Scudo Sports

Carraro Fat Bike

Scudo
@Specialized pro fatboy

Birincisi ben sizin kardeşiniz değilim, ikincisi terbiyesizliğin alemi yok! Ne demek "bu"!???

Neyi anlamıyormuşum? Madde madde yazdım, birisine "hayır o öyle değil" diyemiyorsunuz, kalkmış bir de terbiyesiz terbiyesiz cevap yazıyorsunuz!

Bu ne be?

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@Mert E. Yahu kardeşim ben haklıyım çünkü.. sen fat Bike hakkında hiç birşey bilmeden yok şu böyle böyle felan sen f yi bilmezken ilkokul ws şeyler sacmalayan sensin bide gelip bana terbiyesiz diyorsun bu ne ?

@Mert E. hocam ben muhabbetin nereye varacağını görerek diyaloğu kesmiştim, bence kendinizi yormayın siz de. : ))

• Beğen
Tepkiler: vitalx ve Mert E.
@Specialized pro fatboy

Evet, o ilkokul kısmı da dahil, birisine "hayır yanlış biliyorsun" diyebiliyor musunuz? Önce "binmedin" diyorsunuz, "bindim kullanım" diyorum, şimdi de "hiç bir şey bilmiyorsun"a geldi iş.

Yazdım işte bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi, deyin ki yanlış biliyorsun, tamam.. Varsa yoksa "kardeşim binmeden bilemezsin, anlayamıyor bu".. zart zurt.

@hashus1099 16 yaşında bu ego, bu kendini bilmezlik, hakikaten akıl alır gibi değil.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@hashus1099 haksız mıyım allahaskina adam gelmiş diyor yol için mtb fat bikeden daha iyi ne alaka konu bu değil bile... mtb dağ da gidiyor yoldada iyi gidiyor yol bisikletiyse yolda gidiyor fat Bike nerde gidiyor ? Her yerde gidiyor her zeminde gidiyor özellikle dağ ve kum alanlarinda mtb den daha iyi sürüş hissi veriyor ve yoldada gayet hızlı gidiyor yok illa anlamıyorum diyorsa beklesin aldığımda kamerada alırım dağa çıkıp video cekecem :)

@Mert E. Tövbe tovbeee yahu ne ağzımı bozdum ne yanlış birşey yazdım burda bisikletten bass ediyoruz kişisel problemlerimizden değil nasıl insansiniz nasıl bir boş psikoloji ye sahipsiniz anlamıyorum gerçekten.. şuan 4 yıldır profesyonel mtb kullanan bir abime fotoları attım tartışmanın adam bana hak verdi yemin ediyorum..

@Specialized pro fatboy

Men çi guyem, tamburem çi guyed.. :booo:

Ben biniorum binmeden yorum yapmayın arkadaşlar konyada olan varsa gelsin denesin ondan sonra yorumlasın

Eşi benzeri yok bu aletin dehşet ötesi bişey

Polemiğe gerek yok boş verin ben denemeden aldım ve iyikide almışım lastik patlama derdide yok akıor lanet detaylı video foto atıcam

@Mert E. Yazdıklarınızın yerini bulmayacağı bu kadar belli iken bu kadar sabırla cevap yazmanıza hayret ettim. Bir söz vardır; "Kimileri ile tartışırsanız dışarıdan bakan kimin ne nitelikte olduğunu anlayamaz" mahiyetinde ;)

Pardonda siz neyin kafasını yaşıorsunuz ayıp etmeyin burası bir forum sitesi biz burda insanların işini görmeye çalışıoruz

Tartışacak bişey yok bu zevk meselesi bisiklet amartisörlü gibi zaten iyide akıor aldım geçtim çokta harika bişey

@alibaba boşuna pahalli bisiklet değiller sağlam bir fat Bike 2500 ila 15000 20000 bin degismektedir boşuna öyle pahallı değiller ben en iyi bisikletin fat Bike olmadığını bilsem şuan bisiklete nerdeyse 10 bin vermem zaaten

Fat bike alacak arkadaşlar gidin salcano alın momentumlardan uzak durun bu yazımıda her yere yayın

2018 de hortlatıyorum ama kusura bakmayın.
Kimleri saçma sapan yorumlar yapmış bu konuya bir açıklık getirelim.

