CARRARO Sportive 227 ve Salcano Mostar

MeTaL

Üye
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesaj
5
Tepki
2
Yaş
41
Şehir
Antalya
İsim
Semih
Herkese merhaba, uzun yıllardır ara verdiğim ve çocukluk hobim olan bisiklet sporuna eşimle birlikte tekrar başlama kararı aldık.

Bisiklet hobisine tekrar başlamak adına biraz araştırma yaptık ve eşim için; Salcano Mostar almaya karar verdik. Eşimin boyu 1.55 ve 50 kg civarında ve ona yeterli olabileceğini düşündük.

Kendim için ise 2 model arasında kalmıştım fakat sonrasında bütçemi çok zorlayacağını düşündüğümden Sedona 345 alternatifini eleyerek Carraro Sportive 227 ye karar kıldım.

İlk olarak fiziksel özelliklerime gelelim; eski ağır siklet milli güreşçiyim ve güreş sporunu da aktif olarak yapmadığım için malumunuz kilo aldı başını gidiyor. 1.75 - 1.80 civarında boyum var ve 100+ kg civarındayım. Okuduklarımdan edindiğim bilgiye göre kilomun çok fazla bir dez avantajı olmayacak bu bisikleti kullanmama. Açıkçası tekerlerin elips şeklini alarak beni yarı yolda bırakacağını düşündüğümden başlarda MTB alma kararım vardı. Fakat forumlarda yazılanlar beni tekrar şehir bisikleti sınıfına yönlendirdi.

Eşimle beraber ekipmanlar hariç bisiklet için toplamda 2.000 TL bütçemiz var. Eşim için seçtiğimiz bisiklet ve kendim için düşündüğüm bisiklet modeline sahip olmak için yeterli bir bütçe gibi görünüyor.

Teknik detaylara çok hakim değilim. Servisi yeterli olsun benim için yeterli olacak sanırım. Tabii birçok kişinin ortak fikri "denemeden alma" yönünde. Özellikle Antalya' da bu bisikletleri en azından üstüne binerek deneyebileceğimiz, görebileceğimiz, satışının yapıldığı bir mağaza var mı acaba? Yakın zamanda bu tarz ciddi anlamda Amatör bisikletler satan bir mağazaya rastladığımı hatırlamıyorum. Beni bu konuda yönlendirebilecek arkadaşların yorumlarına ciddi anlamda ihtiyacım var.

Eskiden motosiklet gurubumuzla gezilere çıkardık, aradan 6-7 sene geçti tabii, şimdi kısmetimizde belkide bisiklet turları vardır : ). Teşekkürler ...
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru ve Ghost
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Semih bey merhaba, forumda yeniyim çok fazla bilgi sahibi değilim ancak ben uzun araştırmalar sonucu carraro sportive 227 aldım. Boyum 1.92 kilom 92. Size yardımcı olur mu bilmiyorum ama ben yokuş çıkışlarında bu bisiklet ile gayet rahat ettim. Başta hafiflik konusunu bende düşünmüştüm ama bede hiçbir sıkıntı yaratmadı. Carraro Sportive 227 2015 modelini peşin 1200 TL, 9 taksit ile 1300 TL ye alabilirsiniz bildiğim kadarıyla. Saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: MeTaL

MeTaL

Üye
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesaj
5
Tepki
2
Yaş
41
Şehir
Antalya
İsim
Semih
Atilay bey açıklamalarınız için teşekkürler. Ağırlık unsuru ile ilgili açıklamalarınız çok aydınlatıcı oldu.

Ben bu bisikleti internette birçok kişinin 1.100 / 1.200 TL arasında taksitli alma imkanı yakaladığını okudum. Örnekleri de mevcut tabii. Gel gelelim ben henüz bu şekilde bir alım imkanı yakalayamadım ve hatta sizin tahmini verdiğiniz fiyatların bile üstünde fiyatlar söz konusu. Bu sebeptendir ki bekleme düşüncesindeyim. Açıkçası acelem yok.

Aynı zamanda sanıyorum ki bu forum Türkiye' deki en büyük bisikletçi platformu. Fakat ben bu konuyu açalı 10 gün olmasına rağmen Antalya' dan kimse çıkıpta "arkadaş bu bisikleti şurada kanlı canlı görebilirsin, deneyebilirsin" demedi. Sanıyorum ki Antalya' da bu sporu yapan sayısı oldukça az ve yapanlarda bu forumdan habersiz. Her şeyden önce eşimle birlikte kendimize uygun kadroya karar vermek için bu bisikletleri görmem gerekiyor. Antalya' da bu tarz bisikletlerin satıldığı yerlerin bilgisine internetden ulaşamadım. Oturduğum yer ve işim itibarıyla da mahalle mahalle, dükkan dükkan dolaşıp bisiklet arama lüksüm de yok maalesef.

Sağlıklı bir yönlendirme alabilirsem eğer bu spora başlamak istiyorum. İyi günler dilerim ...
 

alierkanimrek

Forum Demirbaşı
Kayıt
13 Kasım 2008
Mesaj
413
Tepki
339
Şehir
Antalya
Bisiklet
Carraro
Mostar'ı bir daha değerlendirin bence, eşiniz için mümkün olan en hafif bisikleti almaya çalışın, boyuna ve kilosuna bakılınca gezilerde ağır bisiklet ile zorlanabileceğini düşünüyorum, amortisörsüz, az aksesuarlı, v frenli, ince lastikli (kalın ve ağır olsa da değişebilir) modellere bakın. Ayrıca omuz açısından daha geniş gidon zamanla bilek ağrısına, büyük kadro da bel ve boyun ağrılarına yol açabilir, gidonu değiştirebilirsiniz ama kadroyu mutlaka S beden, 41cm, 43cm gibi deneyerek alın.

