Scudo Sports

Carraro hakkında soru-cevap ve teknik konular

Yeni aldığım Carraro Cr-Race 032 model bisikletimdeki jantlar birşey fark ettim ve tabiri caizse kıl oldum...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160312/4d87b7c6be7bfe1443fe56a16ec2ba17.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160312/b1508721feddcbcfe7c3ccb51f9e9982.jpg

Bisikletin faturası mevcut, Ne yapmam gerekir. Bisikleti ikinci el aldım.

Şimdiden teşekkürler ederim :)

Scudo
Jant imalatı nasıl bilmiyorum ama bunu görünce aklıma şu geldi düz bir çubuk bunu daire haline getiriyorlar bu kıl olduğun yerde kaynak yeri

@Taxonera
Doğrudur ama arka jantta böyle birşeye rastlamadım ve fren yaparkende ses yapıyor, Benim merak ettiğim bir sorun çıkartır mı ? Inişlerde vesaire jantın açılmasını hiç istemem :(

Çemberdeki işçilik sıfır ucuz jant olunca daha iyisini beklememek lazım.

• Beğen
Tepkiler: TheOneUser
@Ertan M.

@Zfr
Zaten ilk işim bi wh r-501 almak :)

Bir sıkıntı çıkarmaz ise kullanmaya devam edeceğim :D

Carraro bu abi. Kullanmaya devam ettikce daha neleriyle karsilasacaksiniz, surpizlere hazir olun :)

• Beğen
@Kuzey Ege
Öyle demeyin ya... Salcano ve Bianchiden iyidir herhalde. Neyse jantlar değişecekti zaten :)

@TheOneUser
Hayirli olsun dostum. Accell'in teknik sorumlulariyla az ugrasmadim telefonla. Allahtan kontörüm vardi :D

• Beğen
@Kuzey Ege
Kadro sağlam olsunda, varsın jant işçiliği kötü olsun :D

@TheOneUser kaynak yerinden ayrılan bir jant duymadım daha önce. Bu açıdan belli olmuyor, yüzeyler arası yükseklik farkı varsa pabuç dayanmaz aksi taktirde bir problem olacağını düşünmüyorum.

• Beğen
@TheOneUser Geçmiş olsun öncelikle
Maalesef tüm bahsettiğiniz bisiklet grubunda (üretici) kullanılan malzeme kalitesi marka fark etmeksizin aşağı yukarı aynı
ve yine benzer durum aynı marka kullanan kardeşimin de başına geldi bir kaç kez düzelttirdik ten sonra yine oldu.
Fazla beklentiye girmeden bütçen uygunsa daha iyileriyle değiştirmeni tavsiye ederim. Aksi halde masraf yapıp satmak
durumunu da göz önünde bulundurmak gerek derim.

• Beğen
@TheOneUser jantı bir dönem kullanmıştım. Ek yeri belli oluyordu, aynı arka jantınız gibi yani.
Fakat ön jantta farklı bir durumunuz var. Çok büyük ihtimalle jant yamulmuş ve tekrar düzeltilmiştir.
Bu şekilde kullanabilirsiniz ama hiç güvenli değil.
En büyük problem fren kabiliyetinizi ciddi oranda etkiler.
İkinci problem fren pabucunu çok daha fazla yer.
Üçüncü problem, muhtemelen jantın iç yüzeyinde de benzer bir durum vardır, iç lastiği patlatabilir oradaki sivri uçlar.

Geçici bir çözüm olarak o bölgedeki yükseklik farkını zımparalamanı öneririm. Aluminyum kolay zımparalanabiliyor. Ben, aynı jantın iç yüzeyini iç lastiği patlatmasın diye zımparalamıştım. Dış yüzeyini zımparalaman iyi olmayacak tabiki, çünkü üzerinde kanallar var. O kanalları da zımparalamış olacaksın. Ama aradaki yükseklik farkını yok edeceğin için iyi daha iyi olacak.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu
Sağolun, Bu akşam deneyeceğim :)

@Serkan Mıstınoğlu
Serkan, bendeki carraroda da ayni durum var, zimparalama ile duzelecek turden bir sikinti degil maalesef. Keske bir cozum uretme sansimiz olsaydi.

@Kuzey Ege
Tek çare değiştirmek herhalde :(

Benim jantlarda da belirgin ancak elimle yokladığımda yüzeysel farklılık olmadığını anladım. Sizinkilerde yüzeysel farklılıklar mı var?

• Beğen
@AliÇimen
Çok çok az 0.1 mm gibi bir fark var

ben de de 2011 model karraro dambiez var,bu jantlarda lastiği sökmek ve takmak tam bir işkencedir, 200 tl ye aldığım btwin jantlar bunlardan çok daha üstün, en azından lastik patladığında değiştirmek için akla kara arasında seçim yapmak zorunda kalmıyorum, aslında üzerindeki jant yol jantı değildir, fakat akordu nerdeyse hiç bozulmaz diyebilirim

• Beğen
Geri