-Evet tekerlekler "GENİŞ". Kalınlık ile genişlik arasındaki farkı bile algılayamayan insanlar gelip kalın demişler. Genişlik eninedir, yani yola temas eden kısımdır. Kalınlık jantlara kadar olan kısımdır. Kaldı ki MTB kategorisine giren bisikletlerde de oldukça kalın yapılara ulaşanlar var. Her neyse...
-Tekerleklerin geniş olması sürtünmenin daha fazla olacağını düşündürüyor insana fakat şöyle bir durum var. MTB ve FatBike ivmesi birbirinden farklı. Örneğin, MTB ile 30KM hıza çıktıktan sonra pedal çevirmeden gideceğiniz yol mesafesi FatBike'tan daha kısa. Haliyle daha çok pedal çevirmek zorunda kalıyorsunuz.
-2. FatBike'ımı aldım geçtiğimiz günlerde. Daha 1 hafta olmadan 40km yi doldurdum. (fazla aktif kullanan biri değilim)
-Mosso 24 vitesli BigFoot modelini kullanan biri olarak, Carraro ile ufak bi karşılaştırma yapabilirim ( ilk aldığım Carraro idi 2017 model 21 vitesli seri)
Carraro bildiğim kadarıyla demir kadroya sahip ve bu sizin sürüş keyfinizi biraz kaçırıyor.
Mosso'nun kadrosu aliminyum. Fren Shimano'nun (yanlış yazdıysam kusura bakmayın) Tekerlek genişliği yüksek olduğu için fren mesafesi daha kısa oluyor her iki modelde de (ikisinde de shimano fren sistemi vardı)
Mosso'nun Vites sistemi 3x8 olarak geliyor, yine shimano kullanılmış. Şu ana kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadım.

Özetlemem gerekirse, şehir içi kullanıcısı iseniz 3 seçeneğiniz var. Yol bisikleti - MTB - FatBike. (şehir bisikletleri de var fakat pek kullanışlı olduklarını düşünmediğim için yazmıyorum)
-Yol bisikletlerinin size doğuracağı olumsuz etkiler nelerdir ona değineyim. Yanak kalınlıkları pek olmadığı için ve lastikler yüksek basınç istediğinden dolayı lastiklerinizi kolay bi şekilde yarabilirsiniz (malum Türkiye, çukur olmayan yer yok nerdeyse)
Bununla beraber, artçı alamayacaksınızdır muhtemelen.
-MTB kategorisindeki olumsuz etkiler, eğer lastik üstünde yazan basıncı bisiklet tekerine verirseniz bunda da yarılma gibi olaylar ile karşılaşmanız muhtemel ve hatta kaçınılmaz diyebilirim. Bunun için ne çok sert ne de çok yumuşak olacak. Sert oldukça sürüşünüz daha keyifli gibi görünebilir fakat yol tutuşunuz azalacağı için kayarak düşme gibi olayları da peşinden getirecektir (MTB sevdalıları bu konuyu bilir, aman dikkatli olun araba altında kalan arkadaşlarımız oluyor sırf tekerlek basıncı yüzünden)
-FatBike kategorisindeki bisikletler ile ilgili herhangi bi sorun göremiyorum, söyleyebileceğim tek şey sanırım titreşim olabilir (downhill kullanıcıları için) Amirtisörsüz model kullanıyorsanız eğer, titreşimleri hissedecek ve uzun süreli kullanımda (bisikletten inmeden 3-4 saat) sizi yoracaktır.

FatBike'ın en büyük artısı bana göre, trafik içindeki insanlar biraz daha fazla dikkat ediyor size. Yol verebiliyorlar, daha çok dikkat çektiği için gözden kaçmıyorsunuz. (Taksi şoförleri ve otobüs şoförleri haricindeki insanlar için konuşuyorum)

Arkadaşlar bir sorum olacak carraro fat bike a kaldırımdan inerken kadroyu kırmamak için kilitli on masa takıcam ama ürünün bisiklete uygun olup olmadığını nasıl anliyicam

Geri