Scudo Sports

Carraro CR 062 hakkında

aynı sele borusundan mosso cavailer aero ve şu an üretimde olmayan Bisan rx 9400 de de var.
bu ayrılma riski bu bisikletler içinde geçerli
artık yaşayarak göreceğiz .
bende aynı tür sele borusunu kullanan Bisan rx 9400 var. bakalım zamanla aynı şeyi bana yaşatacak mı .
aero olduklarından görsel olarak harika bisikletler oluyorlar ama pratiklik konusunda bu tür sıkıntılar oluyor.
genelde bu bisikletlerin sele borularının kayma problemi meşhurdur

en iyisi uzun ömürlülük ve sorun olduğunda sıkıntı yaşamadan çözmek için klasik dairesel sele borusu kullanan bisiklet seçmek en iyisi

inşallah arkadaşların yaşadığı bu sıkıntılar kısa zamanda çözüm bulur .
dünya malı kul yapımı keyifle sürüp eskitelim. illa ki zamanı gelince bozulacaklar

Scudo
Merhabalar
062 almayı düşünüyorum fakat alacağım bisikletçide 54 ve 58 kadro var. Boyum 183 , 54 alsam küçük, 58 de büyük mü olur yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar
062 almayı düşünüyorum fakat alacağım bisikletçide 54 ve 58 kadro var. Boyum 183 , 54 alsam küçük, 58 de büyük mü olur yardımcı olabilir misiniz?
58 büyük olur 54 ideal. Benimde 180 boy 54 aldım

• Beğen
Tepkiler: Mehmet metehan
Merhabalar
Bacak boyu uzun ise 54 küçük kalabilir. 1.75 m, 80 cm bacak boyu ile CR 052'yi 54 kadro kullanıyorum. Size 56 kadro daha uygun olabilir.

Merhabalar
58 büyük olur 54 ise tam olur mu bilmiyorum iç bacak boyunuzda önemli. Benimde boyum 183 ve 56 kadro kullanıyorum sıkıntı yaşamadım 56 ile. Tam ölçülerinizi aldıktan sonra birde tekrardan bakın isterseniz.

• Beğen
58 büyük olur 54 ise tam olur mu bilmiyorum iç bacak boyunuzda önemli. Benimde boyum 183 ve 56 kadro kullanıyorum sıkıntı yaşamadım 56 ile. Tam ölçülerinizi aldıktan sonra birde tekrardan bakın isterseniz.
Merhaba iç bacak içi 83 cm miş...

• Beğen
Tepkiler: recepB
Merhaba iç bacak içi 83 cm miş...
Benimde 84 küsürdü 56 kadro size tam olacaktır. Eğer bulamazsanız 54 kadroyu da kendinize göre ince ayarlarla halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Çünkü bike fit için sadece sele borusu boyu değil gidon mesafesi ölçüleri, selenin ileri geri ayarlarıyla da çok önemli. Profesyoneller benim bildiğim yarışlarda tırmanış için kadro boyunu küçültüyorlardı. Bisikletçiniz ile görüşüp daha teknik bilgiler almanız sizin için daha doğru olacaktır.

• Beğen
Kendi sitesinden baktım. 54 ve 56 arasındaki farklar ST borusunda olması beklendiği gibi 2 cm ve TT borusundaki fark 1.5 cm. Pro bisiklet yarışçısı olmayacaksanız, ya da bisiklet üzerinde sıkı ve çok vakit geçirmeyecekseniz diğer hesaplamalara gerek yok. Bence 54 kadro'da seleyi olması gerekenden 1.5 cm yukarı, yarım cm de arkaya kaydırmak ne görüntü bozukluğu yapar ne de ciddi bir etki. Bunu bisikletçideki 54 kadroya uygulayıp deneyin, belki de çok rahat ederseniz satın alırsınız.
Bir de şunu düşündüm, çocukken deliler gibi mutlu olduğumuz bisiklet kazancımızda hiç bakıyor muyduk bunlara :) Tek motto, kap bisikleti ve sür.
Ama tabi ben çok sıkı kullanacağım, üzerinde ciddi ciddi vakit harcayacağım diyorsanız, 56 kadro bulun. Şunu da biliyorsunuz ki bu arada vakit te geçiyor, bisikletler de pahalanmaya hızlı adımlarla devam ediyor.
Ben yine de 062'nin reach ve stack farklarına da baktım. Sürüşü de ne şekilde etkiler bilmiyorum ama aşağı farklarını yazdım :)

1644472739894.png

Not: Arkadaşlar acaba 54 ve 56 kadronun Reach ve Stack farkları sanki sitesinde yanlış mı yazılmış?
Birbirinin aynı olup bir beden farkları olan bisikletlerin reach ve stack farkları böyle olamaz diye düşünüyorum.
Yanılıyor muyum? 👇 Sanırım 56'nın ölçüleri ters yazılmış. Alttaki Barış beyin (@Spartiat ) mesajı ile düzeltiyorum, 54'ün ölçüleri tersmiş.

