çok tecrübem yokken suntour un gidondan kilitli maşası olan bir bisiklet almıştım. alırken hem satıcı hemde ben gözümde çok büyütmüştüm amortisörlü maşayı esasen öyle değilmiş. sonradan anladımki tur/şehir bisikletinde amortisörlü maşa ''bana göre'' değilmiş. o bisikletin üzerine 3. bisikletimi değiştirdim ve aldığım hiçbir bisiklette amortisörlü maşa tercih etmedim. Şu anda ''Cube Travel Exc'' kullanıyorum o kadar memnunumki hiç titreşim ve konforla ilgili sorun yaşamadım.performansı zaten kıyaslanmaz bile. çok aşırı sorunlu yollarda veya arnavut kaldırım taşlı yollarda uzun süre süreceksem ön tekerin havasını hafiften indiriyorum. Ayrıca arada kalan arkadaşlar için akılda tutulması gereken ince bir detay söyleyim. giriş seviyesi amortisörü 50-100tl ye alabilirisiniz fakat en ucuz sabit maşa 300tl. den başlıyor, paranız var bulmanız ise o kadar zor ki bu da ayrı bir sorun, buldunuz, bisikletinize uygun olmuyor. kesinlikle ve kesinlikle buradan tavsiyem düz maşa almanız yönündedir, NOT:bunlar benim tecrübelerimdir amortisörlü maşayı ben sevmedim diye herkes sevmicek diye bir kaide yok.