Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Muhti
Dağ bisikleti ile bu modeli kıyaslamak doğru değil. Sürüş özellikleri farklı bisikletler. Birde yol bisikleti bulun deneyin derim

Scudo
@salcano-izmirli
Koca tekerlekler demişsiniz 700c teker yol-yarış bisikletlerinde dr aynısı. Çatır çatır binilir dönülür. Ben de katlanır 20" var 227 de ikisinin de sürüşü güzel geliyor bana. Ufak jantlar küçük çaplı tekerlek manevra yapmayı kolaylaştırıyor kabul ediyorum ama ben 227 de bir sıkıntı yaşamadım. Direkt olarak alıştım. Umarım ki sizde alışırsınız.

SPORTIVE 230 almayı düşünüyorum arkadaşlar.
artıları eksileri nelerdir. ?

@salcano-izmirli
Önceki sayfalara bir bakın derim 225 227 230 kıyaslaması defalarca yapıldı. 225 veya 227 tavsiye ederim. 230 pahalı kalıyor.

Merhaba arkadaşlar 2 hafta önce aldığım sportive 227 modeli ile aranıza katıldım. Yaklaşık 1 ay araştırmanın sonucunda iyi bir tercih yaptığımı anladım. Şu ana kadar her akşam 30-40 km arası sürüyorum bir sıkıntı yaşamadım. Bundan sonrada yaşamayacağımı umuyorum.

• Beğen
Tepkiler: dengetekerci
@ihdmrl28
artıları, üzerindeki vites ekipmanları epey iyi seviyede.

eksileri, siz bu ekipmanların hakkını vererek kullanacak(bunun tanımını tam yapamıyorum aslında ama ne bileyim 5000 kmlik tura katılmak, dağları tepeleri aşmak, 30 vitesli bisikletin 30unu da kullanmak, siz hırpalayarak kullanacaksınız ama deore xt bana mısın demeyecek vs.) bir profesyonel bisikletçi iseniz bu marka modeli tercih etmezsiniz gibime geliyor. 1800 tl az para değil çünkü, standartlarımıza göre artık başlangıç seviyesi sayılacak bisikletler için pahalı bir fiyat. 224-225 ve 227 ise fiyat/performans ürünleri.

@obezkirpi Bu güzel tavsiye için çok teşekkür ediyorum.
Bisiklete yeni başladım daha 1 ay oldu.
her akşam yada 2 akşamda bir 35 km yapıyorum.
bisikletim bianchi speed 1000.
çok zayıf ve yetersiz kaldığını hissediyorum.
o yüzden bir üst segmente geçmek istedim.
ve teknik olarak donanımdan da pek anlamam açıkçası.
gittiğim yollar ise şuan için Giresun-Ordu karayolu arasında 35 km'lik bir parkur.
şuan için bozuk yola ve stabilieye de girmedim hiç.

o zaman tavsiyeniz üzerine 224-225 ve 227 modellerinden birine bakacam.
peki bunlar arasında en iyi f/p olarak önerebileceğiniz ürün hangisidir.

Birde 227 kaç kg ? 230 kaç kg ?

sitelerinde herhangi bir bilgi yok bu konuda

@ihdmrl28
daha bir ay olmuş, emin misiniz değiştirmek için? bisikletiniz dağ bisikleti imiş, sportiveler şehir bisikleti olarak geçer, daha büyük tekerlekli ve daha ince lastiklidir(biraz daha kolay hız yapmaya olanak sağlar diyebilirim), sportive 200 serisinin de sizin bisikletinizdeki gibi ön tarafında bir amortisör vardır, düz maşalılara göre biraz daha konfor sağlar vs. hiç bozuk yola girmeyecekseniz düz maşalı yani amortisörsüz modellere de bakabilirsiniz aslında. bisikletçide deneme imkanınız varsa istediğiniz modeli deneyerek seçin. disk fren sportive in bazı modellerinde var ve fiyatı arttırıyor, çok daha keskin bir fren sağlıyor ama bakımı pahalı/zor diyorlar ve bisikleti yarım kg kadar ağırlaştırıyor (genelde dağ bisikletlerinde oluyor fren çok önemli olduğu için, düz yolda ne kadar lazım olur bilmiyorum) bunu da deneyerek size lazım olup olmadığına karar verebilirsiniz. bisikletinizde 21 vites olması lazım tourney varmış aktarıcı olarak, sportive 227 nin 27 vitesi size gayet yetecektir düz yolda bastığınızda.

sportive 224,225 ve 227 gerçekten güzel bisikletler. burada da aralarındaki teknik farkları anlatmıştım, okursunuz, işinize en çok hangisi yarayacaksa onu alırsınız. yine de denemeden, görmeden almayın, yol bisikletlerine de bakın, düz maşalı düz gidonlulara da bakın, başka markalara modellere de bakın.
Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü | Sayfa 119 - BisikletForum

@obezkirpi hocam çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz ve detaylı açıklamalarınız için.
geçmiş sayfaları inceleyeceğim biraz. ondan sonra karar vereceğim :)

@ÖnerERKUT Aliexpressten almıştım, (link) ama kalitesi de fiyatına göre, piyasada daha iyileri var, dechatlonda satılan kılıflara falan bakabilirsiniz. Bundaki dolgu malzemesi jel değil ve belli bir süre sonra ezilmeden dolayı inceliyor.

Arkadaşlar merhaba,
Carraro Cylocross almayı düşünüyorum. Kullanan bir arkadaşa ulaşmaya çalışıyorum var mıdır burada kullanan bir anlatsın makinayı bilgi alamıyorum kimseden :((

Arkadaşlar ciddi anlamda yardımınıza ihtiyacım var. bir arkadaşdan carraro sportive224 alacağım, uygun denebilecek bir fiyata.

Fakat bisşkketin kadrosu 51 bacak arama aldığımda kadro apışarasına temas ediyor.

Birde arka jantta biraz eğiklik var.

Sorularımsa

1 kadronun apış arasına değecek kadar büyğk olması ne gibi sıkıntılar yaşatır.

2 jantın yamukluğu ilerleyen zamanda artar mı ve değiştirmek istesem orjinal jant bulabilir miyim ?

Verecegınız cevaplara göre yarın bisikliti alacagım yada vazgececegım.

@mersault
O kadro size biraz büyük gibi yüksek ihtimalle . Jantlar içinde en iyisinden alır takarsınız da önemli olan alış fiyatınız ve en önemlisi kadroya beden uyumunuz.

@salcano-izmirli dediğim gibi ayaklarımın 2 si de yere değiyor ama kadro da bacak arasında değiyor. Yani 2 parmak boşluk söz konusu değil malesef. Acaba ne gibi sıkıntılar olur

Geri