1644473705477.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Merhaba benzer sorun benim 042 modelinde de var. Henüz elimde kalmadı ama önden 1 milim kadar belki ayrılma var. Yaşadığım yerdeki servise söyledim garanti belgesi ve faturalarla carraro ile iletişime geçtiler. Bakalım nasıl sonuçlanacak? Siz de bir gelişme var mı?
Geçmiş olsun size de.

Maalesef yok. 18 gün oldu, 3 gün önce aradım ama Carraro, servise dönüş yapmamış henüz. Bekliyorum ben de. Kullanıma engel değil diye çok da acele etmiyorum.

Süreç sonunda garantiden değiştirmeleleri lazım ama kabul etmeseler bile yeni sele siparşi isteyip değiştireceğim.

yaklaşık 2-3 haftalık bir süreç içerisinde carraro servise sıfır sele borusu gönderildi ve değişim yapıldı. İleride bilgi ihtiyacı hissedebileceklerin dikkatine.

merhabalar,

temmuz 2021den beri 063 kullanıyorum. geçtiğimiz günlerde temizlik esnasında kadronun arka kaynak kısmında çatlak fark ettim. böyle bir şey başına gelen oldu mu? ne gibi aksiyonlar alındı merak ediyorum.
şu anda bisiklet fabrikada inceleniyor. benzer sorunu yaşayan/yaşayabilecekler için dönüşlerini de buraya ekleyeceğim.

Dosyalar

• image2.jpeg
    image2.jpeg
    54,1 KB · Okunma: 126
merhabalar,

temmuz 2021den beri 063 kullanıyorum. geçtiğimiz günlerde temizlik esnasında kadronun arka kaynak kısmında çatlak fark ettim. böyle bir şey başına gelen oldu mu? ne gibi aksiyonlar alındı merak ediyorum.
şu anda bisiklet fabrikada inceleniyor. benzer sorunu yaşayan/yaşayabilecekler için dönüşlerini de buraya ekleyeceğim.

Tabi ki üretim hatası. Böyle bir şey normal kullanımdan olamaz.

• Beğen
Tepkiler: enzo ve Aesert
Arkadaşlar merhaba, Carraro hangi kadroda kaç mm gidon boğazı kullandığı bilgisini paylaşıyor mu?
Bir de tüm kadro boylarını aynı krank kolu uzunluyla mı satışa sunuyor?

merhabalar,

direkt fabrikayla iletişime geçmelisin. kullanıcı kaynaklı bi çatlak değil o. kaynaktan kaynaklı bir kusur, ilerleyen süreçte çatlak ilerlemiş gözüküyor. yeni kadro talep etmelisin.

• Beğen
Tepkiler: Aesert
Arkadaşımdan 2.el Carraro Race 062 almayı düşünüyorum da 10.500 vermek mantıklımıdır ?

Arkadaşımdan 2.el Carraro Race 062 almayı düşünüyorum da 10.500 vermek mantıklımıdır ?
Normalde alüminyum kadrolu bir bisiklet için fazla, ancak ekonomik şartlara baktığımıızda temiz ve az kullanılmışsa alınabilir. Sıfırı 15 bin lira civarı.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Normalde alüminyum kadrolu bir bisiklet için fazla, ancak ekonomik şartlara baktığımızda temiz ve az kullanılmışsa alınabilir. Sıfırı 15 bin lira civarı.
Evet temiz , aynen dediğiniz gibi sıfırı 16,000 olmuş neredeyse sanırım alacağım. 105 grup set beni çok cezbediyor .

temiz ve uygun bisiklet bulmak çok zorlaştı aynısını 2 hafta önce arkadaşa 10bine aldık fazla kullanılmamış ben çok beğendim 2021 modelini

Arkadaşlar bende carraro 062 ve Carraro gravel g0 arasında kaldım aslında kullanım amaçları da farklı ama İzmir'de yaşıyorum yeri geliyor yolda yeri geliyor sasalı da ki kuş cennetinin içlerine ve oradaki tepelere tırmanıyorum gravellerdan şuan bütçeme uyan g0 var diğerleri araba parasına çıkmış neredeyse ama 062 deki 105 set ve daha hızlı olması daha bir ağır basıyor açıkçası 1-2 gün içerisinde sipariş vericem ama kafamda deli sorular

Geri