Bıyıkov
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.011
- İsim
- Ayhan Bıyıklıoğlu
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Ben bu mesaji kaçırmışım. Açıkçası karbon kalitesi konusunda kesin konusmak cok mumkun degil. Carraro Fire serisinde high modulus karbon kullandigini belirtiyor ancak kadro uretimi ve arge konusunda hicbir bilgi paylasmiyor. Ilk karbon bisikletim olarak 5000km sonrasi rijitlik konusunda bir sorun yaşadığımı soyleyemem. Baslangic/Orta seviye jantlara ragmen bisikletin akiciligi ve yokuslardaki tepkileri cok iyi. Bir tirmanis bisikleti kadar hafif olmayabilir ama amator bisikletcilerin beklentilerini karsilayacaktir.Merhaba, Carraro Fire 3.2 veya Giant Tcr Advanced 2 KOM bisikletlerden birini almayı düşünüyorum fakat çok kararsızım. Carraro daha iyi grupset daha iyi jant seti daha iyi gidon sele borusu ve tamamen karbon olması ile daha çekici fakat Carraro karbon kadro Giant karbon kadro kadar rijit midir ? Kalite düşüklüğü var mıdır emin olamıyorum. Aslında Giant'ın da düşük segment karbonlarından olan TCR Advanced 2 ile Carraro arasında büyük bir fark olmaması gerektiğini de düşünüyorum. Görüşlerinizi merakla bekliyorum.
Bu arada 4.5 ay icinde bugun 5000 km yi tamamladim. Kisa bir degerlendirme yapacak olursam:
1. Kadro acilarina ve aynakol ruble oranlarina vucudumun adapte olmasi 1 ay kadar sürdü.
2. Jantlar agir ve akiciligi ust seviye degil. Ama jant lastik kombinasyonu antreman icin bicilmis kaftan. Ilk yukseltmelerden biri jant lastik seti olmali.
3. Her hafta duzenli zincir temizligi ve yaglama islemini aksatmadan yapinca simdilik hersey olmasi gerektiği gibi.
4. 11-28 ruble ile tek bir gun 5.5kmlik ortalama egimi %10.5 olan bir yokusta 62 kadans yaptim ve cok zorlandim. Onun disinda bacaklar alisti ve 11-28 rublenin disli oranlarini cok seviyorum. FTP ve vo2max rakamlarimi biraz daha yukseltirsem sorun kalmayacak.
5. Soguk asfalt ve bozuk yollarda gidon biraz yoruyor. Belki karbon bir gidon daha iyi olabilir.
6. Bozuk yolda titresimlerde masadan "ucuz bisiklet" sesleri geliyor( grup surusunde gelwn feedback)