Scudo Sports

CARRARO antipatikliğimi var?

özkan can

Üye
Tepki
5
arkadaşlar bişey sormak istiyorum?burada carraro ismine karşı bir antipatiklikmi var?varsa nedeni nedir acaba?bisikletler donanımlar kötümü,pahalımı?arada satıcılar ve firmalarla kötü anıları olan arkadaşlar var anlıyorum ama sanırım genel bir tavır var gibi geliyor bana.en altta ismi markalarda geçmiyor bile.acaba türkiyeye yeni girdiği içinmi?yoksa bu biskleti kullananlar çokmu mutsuz memnun değil?bu konularda karışığım,aydınlatacak arkadaşlara teşekkürler.saygılar

• Beğen
Tepkiler: Hasan Topcan
Scudo
aslında hiç öyle bir şey yok bana kalırsa carrraro sedona kadar kron kadar iyi bir firma kadrosu kron kadar iyi değil ama bisikletin üzerindeki donanaımlar özellikle carraro daytona 435 v modelinin üzerindeki donanımlar tamamen deore aynakol haricinde ve fiyatı 365 euro

buna kıyasla sedona 741 acera dizilimiyle 800 tl ye falan denk geliyor

Ben birtane aldım yarın itibari ile kargo geliyor ve kullanmaya başlıyacam ara model benimki 1051 D , Carraro kullanan arkadaşlar çok memnun olduklarını söylüyor.

Ara model olsada garantili bisiklet topladığımı düşünürsek birhayli ucuz ve temiz bir iş yapmışım demektir.

kuzenimde birtane Carraro aldı o da çok memnun olduğunu söyledi aslında pişti lduk ,aldığından haberim yoktu . inşallah sorun çıkmaz ki çok güzel parçalar kullanmışlar .

daha bisikleti kullanmasamda yaptığım alışverişten çok memnunum

bana marka savaşı gibi geldi :( ( işin içersinde bianchi'ye güvenmemekte var ki ben bianchi yazan bir bisiklet alacağımı hiç sanmıyorudum.

ya bisikletler güzel alanlardan şikayet henüz ürün şikayeti gelmedi ama milletin şikayeti carraronun sitesinde olmayan ürünlerin satılması insanlara ara model verilmesi toplama yani anlıcanız sitede olan ürünlerinde cok az olması bailerin elinde olmaması misal bende 478k race alaıcaktım ama kalmamış hiç bi yerde türkiyenin her yerine baktım donanımı normalde 3000 3500 tl olan bi bisikleti 2300 tl ye falan veriyolardı fiyatına göre ürünlerin donanımları süper bu donanımda başka bi bisiklet almaya kalkışmış olsanız bu yüksek fiyatları ödemeniz gerekecejkti tahminimce reklam amaclı bu sene bu fiyattan verdiler ama bazı satıcılarda bunu kullanıp 2009 model ve ara model dedikleri olayları sattılar insanlara sitelerde olmayan modeller bunnarda, insanların kızgınlığıda bundandır ben hala ümitliyim eğer 478 k race bulursam alıcam :D

Bianchi geçtiğimiz yıllarda sedona gibi kaliteli alternatifler sunan firmalar karşısında zor durumda kaldı. Bu yüzden Whistle gibi Carraro gibi aslında ihracata yönelik üst sınıf bisiklet markalarını Türkiye pazarına soktu. Özellikle Carraro ile fiyatları AB seviyesinin 150-200 euro altında tutarak rakiplerine karşı saldırgan olarak tanımlanabilecek bir strateji uyguladı ve aslında kısa dönemde bu işe de yaradı. Geçen sene leblebi gibi satılan Borla modelleri bu sene çok yavaş satılıyor. Ancak üst sınıf MTB ve yol bisikletlerinde en azından bu sene için çok düşük fiyatlar belirlediğinden Carraro az sayıda model getirdi. Örneğin benim bildiğim kadarıyla yol bisikleti modeli olan 915R Ambiez İzmir'e 5-6 tane geldi ve hepsi de durumu bilen bisikletçiler tarafından hemen alındı. Ben Carraro'nun 3 modelini kullandım. 915R, ve şehir bisikletleri ride ve azimut. Hepsi fiyat/kalite oranı olarak çok iyi bisikletler. Ama dediğim gibi sayıca azlar ve bu da satıcıyı zor duruma sokuyor. Bunun haricinde genel olarak Carraro'nun (aslında Bianchi'nin) müşteri hizmeti ve bilgilendirme konusunda ciddi bir zaafı var ve bu da insanları haklı olarak sinirlendiriyor. Onlar da tabi "biz strateji olarak çok düşük fiyata pazara girdik ama zarar etmemek için bazı modelleri sınırlı sayıda tuttuk" diyemezler sitelerinde. Onun haricinde bu durumu bilenler zaten az sayıda olan kaliteli modelleri aldılar ve sanırım seneye çok daha yüksek fiyatlar olacak. Örneğin 600 euro olan 915R Ambiez'in AB satış fiyatı 850 Euro. O fiyata kapan kaptı anlayacağınız.

