mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.214
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Uzun zamandır foruma bir bisiklet tanıtımı yazısı yazmamıştım. Carraro ct trip ile boşluğu doldurayım. Açıkcası çok fazla görsel paylaşamıyorum. Genel hatlarıyla bir özet geçeceğim. Tur bisikletçiliğinde carraro cr-t trip sahibi için dede turculuğundan başka bir seçenek bırakmıyor. Biraz böyle yaşlı işi gibi. Yani sanki demode bir tarzı var. Gürkan genç bile ağırlıkları azaltırken altınızda 17 kg bir bisiklet olması çok hoş olmayabilir. Cr-t trip çelik bir bisiklet, benzer öncülü fuji touring di. Fujiyi de test etmiş biri olarak tüplerinde bir VSF nin tokluğunu görmedim. Sanki dandik tüp kullanıyorlarmış gibi geldi. Neyse dönelim asıl mevzuya. Carraronun world tour klasmanında çıkarmış olduğu alü tur bisikletlerinin yanında cr-t trip alt-orta komponentli bir alternatif olarak duruyor. Böyle tank gibi çelik bisikletlere (koga, surly) artık eskisi gibi ihtiyaç kaldımı. Bu da sorulabilir. malum dünya üç yıl önceki dünya değil. Salgınlar, savaşlar devletlerin birbirine yiyecek gibi bakması neticesinde yükselen sınır duvarları bu turculuğu out hale getiriyor. O nedenle bana konsept biraz demode geliyor. Yerli bir tur bisikletini nesinden ayırt edebilirsiniz diye soracak olursanız cevabım doğrudan trim seslerinden olur. Yani sanki cr-t trip de bu noktada biraz sıkıntı var. Onun dışında boyası, kaynağı iyi. Üzerindeki set alt-orta segment. iş görürmü pekala görür. kadro kulağı olmaması, kelebek maşa biraz bisikleti arkaik kılıyor. Çatal ayakta çok kaba fakat bisikletin düşmemesi için bundan başka bir seçenek yok gibi. Ağırlığı nedeniyle zor hızlanıyor sanki bikepacking bisikletçiliğine antitez olarak üretilmiş. Veya tam terside olabilir. Başka başka; eğer ful donanım bir turu uygun fiyata almak istiyorsanız bundan daha iyisini bulamazsınız sanırım. Bagajlar, çamurluk, kelebek gidon, park ayağı herşey yerli yerinde. Bir aynakol vites oranlarının daha yumuşak olmasını beklerdim. bu haliyle yokuşlarda zorlanacağız gibi. (48/36/26 11/34) velhasılıkelam bisiklet bu şekilde.