Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@hakaleyte shwalbe 2016 maraton lastikleri var 40000 km patlamadığını biliyorum.Lastikte patlak önleme derecesinin en üst baremi 6 dır.

Scudo
@hasan454

hasan hocam şu an lazım olsa alırdım da ben de yeni sıfır bisiklet aldım , merak ettim sadece :) olur da haşat oldu ki şimdiden çizilmeye başladı çünkü zayıf bir maddeyle kaplamışlar. boyatmak falan yerine getirdirdik.

• Beğen
Tepkiler: hasan454
@hasan454
Kardeşim cevap için teşekkür ederim ama cahilliğimi mazur gör.. Tavsiye ettiğin lastik dış lastik midir? Yoksa komple bi lastik mi bu? Yani iç lastiğe gerek yok mu?

Merhaba sizden ricam 2015 Model Sportive 225 veya 227 stoğunda bulunabilecek Istanbul bayileri hakkında bilgi varsa paylaşabilir misiniz?

Sirkecide 2015'de 2016 modeli de aynı fiyat diye dalga geçer gibi cevap aldım.

Cararro web sitesinden baktığımda çok fazla beyaz eşya vs. bayisi var Istanbul'a yakın illerdeki bayilerde olabilir. Cevabınız için teşekkürler

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç zamandır siteyi takip ediyordum. Bugün İleri Bisiklet'ten Carraro Sportive 224 alınca da siteye üye olayım ve aranıza katılayım dedim.
Açıkçası bisiklet konusunda çok yeniyim ancak 1,5 yıldır aktif olarak scooter kullanıyorum.

4. Levent tarafında oturuyorum ve Sarıyer - Beşiktaş hattı üzerinde sahilde eşim ile birlikte kullanmak istiyorum.
Eşime de Carraro 222 aldık bu arada.
Mümkün olursa Belgrad Ormanı yoluna da gidip alıştırma yapmak istiyorum.

Yakın zamanda ekipmanlarımı da alacağım. Zaten scooter'a da kask, eldiven, mont, dizlik ile biniyordum. Bu konuda bilinçliyim.
Carraro 224'e yakışan aksesuarlar vardır elbette elinizde kullandığınız. Onları paylaşabilir misiniz benimle?

Şimdiden teşekkür ederim, kazasız sürüşler.

sportive 224 için fren pabucu önerisi olan var mı?ben bisikletin üzerinde gelen pabuçlardan memnun değilim. Arka pabuçlar çok ses çıkarıyor.

@cyurdasiper
(link)

Ben bundan aldım ama henuz takmadim bisiklete genel olarak önerilen fren pabucu baradine..kartusları bitince degistirilebiliyor

@cyurdasiper Sıkıntı yok linkteki urun oluyor..istersen saticiya mesaj atip teyit alabilirsin

Selamlar, aranıza yeni katıldım. İki gün önce şehrimdeki mağazadan Sportive 221 satın aldım. Aslında 224 ile 221 arasında kalmıştım ama 221 de karar kıldım. Rengi çok hoşuma gitmişti. Teşhirdeki ürünü verdiler bakımı yapıldı teslim edildi. Sonradan farkettim ki aldığım model 2015 modeli. Bu seneki model siyah beyaz ama benim aldığım mat siyah ve mat gri. Açıkçası teşhirdeki ürün diye içim kaçmıştı şimdi bisikletin 2015 model olduğunu öğrenince iyice moralim bozuldu. Bisikleti henüz kullanmadım. Bu durumda mağazaya gidip iade/değişim yapabilme hakkım var mı? Bu arada mağaza Accell bisikletin yetkili servisi ve satıcısı. Bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler.

@MustafaBurak Selamlar, öncelikle her ne olursa olsun bisikletiniz hayırlı olsun, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun' da şöyle bir şeyler var. Yani evet değiştirmek zorunda. (Kanunun güncellenmiş halidir diye düşünüyorum ama yine de bir araştırın isterseniz.)

MADDE 11 – (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Not:

Ayıplı mal

MADDE 8 – (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.
(2) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.

Mal ayıplı değil, sadece memnuniyetsizlik söz konusu, tabii ki iki hafta içerisinde ürünü gerekçe sunmadan iade edip paranı alma hakkın var. Değişim teklif edersen de fiyat farkı olup olmadığını öğren, 2016 ile 2015 üretimleri arasında bazı modellerde fiyat farkı var.

@ÖmerMurat Satıcının "çattık bi cinse" tepkisini göze alıp benim içime sinmedi, teşhirde olmayan yeni bir ürün getirirseniz değiştiririm, yoksa iade etmek istiyorum diyerek satıcının iadeden kaçacağı bir seçenek sunulabilir.

@ÖmerMurat @Zfr Cevaplarınız için teşekkürler. Yarın mağazaya gidip 2016 model 224 için değişim isteyeceğim. Mağazanın isteğimi reddetme gibi bir hakkı var mı ?

@MustafaBurak
Bisikletin "teşhir ürünü olması" gibi bir durum bana göre bir olumsuzluk kriteri olmamalı! Bisikletçilerin büyük bir bölümü bisikletlerin montajını yapar, alıcı bakar, seçer alır ve götürür ... Teşhir ürünü beyaz eşya, gün boyu mağazada açık bırakılan tv vs. gibi ürünlerde olursa, evet benim de içime sinmez. Sırasında tek beden kalmış teşhirdeki ayakkabıyı bile alıyoruz... [emoji4]

Değişim isteğini reddetme hakkı var, o durumda iade alıp paranı ödemesi gerekiyor, yani değişimi reddedebilir, iadeyi reddedemez. Reddettiği taktirde tartışmaya girme, genç adamsın çabuk hararet alıp haklıyken haksız olmayasın, tüketici hakem heyetine başvurursun.

@Zfr Cevabınız ve tavsiyeniz için teşekkürler. Sonucu burada paylaşacağım.

Geri