Scudo Sports

Carraro race 052 hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum üstadlar. lütfen yardım!

erphan

Forum Bağımlısı
Tepki
384
İsim
Erhan
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar merhaba :) bir hafta önce açtığım konuyu okuyanlar bilir; zaten bir şehir bisikletim olduğu için, max. 1000 tl bütçe ayırıp, yol bisikleti almaya karar vermiş ve Bianchi slr 400 ve Btwin Triban 3 arasında kararsız kalmıştım. bugünlerde kararım biraz değişti! yol bisikleti almak istememin 1. sebebi, eşimle beraber sürmek ve turlamak ( hatta 16 yaşındaki yeğenim de almamı çok istiyor zira maalesef bisikleti yok), 2. sebebi ise, çocukluğumdan beri hep içimde bir uhde olan yarış (yol) bisikleti sahibi olmaktır. eee, 80'lerde geçti çocukluğum :) eveet, kararım değişti çünkü, bisikleti almak konusunda bir acelem yok( hıı bana kalsa hemen yarın aliim ama...) köşeye biraz para ayırıp, olmadı birkaç ay sonra ya da sonbahar-kış gibi alabilirim. bütçe meselesi sonuçta. ben, bugünlerde, almışken orta karar bişey olsun istiyorum; beni memnun etmeli, yarı yolda bırakmamalı, almışken bir kere alacağım ( zaten yaş oldu neredeyse 42). öyle, 2 sene sürerim, olmadı sonra satıp daha iyisini alırım gibi bir düşüncem yok. sonuçta bir hobi kullanıcısıyım, senede en fazla 1-2 ay süreceğim. ama 1000 tl ye dandik birşey almaktansa, bütçeyi biraz daha arttırıp orta seviyede birşey almak daha mantıklı diye düşünüyorum. bu sebeplerden dolayı, görüntü olarak beğendiğim( benim bisiklet ile uyumlu), Carraro race 052 almayı düşünüyorum...
Bu model ve tercihim hakkında, yorum, öneri ve varsa eleştirilerinizi bekliyorum arkadaşlar. hepinize şimdiden teşekkür eder, kazasız ve keyifli pedallar dilerim. hoşça kalın dostlar...

Scudo
Başlangıç için iyi bir Bisiklet ama salcano xrs030 tiagraya bakmanızı öneririm :)

Bu sene piyasaya yeni sürüldüğü için tecrübeye dayalı yorumlar olacağını pek düşünmüyorum. İnşallah bu bisikletten alan biri konuya yorum yapar. Ancak bence fiyat performans oranında gayet iyi bir model. Önceden de carraro deneyimim olduğu için iyi bir bisiklet olacağını düşünüyorum. Özellikle renk uyumu ve görselliği benimde hoşuma gitti. Tiagra donanımlı bir bisiklete göre katalog fiyatı gayet iyi. Pazarlık yapılarak daha uygun fiyata da alınabilir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Forumda bir kişide mevcut "Eve dönüş macerası" diye bir konu açmıştı araştırıp bulabilirsiniz.

@ayhan1

size ve kardeşinize hayırlı olsun der, güle güle sürmenizi dilerim :) salcano xrs030, carraroya göre artıları olan güzel bir model, bence tam bir f/p bisikleti. fakat görsellik açısından carraroyu tercih ederim. teşekkür ederim..

@Berke Kazankaya

sağolun, araştıracağım :)

Arkadaşlar hepinize tekrar teşekkür ediyorum...

xrs030 ile arasındaki en bariz fark Salcano'da ritchy comp set olması aralarındada fiyat anlamında çok fark olmadığı için xrs030 daha iyi bir tercih olur

Xrs 030 tiagra siparişi verdim beyaz kadro olarak, baya bekledikten sonra yanlış kadro boyu geldi. Sinir bozukluğu yaşarken Carraro 052 gözüme takıldı. Fuarda da incelemiştim fakat daha güzel geldi gözüme. Hemen yanyana koydum ikisini de geçtim karşılarına uzun süre baktım. Görsel olarak kesinlikle Carraro idi. Donanım da aynı zaten. Şimdi bir ay daha bekleyemeyeceğim derken kafama jantlar takıldı. Salcano da Shimano jant var. Acaba Carraro nasıldı... Bisikletçim emin ol farkını sen anlamazsın dedi. Bu seferde Ritchey donanım var Salcanoda. Tarttım... fark yok gibi. Olsa da Carraronun kadrosu çok güzeldi ve beklemeyecektim. Aldım çıktım. Sonuç... süper bisiklet. Jantlar gayet güzel akıyor. 60 km civarı yol yaptım ve hiç pişman olmadım. Niyetiniz varsa tavsiye ederim. Ama Shimano R500 jant ve Ritchey donanım da aynı fiyattaki iki bisiklet arasında artı tabiki.
http://img.tapatalk.com/d/14/04/22/a2uva4u6.jpg

Koray BASKIN

@Korki
Bisikletiniz çok güzel görünüyor ritchy comp seti daha sonradan değiştirmek isteseniz emin olun isteyecekleri fiyat farkı sizi bisikletten soğutur. r500 jant çok üst seviye olmasada en azından ilk başlangıç için güzel bir tercih olacaktır. Yeni bir mtb almış olmama rağmen xrs 030 yakından takip ediyorum yaz sonuna doğru veya uygun fiyatlı bir 2.el bulduğum gibi almayı planlıyorum

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@Cenk Yiğit

Açıkçası şimdilik öyle bir niyetim yok. Bu beni rahat 2 sene götürür. O zamana kim öle kim kala :) Ama benim gibi görselliğe takılmayacaklar için xrs 030 derim bende.

