Scudo Sports

Carraro CR-T TRAIL Hakkında Bilgi

Histogram

Üye
Tepki
90
İsim
SERKAN
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda Carraronun Trail modelini almayı planlıyorum ama forumda baktım bununla ilgili başlık bulamadım o yüzden açtım. İnternetten izlediğim incelemelerde sürücüler bisikletten memnun. Burdaki kullanıcılarda yorumlarını yazarsa çok sevinirim.
Bir kaç sorum var:
- Bisikletin jantını değiştirirsek 27.5 jant yerine 29 takabilir miyiz ?
- Benim bagajlarla toplam ağırlığım yaklaşık 125kgyi buluyor. Uzun süreli kulanımda sıkıntı olurmu. Bagajlar genelde arkada olucak. Yani arka tekere biraz fazla yük binebilir. Jantın 32 telli yerine 36 olması kafamı karıştırdı
- Amortisörlü sele borusu sürüşü çok etkiliyormu
- Ortlieb ya da Topeak gibi bir gidon çantasını o gidona nasıl sabitliyorsunuz.
- Gidon yapısı sizce uzun yol için nasıl.

Scudo
Bu modelde ATRAN VELO TOUR LITE arka bagaj kullanılmış. Üreticinin (link) göre bu bagaj toplam 27 kg. ağırlık taşıyabiliyor. Kendi kilonuzu da hesaba katarak sorun çıkıp çıkmayacağını öngörebilirsiniz.

Jantlar ve göbekler 32 telli. 36 telli olsa elbette ki daha dayanıklı olurdu ancak bu bisikleti alıp da dünya turuna çıkmayacağınızı düşünürsek, size herhangi bir sıkıntı çıkartacağını söyleyemeyiz.

Bisikletin fotoğraflarından anladığım kadarıyla kadro ve maşanın ölçüleri, 29" jant kullanımına izin vermiyor. Belki çamurlukları sökerek ve daha ince yanaklı lastikler kullanarak 29" jant kullanımı mümkün olabilir. Ancak jant çapı ne kadar büyürse, dayanımı da o denli azalıyor bilginiz olsun.

• Beğen
Tepkiler: Histogram
Bu modelde ATRAN VELO TOUR LITE arka bagaj kullanılmış. Üreticinin (link) göre bu bagaj toplam 27 kg. ağırlık taşıyabiliyor. Kendi kilonuzu da hesaba katarak sorun çıkıp çıkmayacağını öngörebilirsiniz.

Jantlar ve göbekler 32 telli. 36 telli olsa elbette ki daha dayanıklı olurdu ancak bu bisikleti alıp da dünya turuna çıkmayacağınızı düşünürsek, size herhangi bir sıkıntı çıkartacağını söyleyemeyiz.

Bisikletin fotoğraflarından anladığım kadarıyla kadro ve maşanın ölçüleri, 29" jant kullanımına izin vermiyor. Belki çamurlukları sökerek ve daha ince yanaklı lastikler kullanarak 29" jant kullanımı mümkün olabilir. Ancak jant çapı ne kadar büyürse, dayanımı da o denli azalıyor bilginiz olsun.

Mehmet bey merhaba. Arka maksimum taşlasın çatlasın 15 kg bende 88kgyim. Aslında bir şey olacağını düşünmüyorum ama önceden 5 kere tel kırdığım için bu konuda biraz şansızım. O yüzden 32 değilde 36 olsaydı daha mantıklı olurdu gibi düşünüyorum. Şöyle bir durumda var v frenli bisiklette teli kırman sıkıntı ama disk frende en azından bir bisikletçiye gidene kadar durum idare edebiliyorsunuz.Bir de rodi tryp jantların özelliğine baktım baya downhill için kullanılan jantmış. Yani kırmak zor diye düşünüyorum. Şu an bir daha baktım 28 ve 27.5 neredeyse aynı. Bu da bana fazla fazla yeter.

Geri