Scudo Sports

Carraro Flexi 107

Praxis

Aktif Üye
Tepki
417
Hadi bakalım bugünün sürprizi de bu oldu bana. İlk gördüğümde renginden filan Tern zannettim ama bi baktım "Carraro" yazıyor :) Karşıyaka Seda Bisiklet'te, daha bugün kurmuşlar. 2017 model Carraro Flexi 107, göbekten Shimano Nexus 7 vites. Eski hatalarından ders almış sanırım firma, bu sefer aynakol yere değmiyor çünkü fotoğrafta görüldüğü üzere ufak bir ayak var orta göbeğin altında. Ayrıca sıkı durun, mıknatıs da koymuşlar. Katlamayı denemedim. Ama elimle tarttım, sanırım 106 modeli ile hemen hemen aynı ağırlıkta. Bir de ağırlığın büyük kısmı yine arkada, ama sanırım bu konuda yapılabilecek pek de bişey yok. Gidonun ortasına mandal koymuşlar, öne arkaya doğru döndürebiliyorsunuz. Bu da yeni bi özellik. Carraro'nun 2017 kataloğuna da baktım, katlanırlarda tek yeni model bu. Bianchi'nin 2017 kataloğunda ise 21 vitesli bir katlanır modeli daha var, tıpkı bizim 121 gibi. Gerekli miydi tartışılır.

Ha fiyatını da sordum, Flexi 107'nin peşin fiyatı 1380 TL dediler. Sanırım rubleli giriş seviye Tern/Dahon'lara rakip olabilir. Acaba bir iki ay daha bekleyip bunu mu alsaydım diye düşünmedim değil :)

https://i.hizliresim.com/nj2Qpg.jpg
https://i.hizliresim.com/vXR6VR.jpg
https://i.hizliresim.com/1Vr6BD.jpg
https://i.hizliresim.com/LZElN1.jpg

Scudo
Göbekten vites olması daha iyi olmuş önceki modele göre. Onun dışında büyük ölçüde aynı görünüyor bir kaç makyaj dışında. Bu destek aparatını keşke bizim 121'lere de koysalarmış, sele borusu aşağıya inemediği için direkt aynakola temas ediyor. Bakalım diğer markaların yeni modelleri nasıl olacak özellikle Ümit, Mosso ve Btwin'leri merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Fixy Evet o destek ayağı çok iyi olmuş. Bir de şu Nexus sisteminin rubleli vites sisteminden ne gibi avantajları var bilenler aydınlatabilir mi beni? Bakım gerektirmiyor diye okumuştum. Açıkçası benim için yeterli bir sebep değil maliyeti karşılaştırıldığında. Bisikletçi adamız biz, bakımını da yaparız, ayarını da yaparız vitesimizin :) 106 modeli ile arasında 400 liraya yakın fark var. Bu ücret farkının karşılığı vitesin göbekten olması ve +1 vites (ha bi de mıknatıs pardon). Bu +1 ufakta mı büyükte mi bilmiyoruz, öğrenmek lazım. Maliyet/değer karşılaştırması alıcının takdirinde. Eliniz yatkınsa ayar/bakım işlerine 106 alıp keyfinize bakabilirsiniz. Hatta 106 alıp 50 TL civarı bi para ödeyip 7'li ruble de takabilirsiniz. Ya da benim gibi kafasızlık yapıp 121 alıp aynakolu söktürüp 21 vitesli bisikleti 7 vitesliye de dönüştürebilirsiniz :D

Bu arada farklı renk seçenekleri de var katalogda gördüğüm kadarı ile.

• Beğen
@Trekkie alınır binilir güzel olmuş.
Göbekten vitesin keyfi başkadır.
Dahon da emsali 2500 tl

Sanırım flexi 103 e nexus 7 takmışlar ben katlanırı almaya karar verdiğim zaman 7 veya 8 vitesli sistemi çok aramıştım ama sadece tern de vardı onun fiyatıda çok yüksekti bende flexi 103 ü alıp 2 ay sonra nexus 8 e yükseltmiştim genede tern den ucuza çıkmıştı :) bence bu modeli çıkarmak için fazla zaman kaybettiler göbekten vitesin güzelliği istediğin zaman vitesi değiştirebilmen ister giderken ister dururken istediğin vitese geçebilirsin hiç bir sıkıntı çıkarmaz vites geçişleri çok sessizdir tabiri caizse yolda hayalet gibi gidersin

bu arada fiyatı da uygun tutmuşlar :)

@hidromek göbekten vitese rağbet gitgide artıyor ne mutlu. Alfine 11 li modellerin gelmesi uzun sürmeyecek anlışılan ki nasip olursa bir dahaki katlanır projemde ya hazır alacam ya senin gibi yapıp kendim 11li sisteme yükselteceğim.

