Scudo Sports

Carraro Fire serisi bisikletler

Merhaba, Carraro Fire 3.2 veya Giant Tcr Advanced 2 KOM bisikletlerden birini almayı düşünüyorum fakat çok kararsızım. Carraro daha iyi grupset daha iyi jant seti daha iyi gidon sele borusu ve tamamen karbon olması ile daha çekici fakat Carraro karbon kadro Giant karbon kadro kadar rijit midir ? Kalite düşüklüğü var mıdır emin olamıyorum. Aslında Giant'ın da düşük segment karbonlarından olan TCR Advanced 2 ile Carraro arasında büyük bir fark olmaması gerektiğini de düşünüyorum. Görüşlerinizi merakla bekliyorum.
Ben bu mesaji kaçırmışım. Açıkçası karbon kalitesi konusunda kesin konusmak cok mumkun degil. Carraro Fire serisinde high modulus karbon kullandigini belirtiyor ancak kadro uretimi ve arge konusunda hicbir bilgi paylasmiyor. Ilk karbon bisikletim olarak 5000km sonrasi rijitlik konusunda bir sorun yaşadığımı soyleyemem. Baslangic/Orta seviye jantlara ragmen bisikletin akiciligi ve yokuslardaki tepkileri cok iyi. Bir tirmanis bisikleti kadar hafif olmayabilir ama amator bisikletcilerin beklentilerini karsilayacaktir.
Bu arada 4.5 ay icinde bugun 5000 km yi tamamladim. Kisa bir degerlendirme yapacak olursam:
1. Kadro acilarina ve aynakol ruble oranlarina vucudumun adapte olmasi 1 ay kadar sürdü.
2. Jantlar agir ve akiciligi ust seviye degil. Ama jant lastik kombinasyonu antreman icin bicilmis kaftan. Ilk yukseltmelerden biri jant lastik seti olmali.
3. Her hafta duzenli zincir temizligi ve yaglama islemini aksatmadan yapinca simdilik hersey olmasi gerektiği gibi.
4. 11-28 ruble ile tek bir gun 5.5kmlik ortalama egimi %10.5 olan bir yokusta 62 kadans yaptim ve cok zorlandim. Onun disinda bacaklar alisti ve 11-28 rublenin disli oranlarini cok seviyorum. FTP ve vo2max rakamlarimi biraz daha yukseltirsem sorun kalmayacak.
5. Soguk asfalt ve bozuk yollarda gidon biraz yoruyor. Belki karbon bir gidon daha iyi olabilir.
6. Bozuk yolda titresimlerde masadan "ucuz bisiklet" sesleri geliyor( grup surusunde gelwn feedback)

Scudo
Bugun 5000 km yi de tamamlamışken bir bahar temizligi yaptik bisiklete. Ruble aynakol zincir jant vs hersey temizlendi. Aktaricilar da epey toz ve kum birikmis onlari da temizledik. Jantlar ve gobekler de temizlendi. Degismesi gereken herhangi birsey yok, zincir de epey iyi durumda hala. Schwalbe lastikleri patlak yasamadan kışa kadar dolaba kaldirdim ve G2 de 7000km kadar kullandığım 28mm GP5000 lere gectim. Bakalim bu yazi sorunsuz bunlarla tamamlayabilecek miyiz? 6 ayda kabaca 7500 km yol yaparim ömürleri yeterse ne ala. Hem akicilik hem konfor anlaminda iyilesme umuyorum.

Bugun 5000 km yi de tamamlamışken bir bahar temizligi yaptik bisiklete. Ruble aynakol zincir jant vs hersey temizlendi. Aktaricilar da epey toz ve kum birikmis onlari da temizledik. Jantlar ve gobekler de temizlendi. Degismesi gereken herhangi birsey yok, zincir de epey iyi durumda hala. Schwalbe lastikleri patlak yasamadan kışa kadar dolaba kaldirdim ve G2 de 7000km kadar kullandığım 28mm GP5000 lere gectim. Bakalim bu yazi sorunsuz bunlarla tamamlayabilecek miyiz? 6 ayda kabaca 7500 km yol yaparim ömürleri yeterse ne ala. Hem akicilik hem konfor anlaminda iyilesme umuyorum.
Tekerinize taş değmesin. Gönlünüzce sürmeniz dileğiyle

• Muhteşem
Tepkiler: Bıyıkov
merhaba, yapabildiniz mi o kadar?
Yapamadim malesef. Daha ilk haftasında bir gece surusu sirasinda ön lastik yarıldı. Talihsizlik, 1 yil 7000km patlamayan lastik bir kalin vidanin kurbani oldu. Simdilik Michelin Pro4 Endurance lara gectim. Bu yazi bunlarla gecirecegim kismetse.