arkadaşlar durumu çok güzel özetlemişler.

ben sırf bunun için bir başlık açtım hatırlar forumu takip edenler
carraro bilmecesi diye konu başlığı.

bisiklet kesinlikle kötü değil
fiyat / performans çok iyi
fakat çok büyük bir saçmalığa imza atıyor firma
dese ki elimde 3 model daha var. 1051 1052 1053 bunların da donanımı budur dese resmi web sitesinde. fiyatı da şudur olay bitecek !!! bu kadar basit

düşündüğün zaman basit bir bilgisayar işlemi - 10 dakika sürmez.

ama büyük bir saçmalama sonucu
telefon açıyosunuz bölge müdürlüğüne
bakın bayi falan degil
bölge müdürlüğü adıyla şanıyla

adam diyor ki:

1-evet öyle bisikletimiz var. ( oh diyorsunuz sakinliyorsunuz)
2- bu bisikletler ihraç fazlası ( burada çok afedersiniz s.çma başlıyor. şu lafa bak yakışıyor mu kurumsal bir firmaya pazar esnafı gibi laf )
3- garantili ama web sitemize koymayız!! ( niye koymuyosun ?? utanıyor musun ürününden?? neden kaçıyorsun??? mis gibi bisiklet işte)

işte adamı bunlar gıcık ediyor. kısaca bu!
isim afilli "CAARRAAAROOO" ama zihniyet şark!

ha bi de adam yerine koyup faks yolluyorsunuz
tek kelime cevap yok!!!

çok mu ileri gittim??
hah ben de onu diyecektim.
"kardeşim biz koskoca bir firmayız.
pazarlamadan satıştan, satış sonrası destekten anlarız.
sen hakkımızda bisikletforum.com da atıp tutuyormuşsun ? ne ayaksın sen" diyen bile yok.

tehoooooo

915R Ambiez mesela dediğim gibi nerdeyse vitrine bile konmadı. Önceden siparişle alındı çoğu. Bu yüzden arayan arkadaşlar hüsrana uğradı. Ama bu model gerçekten geldi. Altta kanıtı :)

http://img696.imageshack.us/img696/1428/grnt006u.jpg

@Özgür Budak

Carraro'nun türkiye sitesindeki tüm modeller geldi biri hariç " 499 setteguadi team " fiyatı ve türkiye ye giren yeni bir marka olduğu için gelmediğini düşünüyorum. Yol bisikletlerine gelince 915 - 930 bu bisikletlerden sınırlı geldiğini ve 1 kişi nin bu bisikletleri toplu satın aldığını duydum Yeni modellere gelince 1051 - 1052 - 1053 bu modelleri hiç incelediniz mi bilmiyorum ama ben çok beyendim kadroları Race modeli 2009 kataloğunda biraz araştırırsanız bulursunuz . Firmanında siteye neden bu modelleri koyamadığına gelince 2009 model kadrolara sahip bisikletleri nasıl 2010 model diye koysunlarki siteye sizce mantıklı gelirmi. Bana sorarsanız ilk çıkan seri 419 - 435 - 436 ların kadrolarından biraz daha iyi Race kadroları

@Emrah cevik

499 setteguadi team bisikleti bu ayın 15 i gibi sadece eskişehirde bir bisikletçiye geliyormuş. Bisikletçinin bana dediğine göre Türkiyeye bir tane gelmiş onuda o almış reklam olmasın diye adını yazmıyorum neresi olduğunu bilmek isteyen biri olursa mesaj atabilir.

ben kazayla 419 grunge buldum (adam satarken "sadece siyah rengi varmis, istiyosan" dedi ustune atladim :D ).. fiyat performans super ama bul bulabilirsen :D

hala bu sitede carraro modeller arasına alınmadı?neden acaba?kriterler nedir ki?alınsa ne olur bilmiyorum ama yinede kulllanan kişiler için iyi olur kanımca.sanırım en kısa zamanda markalar arasına alacak yöneticiler,şimdiden teşekkürler...

ev arkdaşımla birlikte 435V ve 1051D aldık. performans açısından bisikletlerden oldukça memnunuz. servis bayi olarakta ciddi manada bi sorun ile karşılaşmadık tabi bu ileride karşılaşmayacağız anlamına gelmiyor. Kim ne derse desin bisikletler on numara. umarım bu düşüncelerim değişmez.

Carraro aldım ve memnunum, ama almadan önce iyi ki forumda çok kalmamışım diyorum yoksa yanılabilirdim...

Geri