Koray BASKIN

Ben kullanıyorum, o eve dönüş macerası konusunu açan da benim, gayet memnunum bisikletten.
Kafanıza takılan bişey olursa ben cevaplayabilirim.

Benim aletin resmi de bu :)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/983650_10152313780747171_7921116799417043813_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: erphan
@Cenk Yiğit

WCS nereden çıktı Comp kullanılıyor o modelde. :D

@Berke Kazankaya

Hep bu assos serisi yüzünden wcs mi comp mu aklım orada kalmış

@Cenk Yiğit

bunların yanı sıra shimano jant ve continental lastik gibi farkları da var :) fakat salconunun renklerinin parlak olması ki mat renkler tercihim, ayrıca benim bisikletimle takım olacağını düşündüğüm için tercihim carraro dan yana. hoşçakalın...

@erphan

Sizin şansınıza Dağ bisikletlerinde daha mat renkler kullanıldı igman slx aldım nisan başında hakikaten renkleri çok hoş duruyor. Tercihim carraro demişsiniz ama bütçe yükseltirim derseniz

(link)

Bir bakmanızda fayda olacağını düşünüyorum. 2014 katoloğunda beyaz ve mavi opsiyonu belirtiliyor ayrıyetten

@Cenk Yiğit

bütçe yükseltemiyorum maalesef :( teşekkür ederim...

Eski bir carraro kullanıcısı olarak referans olması adına 2 konuda tecrübelerimi paylaşmak isterim bu konuda. Birincisi carraro da kullanılan gidon gidon boynu sele borusu parçaları. Salcano xrs 030 un üzerinde bilindiği gibi bu parçalar Ritchey comp serisi parçalar. Comp serisi de Ritchey firmasının ürettiği alüminyum ve en alt seviye ürünlerdir. Üzerinde Ritchey set var diye çokta abartılacak ürünler değiller. Carraro nun üzerinde gelenlerde carraro nun kendi üretimi değil. Gayet Ritchey gibi büyük bir firma olan Uno firmasının üretimidir. Yaptığı işte Ritchey kadar iddalı bir firma. Hatta bence alüminyum konusunda Ritchey den daha kaliteli mal üretebilen bir firma. (Örn: Uno markasının 109 gram 100 mm lik gidon boynu var ful alüminyum ve vidaları bile çelik. Ancak Ritchey bu ağırlıklara ancak karbon gidon boynu ve titanyum vidalarla ulaşabiliyor) Carraro nun üzerindeki parçalar da Uno firmasının carraro için üretmiş olduğu Ritchey comp serisine yakın performans ta orta seviye parçalar. Bu nokta da bu iki bisiklet birbirine çok yakın hatta birbirine denk bile. Salcano nun tek avantajı alüminyum sele borusunun gidon gidon boynunun üzerinde Ritchey yazıyor olması. Yani Marka ismi.
*
İkinci husus iki bisikletin üzerindeki jant setleri. Shimano r500 alt seviyede dizme bilyalı göbeklere sahip bir jant seti. Sağlamlığı ve performansı fiyatına göre iyi.Gayet kullanışlı bir jant seti. Kendimde kullandım. Genel memnuniyetsizlik çemberlerin kalitesi. Çemberlerin biraz fazla esner yapıda olması ve göbekleri de çok aham şaham bir akıcılığa sahip olmaması. Carraro da ki jant setine gelirsek gayet güzel jant seti. Akıcılığı sağlamlığı ve performansı gayet iyi. yedek parça olarak satışı yok ama bisikletin üzerinde jant seti için verdiğiniz paranın hakkını verir kesinlikle. quando rulmanlı göbekleri var. Göbeklerin akıcılığının kesinlikle r500 den aşağı kalır yönü yok. Kendim kullandım bu jant setini çokta memnundum. Carraro yu alacak olsam jant seti konusunda hiç çekintim olmazdı. Bu jant setinin de genel şikayeti çemberler bence. Çemberlerin kalitesi. çemberler r500 de olduğu gibi çok müthiş kaliteli değil.İkisinin çemberleri de verdiğiniz para kadar. İki jant seti birbirinin neredeyse aynısı bence. Aralarında iki fark var. Birinin üzerinde shimano r500 diğerinin üzerinde carraro yazıyor. shimano dizme bilyalı göbek. Bakım yapmak kolay dayanıklılığı iyi ama akıcılığı biraz zayıf. Quando göbekler ise rulmanlı. Bakım yapmak zor, bir sorun olduğunda rulman değiştirmek gerekebilir, dayanıklılığı iyi rulmanlı göbeğin avantajı olarak akıcılığı da iyi. Ben iki jant setini de kullandım ikisinden de memnundum. İkisi de gönül rahatlığı ile kullanılabilecek jant setleri.

@Ömer KARAN

bu kadar detaylı bilgiler için çok teşekkürler size... diğer üstadlardan da yorum gelirse mutlu olurum..

@erphan

Rica ederim. İnşallah beklentileriniz yönünde yorumlar alırsınız. Yanlış hatırlamıyorsam bir kaç konu da daha yukarıda yazdığım hususlarda karşılaştırmalar yapılmak istenmişti ancak eksiklikler yüzünden doğru bir karşılaştırma yapılamamıştı. Parçaların çoğunu kullanıp gördüğüm için vaktim varken kullanıcı yorumlarımı belirtmek istedim.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
@erphan

Jant konusuna da açıklık geldiğine göre bence artık rahatlıkla Carraro'yu seçebilirsiniz. :)

Geri