@MasterYoda
Merhaba,
Benzer bir sorunla bende karşılaştım (CS 227 // 51cm kadro // 185 boy - 86/87cm bacak iç boyu // 94 kg).
*Jel'li eldiven giymeye başladım. Sorun biraz daha azaldı.
*Kışın eski deri/kalın motosiklet eldivenimi takınca sorun biraz daha azalıyor.
*Kelebek Gidon aldım, sorun iyice azaldı ama hala bitmiş değil (Bu gidon'da istediğim her çeşit açıyı oluşturabilirim, tutabiliyorum)
Yukarıda arkadaşların bahsettiği açılar ile bu sorunu minimize edebilir veya tamamen yok edebilirsiniz.
Ancak bence bir faktör daha duruma neden olabilir!
Sele <-> Gidon mesafesi nedeniyle öne doğru çok abanmak, yol bisikleti sürüş pozisyonu benzerliği nedeniyle bileklere aşırı yük binmesi! Burada sırt kaslarınızın kondüsyonu da yüksek ihtimal ile olayda etkisi olacaktır.
Kelebek gidona geçtiğimde, gidon yükseldiği ve geriye geldiği için daha dik oturabiliyorum. Bu nedenle sorun iyice azladı. Ancak hala bence kayda değer bir şekilde öne doğru eğilmek zorundayım. Aklımda gidon yükseltme aparatı var. 3-4 cm'lik gidonda bir ek yükseklik sağlarsa, daha dik bir şekilde oturup, konforumu artırabilirim. Bununla birlikte bisikleti satın aldığımda, sele çok rahatsız ettiği için aşağıdaki Jelli Sele ile değiştirmiştim;
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/usttenlr-jpg.38166/
"Selle Royal Freetime Relaxed Jelli Sele" , bu sele 90 derecelik oturuş pozisyonu ile maksimum konfora ulaşıyor. Öne doğru çok eğilildiğinde (Örn. şiddetli bir rüzgar durumunda) ise ön taraftaki kalınlığı hafiften hissedilebilir bir basınca neden oluyor.
Bir düşüncem var ve sanırım paylaşmanın tam zamanı: Bacak boyunuz orantısal olarak uzun olunca, büyük kadro öneriliyor! Halbuki bu sizin üst gövdenizin orantısal olarak kısa olduğu ve gidona erişmek için uzanmanız gerektiği anlamında geliyor! Diyeceğim, bisikleti satın alırken 51 cm kadro dışında bir seçeneğim yoktu! ama keşke sele borusunun girdiği dikey yükseklik 51cm 'e uygun olan bisikletimin yatay gövde uzunluğu mesela 46-49cm'lik bisiklet gibi olsa idi! Neyse sonuçta her vücut tipine bisiklet üretecekleri hali yok ve bir kaç modisifkasyon ile optimali bulabilirim umarım.