metalikfb
Aktif Üye
- Tepki
- 128
- İsim
- furkan A.
- Bisiklet
- Claud Butler
Merhaba bende de carraro big 1027 var.2015 model çok memnunum bugün asistan marka göbek seti aldım.. Ön ve arka taktırmaya gittim..bisikletçi senin rötarların buna uymaz dedi rotar da değişicek dedi....hangi rotar uyumlu acaba...benimki centrok mu dedi 6 vida mı dedi anlayamadım....orjinalinde ki rotarlarda da XT yazıyordu. .bisikletci yüksek fiyat çıkarmaz umarım...hangi rotar uyumlu asistan göbeğe cevap verirsen sevinirim...orjinal olanlar 6 vidalı mı cntrok mu
Tourney setli MTB var bende şuan 8. SenesindeBenim de Carraro Sportive 223 H.disk bir şehir bisikletim var. Alırken satıcının büyüsüne kapılıp hızlı bir kararla satın aldım. Adama Tourney'in çok iyi bir aktarıcı olmadığını söylememe rağmen ''Shimano bu sektörde en iyisi. Hiçbir şey olmaz'' demesiyle umursamadım ama kullanınca hayal kırıklığına uğradım. Vites geçişleri rezalet, neredeyse 2.5 3 saniye sonra atıyor. Bazen vites geçişlerinde zincir atıyor... DDK jelli selesi var, ne kadar kaliteli bilmiyorum ama totomu ağrıttığı kesin. 700X38 chaoyang reflektörlü lastikler daha 1 ayda gözle görülür şekilde aşındı. 2. ve 3. viteslerde anlamsız bir ses geliyor, zincir sesi benzeri. Pedal çevirirken oluyor sadece ama kulaklıkla absorbe edilebiliyor. Şimdi ise tek amacım önümüzdeki 2-3 sene içinde düzgün bir gravel bisiklet almak. İstanbulda ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama Bianchinin güzel gravel bisikletleri var. Önerileriniz neler? Bu bisikletle ilgili neler söyleyebilirsiniz? Deneyimimi iyileştirmek ve bisikletten soğumamak için ne yapmalıyım?
Fikrim yok, kullanıma bağlı olduğunu düşünmüyorum. Çok temiz kullandım. Sadece 1 kere hafif bir şekilde duvara çarptım bisikleti eve çıkarırken. Bisiklet elimdeydi, hafif vurdum. Bir düşününce belki de o yüzden o ses geliyor? Zincir atması ilk sürüşümde de oldu ama sonrasında azaldı. Vites ayarlarını yapmak mantıklı fikir, belki onunla alakalıdır. Yorumun için teşekkürler.Tourney setli MTB var bende şuan 8. Senesinde
Ne bakım yaptım ne zinciri doğru düzgün yağladım. Sadece vites ayarlarını yaptım bazen o kadar. Sapasağlam hala. Sizde neden böyle olmuş merak ediyorum doğrusu. Gerçekten ilginç
mesajınızı okurken düzgün şekilde ayarlanmamış olabileceği geldi aklıma,Benim de Carraro Sportive 223 H.disk bir şehir bisikletim var. Alırken satıcının büyüsüne kapılıp hızlı bir kararla satın aldım. Adama Tourney'in çok iyi bir aktarıcı olmadığını söylememe rağmen ''Shimano bu sektörde en iyisi. Hiçbir şey olmaz'' demesiyle umursamadım ama kullanınca hayal kırıklığına uğradım. Vites geçişleri rezalet, neredeyse 2.5 3 saniye sonra atıyor. Bazen vites geçişlerinde zincir atıyor... DDK jelli selesi var, ne kadar kaliteli bilmiyorum ama totomu ağrıttığı kesin. 700X38 chaoyang reflektörlü lastikler daha 1 ayda gözle görülür şekilde aşındı. 2. ve 3. viteslerde anlamsız bir ses geliyor, zincir sesi benzeri. Pedal çevirirken oluyor sadece ama kulaklıkla absorbe edilebiliyor. Şimdi ise tek amacım önümüzdeki 2-3 sene içinde düzgün bir gravel bisiklet almak. İstanbulda ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama Bianchinin güzel gravel bisikletleri var. Önerileriniz neler? Bu bisikletle ilgili neler söyleyebilirsiniz? Deneyimimi iyileştirmek ve bisikletten soğumamak için ne yapmalıyım?
Bu akşam vites ayarlarını araştırıp ayarlamayı deneyeceğim, kurulumu yapan arkadaşlar 4-5 dakika içinde ayarlamayı bitirdiklerini söylemişlerdi; gidon falan ayarsızdı tekerle.mesajınızı okurken düzgün şekilde ayarlanmamış olabileceği geldi aklıma,
en giriş seviyelerden çok iyi denilen vites sistemlerine kadar hemen hemen hepsini kullandım ve bahsettiğiniz gibi bir sorun yaşamadım.
şu anda 12 li sistem var bisikletimde, eskiden tourney vardı aynı bisiklette. tourney şimdikine göre biraz daha sert geçiyordu, onun dışında ciddi bir fark söyleyemem. belki güç aktarımında teorik olarak %2 - %4 arası fark vardır bilemiyorum fakat onu da acemi bir kullanıcı kolay kolay far edemez.
vites sistemi değişimi birazcık konfor ve hafif bir yumuşaklık demek benim için, onun dışında ne tourney ne de 12li de geçmeme vs gibi sorunlar yok.
vites ayarlarına iyice bakmanızı tavsiye ederim.
Ben bahsettiğim bisiketimi amele gibi kullandım. Kullanımla alakalı değil vites ayarı kaçıktırFikrim yok, kullanıma bağlı olduğunu düşünmüyorum. Çok temiz kullandım. Sadece 1 kere hafif bir şekilde duvara çarptım bisikleti eve çıkarırken. Bisiklet elimdeydi, hafif vurdum. Bir düşününce belki de o yüzden o ses geliyor? Zincir atması ilk sürüşümde de oldu ama sonrasında azaldı. Vites ayarlarını yapmak mantıklı fikir, belki onunla alakalıdır. Yorumun için teşekkürler.
Bu resimdeki kadronun geometri tablosunu bulamadım. Eski model olduğu için yok hiçbir yerde. Elinde olan varsa paylaşabilir mi?
329990 dosyayı görüntüle
buraya mail atıp isteyin bence.
Deneyeyim hocam. Teşekkürler.buraya mail atıp isteyin bence.
Deneyeyim hocam. Teşekkürler.
Ama şunu da söylemeden geçmeyeyim carraro markası bisikletlerinin ağırlıklarını bile bilmiyor. Millet kendi tartıp paylaşıyor![]()