@Trekkie Özellikle rengi şahaneymiş. Göbekten vitesin bakım gerektirmemesine artı olarak en büyük artısı; arka aktarıcının sağa sola çarpma derdinin olmaması ve vites geçişlerinin mükemmelliği. Rubleli viteslerde olduğu gibi tak tuk ses çıkmıyor, herhangi bir gecikme olmaksızın sessiz ve anında vites geçişleri oluyor. Olduğu yerde vitesi değiştirin, pedala bastığınız anda hiçbir şey olmamış gibi gidersiniz.

• Beğen
Diğer renklerinede bi bakmak lazım, bu yaz mariner D8 düşünüyordum ama Carraroyada bir sans tanıyabilirim

@Trekkie katalog resimlerini çekmen mümkün mü görsellerde ve sitesinde arama yaptım 107 için fazla bilgi yok

Aynakoldaki dişli ölçüsü kaç?

Yaklaşık 3 ay önce elden çıkardım kullandığım bianchi katlanır bisikketi. Gerçekten keyifle kullandığım bir bisikletti. GÖBEKTEN vitesli 7 kadar bisiklet kullandım. Bence bu vites sistemi en verimli KATLANIR bisikletlerde çalışıyor. Şehir içi kullanımdaki rahatlığı ve bisikletin arka aktarıcı kısmını sadeleştşrmesi gerçekten çok kullanışlı yapıyor bisikleti. Fakat tekrar bir KATLANIR sahibi olmak istesem. İkinci el aliminyum kadrosu temiz bir KATLANIR BİSİKLET alır (500 tl) GÖBEKTEN 7 vites bulurum(bu işle uğraşan abi vardı 300tl ye alınır) 50 lira da kısa JANT telleri ve işçiliğe versek en fazla 850 liraya denk gelir diye düşünüyorum. Elimdeki 5 bisikleti satarsam bu dediklerimi hayata geçirebilirim tabiki :)

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: gok
Bu ürüne ulaşılabilecek bir site paylaşabilir misiniz

@Üye Adı Dostum malesef Carraro'nun resmi sayfası da dahil internette yeni ürünler ya da katalog şu an için yok. Mağazaya da kağıt baskı olarak daha yeni gelmiş. İnternette baktığında eski 2016 kataloğunu görebiliyorsun sadece. Ülkemizde online alışveriş, internette tanıtım vs. gibi konularda hala taş devrinde oluğumuz için sana tavsiyen, yakınlarda bir Carraro yetkili satıcısı var ise gidip kataloğa bi göz atman. Muhtemelen İzmir'e gelmişse İstanbul'da herkese gitmiştir.

• Beğen
istanbulda iki bisikletçiyi aradım ürün hakkında bilgileri yok, bilgileri olmadığı gibi katalogda henüz ellerine ulasmamıs.

@Trekkie kadıköy accell showroomun telefonunu aldım yarın vakit bulursam arayacağım

çok başarılı bir tasarım olmuş! rengine bayıldım.
göbekten vites olması şehir içinde çok daha kullanışlı ve pratik bence de.
aynakol 48 li gibi duruyor sanki.
ağırlığını merak ettim 12.50 - 13.00 kg gibi herhalde?

Carraro sitesinde yayınlamış ürün ama yine orada da tek rengi var.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
Flexi 121 modeli de güncellenmiş. Bisikletin katlıyken dengede durması için ayak eklemişler. Gidon (komple), lastikler, vites aktarıcıları ve krank takımı değişmiş ama krank takımı önceki serilerde alüminyumken bunda çelik kullanmışlar. Ha bir de en önemlisi mıknatıs eklemişler.

• Beğen
Geri