ?

@oğuz buçukcu Merhaba, bu bisikletin 2016 model olduğuna emin misiniz? Zira fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla bu bisikletin kadro geometrisi 2015 yılına ait, yani 2016 model diye satışa çıkardığınız bisiklette sonrasında sıkıntı yaşamamanız için emin olmanızda fayda var sanki, alıcıyla sıkıntı yaşamamanız adına yani, selamlar.

Geri