@Bıyıkov geçmişler olsun. Benim nazarım değdi galiba lastiklere 😆

• Hahaha
Bugün itibariyle bende Carraro Fire C3.3 kullanıcıları arasına katıldım. Carraro Force 770 MTB'den yol bisikletine geçmek sanırım ilk başlarda zorlayacak. Şimdilik adapte olmam kolay olsun diye MTB için kullandığım kilitli pedalın aynısından alıp taktım. En azından yeni ayakkabı derdim olmayacak bir süre. :)

Fire serisine yedek gidon bandı arayan olursa Fizik Vento orjinal sarı siyah gidon bandından elimde fazladan bir tane var. Uygun fiyata lazım olana gönderebilirim. Rengi yeni bisiklete hiç uymuyor ama Fire a çok yakışıyor.

hocam bende fire 1.1 alacagım suan 15bine buldum sizce değer mi b önceki bisikletim 062 modeliydi şimdi karbona geçmek istiyorum

Şahsi fikrim 062den 1.1 e geçmek çok şey farkettirmeyebilir. Ben alırken tiagra setli gravelden Ultegra setli 3.2 ye geçmiştim çok fark vardı arada. Si neredeyse sadece kadroyu değiştirmiş olacaksınız. Amacınıza hedeflerinize bütçenize göre değerlendirin yine de.

Şahsi fikrim 062den 1.1 e geçmek çok şey farkettirmeyebilir. Ben alırken tiagra setli gravelden Ultegra setli 3.2 ye geçmiştim çok fark vardı arada. Si neredeyse sadece kadroyu değiştirmiş olacaksınız. Amacınıza hedeflerinize bütçenize göre değerlendirin yine de.
hocam teşekkürler bütçeme uygun en ideal bisiklet carraro fire 1.1 biliyorum sadece kadro değişiyor acaba bunlarda sele borusu ve gidon karbon mı oluyor net bir bilgi yazmıyor da yavas yavas üst modellere geçiyorum

hocam teşekkürler bütçeme uygun en ideal bisiklet carraro fire 1.1 biliyorum sadece kadro değişiyor acaba bunlarda sele borusu ve gidon karbon mı oluyor net bir bilgi yazmıyor da yavas yavas üst modellere geçiyorum
seninle benzer bir yolu izlediğimizi düşünüyorum bende Carraro 052 den Carraro fire 3.2 ye geçtim. hissiyat olarak karbon kadro hafiflik olarak ve pedala bastığında verdiği tepki olarak çok fark etmişti tabi grup setimde tiagradan ultegraya update olmuş oldu ama dişli oranları aynıydı.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bende bu yazın kararımı carraro fire 1.1.carbon yol bisiklet ten yana kullandım uzun araştırmalar sonucu.bu zamana kadar vaktim pek olmadığı için fazla antrenman yapamadım ama genel anlamda çok memnunum,sadece ilerleyen zamanlarda jant setini değiştirmek istiyorum.umarım kararsızlık yasayan arkadaşlara yardımcı olur.

Dosyalar

• IMG_20211125_132209.jpg
    IMG_20211125_132209.jpg
    114,1 KB · Okunma: 134
  • IMG_20211129_130305.jpg
    IMG_20211129_130305.jpg
    298 KB · Okunma: 132
  • IMG_20211127_144353.jpg
    IMG_20211127_144353.jpg
    43,8 KB · Okunma: 129
  • IMG_20210630_195803.jpg
    IMG_20210630_195803.jpg
    287,7 KB · Okunma: 119
Bende bu yazın kararımı carraro fire 1.1.carbon yol bisiklet ten yana kullandım uzun araştırmalar sonucu.bu zamana kadar vaktim pek olmadığı için fazla antrenman yapamadım ama genel anlamda çok memnunum,sadece ilerleyen zamanlarda jant setini değiştirmek istiyorum.umarım kararsızlık yasayan arkadaşlara yardımcı olur.
Güle güle kullanın. V fren modelinin ağırlığını merak ediyordum ölçme fırsatınız oldu mu acaba?

Benim evdeki tartıda 7.8 kg görünüyor

• Beğen
Bide nacizane bir sorum olacak acaba fire modelleri nde seke borusu karbon mu. Teşekkür ederim

Bide nacizane bir sorum olacak acaba fire modelleri nde seke borusu karbon mu. Teşekkür ederim

Sitesinde karbon olduğu yazıyor: (link)

unknown.png

• Beğen
Çok teşekkür ederim atlamışım orayı okumayı

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba, bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sele mesafeniz sınırın üstünde yani öne doğru çok mu yakın ?

Geri