Scudo Sports

Carraro Sportive 225 (2019)

abducekic

Üye
Tepki
10
İsim
Abdullah
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Öncelikle herkese merhaba;
Bugün itibariyle 2500₺'ya kadar olan bütçem ile Mosso Legarda - Sedona - Peugeot t11 - CARRARO Sportive 225 arasında tercihimi carraro dan yana kullanarak araniza katılmış bulunmaktayım.
-Diger saydıklarım dan bazıları aynı fiyata daha iyi parçalar sunmuyormuydu sunuyordu ama daha bugün almama rağmen 20 km yapma imkanı buldum çok kısa da olsa ilk izlenimlerim iyi ki almışım şeklinde oldu.
-Selenin uzun turlar için daha rahat bir sele ile değiştirilmesi gerekebilir.
-Kilitli amortisör gerçekten iyi ama ağırlık sizin için sorunsa düz masa bakabilirsiniz bu fiyatlarda çünkü amortisör çalışmakla çalışmamak arasında gidip geliyor doğrusu çalışmak istiyor.??
-Hidrolik disk fren hakkında zaten çok fazla yazı var forumda bakabilirsiniz uzun turlar icin bilmem ama şehir içinde gayet kullanışliydi.
-Elcikler 20km için hiçbir sorun çıkarmadı daha uzun turlardan sonra tekrar bir yazı yazabilirim.
-Kadro seçimi de bence çok dikkatli olunması gereken bir konu. Bu bisikletin kadrosu 56 ve 192cm boylu biri olarak benim için biçilmiş kaftan.
-İlk defa bisiklet alıyorum ama kafamdaki sorular almadan önce bunlardı ve yeni alicak arkadaşlara abilere yardımcı olur diye yazma ihtiyacı duydum.Daha uzun süreli kullanımdan sonra tekrar bir yazı yazıp görüşlerimi belirtirim.
-Ben profesyonel biri değilim daha bugün aranıza katıldım o yüzden bunlar sadece ilk başlayan biri olarak görüşlerimdi sağolun :))

Dosyalar

• IMG-20190518-WA0005.jpeg
    IMG-20190518-WA0005.jpeg
    2 MB · Okunma: 270
  • IMG-20190518-WA0001.jpeg
    IMG-20190518-WA0001.jpeg
    997,3 KB · Okunma: 264
  • IMG-20190518-WA0003.jpeg
    IMG-20190518-WA0003.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 250
Scudo
@historiyst
2400₺ taksit ile aldım
Peşin verseydin 2280₺ yapicaklardi abi.

2017 sini bir yıl kullandım gayet iyidir lakin ağır makinadır ...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Biraz öyle abi ?
Ama Salcano Efes klasik çocuk bisikletinden sonra kaymak gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. Güzel bisiklet ?

• Beğen
Tepkiler: abducekic
@efaruk
@amasseia
Çok teşekkürler ?

@abducekic
Hayırlı olsun sele 20km sonra agrı ve uyusma yapıyor ( brooks c17 ve sporttourer tavsıye ederım)

• Beğen
Ben iki ay önce 227 aldım, 20 km civarında ağrı ve uyuşma yapıyordu aynı şekilde tayt olsa bile ancak seleyi yere paralel değil, çok az öne eğdirince sorun ortadan kalktı. Bence bir deneyin.

Hayırlı olsun bu arada.

• Beğen
@yigitekimdemir
Çok teşekkürler deniycem jelli büyük koltuklar var onlardan alsam acaba ise yarar mı

+100km lik tur sonrası;
Tek sıkıntım koltuk ve toto ağrısı oldu başka hiçbir sıkıntım yok.
110kg 193cm boy - bisiklet fiyatına oranla muhteşem bir performans sundu.

Peugeot t11'e karşılık tercih etme sebebiniz neydi hocam?

@ginflon
Boy sıkıntım Peugeot en fazla 53.5 kadro üretmiş ve ben 193'um 56 kadro bile tam oluyor

Sedona 410 ile Carraro Sportive 225 arasında kaldım. Ortalama 400 TL fazla verip Carraro almak farka değer mi

@1800210022
Disk frenli ve amortisörlü Carraro yerine V-frenli ve düz maşalı Sedona tabi ki. 400 tl ye de kask ve diğer ekipmanlar.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Bende 225 hd aldım 1.5 ay oldu 684 km yaptım total. Üzerindeki lastikler normal havalar için güzel fakat yağmurlu veya ıslak asfaltta pek iyi sayılmaz kötü tecrübeler yaşadım. (daha çok sınırları zorladığım için yaşadım) son olarak bu akşam 30-35 km/h ile seyrederken birden yolun ortasındaki beton bariyeri farkettim dar bir yoldu solundan geçmem gerekiyordu direk frene asıldım tabi ilk arka, arka kaymaya başlayınca öne hafif sol yaptım vurmaya ramak kala ufak dokunup durabildim. Sonuç olarak mandaldaki çizik ve çok ufak bir jant çiziği ile yırttım sayılır yağmur performansı da bu şekilde özetleyelim . Normal güneşli havalarda ise gayet keyifli bir makinedir kendisi max hız olarak kartal atalar köprüsünden inerken 65-68 km/h civarı birşey gördüm o hızda bile pedal doluydu yol bitmese 80-85 e kadar dönerdi diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: karadavud
Bu model biraz ağır geldi bana kilo olarak

Sedona 410 ile Carraro Sportive 225 arasında kaldım. Ortalama 400 TL fazla verip Carraro almak farka değer mi
Sedona kullanmadım. Dolayısı ile karşılaştırma yapmak yerinde olmaz ama bende Carraro var. Al kardeşim hiç pişman olmasın. Yolda bir akışı var şahane, bayırlarda hiç yormaz ve bisikletin bir başka zarifliği var. Şıklık konusunda Carraro çok ileride bir marka.

Geri