@Deniz A wizart ulkelere ozgu uretilen kadro iken (arkadasim mosso ile yazistigini wizart kadrosunun sadece TR pazarina suruldugunu soylediklerini belirtmisti, ki kendisinde de wizart var; sadece TR bana mantikli gelmedi, baska pazarlar da vardir.) 750CB daha global pazarda bulunan ve sadece kadro olarak da alabiliyorsunuz. Niyetim wizart i kotulemek degil, yanlis anlasilmasin, 750cb ile farkli satis politakalari oldugunu belirtmek istiyorum sadece. Aralarindaki fiyat farkinin nedeni bu olabilir.
730tca ya gelince, mosso zaten kadro ureticisi, ozellikle alu kadro uzmanlik alanlari. Fiyat bandindaki sayili 7005 triple butted alu kadroya sahip, bu hafiflik ve rijitlik sagliyor.Kaynak izleri vs. traslanmis oldugundan ilk bakista karbon izlenimi dahi veriyor.
Gidon, gidon bogazi, sele borusu markasi mosso, cok dusuk kalite durumu yok. Agirliklari giris seviyesi ritchey muadilleri ile asagi yukari ayni. Kendim tarttim, oradan biliyorum. Orta seviye alu parcalar.
Selesi bana hic uymadi, ilk once onu degistirdim.
Jantlar, gobekler iyi(105 set icin), akiciliklari guzel. Ancak, cemberler ve teller baya kalitesiz, iyi performans almak isteyen arkadaslarin en az 500-600 tl lik giris seviyesi bir jant seti almalari ya da kaliteli cember ve tel alip ordurmeleri gerekecek.
Kisacasi, 730tca yi tavsiye ederim, 105 setliyi 2800 km dir kullaniyorum, en ufak skinti yasamadim.(jantlarim campi scirocco, sele ritchey wcs karbon, gidon easton ec90 karbon, sele borusu carbon). 160 km lik 26km/h ortalamali turlar da yaptim, Erciyes dagi na da tirmandim.
Ozellikle karbona gecis oncesi 730tca yi kesinlikle tavsiye ederim.
Salcano ve Carraro yu kullanmadigim icin yorum yapamiyorum.