Scudo Sports

Carraro Sportive 230 ile Sportive 330 arasındaki ağırlık farkı

Tepki
40
Merhabalar,

Arkadaşlar ben günlük yaklaşık 10 kmlik ulaşım ihtiyacımı karşılamak için, arada sırada da çevre il ve ilçelere turlar için bisiklet alacağım.Limitim 2000 liradır.Donanıma önem verdiğimden tercihim bu iki modelden biri olacak.

Ancak bulunduğum şehirde ikamet ettiğim yer şehrin yüksek yerlerinden biri.Dolayısıyla sürüşlerden sonra yokuş derdim olacak.Şehir içinde yollar çok da düzgün sayılmaz ama hem yokuşta hemde turlar sıranda ağırlık önemli bir unsur benim için.

Bu iki model arasında birkaç fark var.Bunlar lastik farkı,230un kilitli amortisör 330un düz maşa olması ve 330da 230dan farklı olarak triple butted kadro olmasıdır.İnternette ağırlık bilgilerine rastlayamadım.

Soruma gelirsek.Bu farklar bu iki bisiklet arasında büyük ağırlık farkı oluşturur mu? Yollar düzgün olmadığından eğer büyük bi ağırlık farkı oluşturmaz ise konfor için 230u, fark büyükse 330u tercih edicem.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Scudo
Merhabalar. Konu hk. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Amortisör her halükarda 1,5-2 kg civarında bir ağırlık yapar, şehir içi amaçlı kullanım için amortisör gereksiz bence, tercihim 330 dan yana olurdu, biraz daha uygun olur derseniz 327 de işinizi fazlasıyla görür.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
sportive 225 14.5 kg civarındaydı. Kadrolar aynı desek...

Carraro Sportive 330, net ağırlığı: 12.7 kg (2017 model)

@sonselim16 Hocam Carraro 330 şu düz maşalı olansa çok ağır bi 11 kg falan olmalı.
Peki üstünde aksesuar varmıydı.

Ben Facebook üzerinden sorduğumda bana:
Carraro sportive 230:15.4 kg
Carraro sportive 330:12.5 kg
Ben bir sportive 230 kullanıcısı olarak amortisörun gereksiz olduğunu düşünüyorum. Belki de düz masalı kullanmadığım içindir bilmiyorum

@Cyclinq Accell Bisiklet'i aradım bugün, 12.7 kg dediler.

@Cyclinq 2015-2016-2017 hepsi aynı kg mı, bilmiyorum.

@yb672501 HD Frenli olduğu için normal olsa gerek bu ağırlık.

• Beğen
Tepkiler: alpagu6
@sonselim16 Hocam ben haziran gibi accelle mail atığımda ghost kato 7nin 12.7 olduğunu söylemişti.O zaman ona gidelim marathon takalım gezelim o zaman.

@Cyclinq Kato 7 burada da 12.7 gözüküyor. (link)

@Cyclinq Carraro 330, 2015 model bulduk bir tane, bizzat tartan kişi tarafından söylenen ağırlık: 11.8 kg.

Sanırım bu bisikletin 2016 ve 2017 yıllarına ait üretimlerinde ağırlık farklılığı var.

@sonselim16
Hocam ben bide carraro cr062 nin ağırlığını sormuştum.9.5kg ve pedallar dahil demişlerdi.Carraro belki size pedal ağırlığıyla söylemiştir.Belki de 11.8 kg tartan arkadaşınız belki modifikasyon yapmış olabilir.

@Cyclinq Hayır zannetmiyorum modifikasyon yoktu üzerinde. Bir örnek daha, Erdoğanlar Bisiklet'in ilanı bu da (link) Ağırlığı sordum, kendilerinin tarttığını ve 12 kg geldiğini söylediler. 11.8-12 kg, en fazla. Tabii bunlar 2015 ve 2016 model için... 2017 model için ise Accell Bisiklet tarafından verilen ağırlık bilgisi 12.7

Geri