Bu sizin için de geçerli bedeninize uygun kadroyu seçmelisiniz, belki kilonuzdan dolayı vites oranlarını değiştirecek bir değişiklik yapmak isteyebilirsiniz, aynakolu daha küçük bir aynakol ile değiştirebilirsiniz, onu birkaç sürüşte anlarsınız zaten, en küçük viteste hafif yokuşta zorlanıyorsanız değiştirirsiniz.

Bütçeniz 2 bisiklet için yeterli, ama buna 2'şer adet eldiven, kask, çanta, aydınlatma, gözlük, yedek lastik vb.zorunlu gereçleri de ekleyip değerlendirin.

Son olarak 2015 modeller yeni yeni bayilere geliyor, pek çok marka daha gelmedi (bende bekliyorum) onun için acele etmeyin Mart ortasına kadar araştırmaya devam edin bence. (2.El bisikletten korkmayın elektronik parçası yok, darbesi çatlağı yoksa iyi bakıldıysa gönül rahatlığıyla alınabilir)

Antalya'da benim bildiğim yerler;
- Sağlık Müdürlüğünün karşısında bir yer var
- Bahçeli'de Barbaros çay bahçesinden 100.yıla çıkarken solda bir yer var
- Işıklarda eski stadyumun köşesinde bir yer
- Kırcamii - Perge kavşağında Delta var
- Uğur Mumcu Meydanından (Meydan Kavşağı) Mevlana'ya giderken sağda bir yer (Sadece satış yapar)
 

MeTaL

Üye
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesaj
5
Tepki
2
Yaş
41
Şehir
Antalya
İsim
Semih
Söylediklerinizi ve önerilerinizi dikkate alacağım, teşekkürler.

Ayırdığım bütçeye zaten güvenlik ekipmanları dahil değil. Uzun süreler bisiklet olmasa da 2 teker üstünde olan birisi olarak zaten güvenlik bu işte önce gelir bilincindeyim. Sizinde dediğiniz gibi "deneyerek almak" gerekiyor.

En son verdiğiniz bilgiler benim için altın değerinde oldu cidden. Bahsi geçen yerlerden belki yüzlerce kez geçmişimdir ama hiç fark etmemiştim bu yerleri. Belkide algıda seçiciliktir.

Tekrardan teşekkürler ...
 

alierkanimrek

Forum Demirbaşı
Kayıt
13 Kasım 2008
Mesaj
413
Tepki
339
Şehir
Antalya
Bisiklet
Carraro
Hanımefendi için Sedona 410-L, sizin için Mosso Legarda 1521 MDM seçenekler arasına alabilirsiniz.

Yazmayı unuttuğum önemli bir konu da hırsızlık, imzama dikkat edin lütfen, bunlardan bir tanesi bir kapı kilidi, bir asma kilit ve bisiklet zinciri açılarak kömürlükten çalındı, nerede nasıl muhafaza edeceksiniz bunu da düşünün.

(link)
 

MeTaL

Üye
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesaj
5
Tepki
2
Yaş
41
Şehir
Antalya
İsim
Semih
Şöyle söylemeliyim; bisikletle çarşıya, pazara, markete, alışverişe gidecek olmadığımız ve sadece doğa, şehir turlarında kullanacağımız için problem olacağını sanmıyorum. Oturduğum ve kullanmayı düşündüğüm 2 bölge var. Antalya Döşemealtı ve Altınova.

Döşemealtın' daki evimde muhafaza edeceğim zaman balkona çıkartacağım (bisikleti almadan önce balkon vinci alma fikrim var. Eşim zaten ufak tefek, onunda bisikletini taşımak bana düşeceğinden vinç en garantisi olur.

Altınova' da da evim var ve orada olduğum zaman hiç problem değil çünkü özel garajım var. Garaja sokmam kafi gelecektir.

Bunun dışında ister olsun ister olmasın elbetteki bisikletlerimizi muhafaza etmek adına en iyisi olduğunu düşündüğümüz kilitleri de alacağım. Birçok kilidim var zaten motosikletim için kullandığım ve onlar bile fazlasıyla yeterli olacaktır düşüncesindeyim.

Eşim için istediğimiz bisikletin önde sepeti, arkada oturağı ve çamurlukları olması en başta gelen isteklerimizden. Ufak birde kızımız var ve yeri geldiğinde onuda yanımıza almayı düşünüyoruz. Tüm uğraşlarıma rağmen eşimi bu hevesinden vazgeçiremedim. Deneyerek zorluklarının farkına varacak ve kafasındaki bisiklet zaman içerisinde şekillenecektir düşüncesindeyim.

Ben ise istediğim bisiklete neredeyse karar verdim sayılır.

Öneri ve uyarılarınız için teşekkürler ...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Ben anladığım kadarıyla size yardımcı olmaya çalışırım, ama tabiki forumda benden daha tecrübeli ve bilgiki kişiler de size yardımcı olacaklardır eminim.Semih bey inşallah eşiniz ile içinize sinen iyi bisikletlere sahip olursunuz.