Scudo Sports

Carraro 495 K Rice?

çifteker

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. 1500-2000 TL gibi bir fiyat aralığına satıcı tarafından tavsiye ettiği Carraro 495 K Rice model. Bisikletten belirli miktarda üretilmiş ve hakkında fazla bilgi edinemiyorum. Bilgisi olan varsa ve düşüncelerinizi özellikle ekipmanı incelediğimizde ne kadar eder?

http://img689.imageshack.us/img689/3318/4703.jpg

Sezon 2009
Sugerowana cena: 6349 zł
Rodzaj: XC/MARATON/PRZEŁAJ
Technologie:
Waga: 11,6 kg
Materiał ramy: aluminium
Widelec: RockShox Tora Race, blokowany manetką PopLoc
Tłumik: n.d.
Skok przód:
Skok tył:
Rozmiary: 16,5/17,5/18,5/19,5/21"
Stery: Cane Creek ZS-TE, półzintegrowane
Mostek: FSA OS-190
Kierownica: FSA OS-180

Geometria dla rozmiaru 18,5":

Kąt główki (A): 71,5°
Kąt podsiodłowy (B): 73,3°
Rura górna (C): 589 mm
Rura podsiodłowa (D): 456 mm
Rozstaw kół (E): 1065 mm

Pozostałe:
Sztyca: FSA SL-280
Siodełko: Selle San Marco Ponza K
Piasty: Mavic Crossride Disc CL
Obręcze: Mavic Crossride Disc CL
Opony: Maxxis Cross Mark 26x2.1
Manetki: Shimano SLX M660 Rapidfire Plus
Przerzutka przód: Shimano SLX M661
Przerzutka tył: Shimano Deore XT M772 Shadow, długi wózek
Dźwignia hamulca: Shimano SLX M665
Hamulce: Shimano SLX M665, taczowe, hydrauliczne
Korby: Shimano SLX M660, 44-32-22 z.
Środek suportu: Shimano SLX Hollowtech II
Pedały: Shimano M520, zatrzaskowe
Łańcuch: b.d.
Kaseta: Shimano SLX HG80, 9 b.

Scudo
evet ağırlığı gayet iyi fakat acaba bu donanıma sahip bir bisiklet ne fiyat eder? ve acaba amartisöt kilitlenebilir mi anlamadım! :S

@çifteker

Amortisör gidondan kilitli..:):)

Vereceğiniz para karşılığını alırmısınız bilmiyorum ama Türkiye de yeni bir bisiklet ,çevremde hiç görmedim performans ve hizmet bakımandan da bilmiyorum ama bende carraro j race alıcaktım vazgeçtim sedona alıcam kadro ve donanım olarak gayet güzel sedonalar... Almadan önce iyi düşün derim....Ve sedonayada bakmanı tavsiye ederim:in: :in:......

Bisiklet İtalyan marka fakat bianchi tarafından satın alındı. italyan üretimi.

guzel bisiklete bnziyor ya ama fiyatı bna pahalı. gule gule kullan . :)

bende arastırma asamasındayım ve bu modelede baktım.yanlız soyledıgın fıyatlardan cok yukarda fıyatlarla karsılastım aynı modelde.o yuzden elemıstım bunu.
sakıncası yoksa nerde bu fıyat aralıgında buldugunu soylermısın.

Corraro ;Bianchi'nin Whistle dan sonra yeni piyasa sürdüğü Corraro markasıdır.Kadro açıları çok başarılı olup sağlam ve güvenılır bir kadrodur zaten Whistle markasını herkez bilir çok güzel bisikletleri olup oldukça fiyatları ekonomik bir markadır.Fakat bu kadronun ağırlığı hakkında bilgim yok malesef bahsettiğiniz bisikletin ağırlığı gerçekten 11.6 kg sa eğer bisikletin fiyatıda 2000TL'se bu fiyata toplanamıyacak bir bisiklet derim.Gayet güzel bir seçim olur bence :)

Şöyle bir bisikletin üzerinde kabaca hesap yaparsak ; :D Çember seti 400TL, fren seti 400TL, aynakol 250TL ,arka aktarıcı 130TL , lastiklere 85TL diyelim :) kadroyada 220TL diyelim (sele borusu ve tutucusu ve furç içinde) maşa (maşanın fiyatından emın değilim) 275TL olsun, sele, gidon, boğaz, vites kolları , ön aktarıcı,içlastik ve elcik onlarada 250TL diyelim bu bisiklet 2000TL'ye kafa kafaya gelmiş oldu ayrıca bu fiyata bu kadroyu alamazsınız :)

Eğer o fiyat aralığında tutulursa çok çok iyi donanıma göre ancak kadro kalitesini bilemem.

Fiyat arkadaşımın tanıdığı bir satıcıdan alındı. 1750tl peşin.
scott scale 50 ile karşılaştırdık ekipman olarak bir üst seviyede. 11.6 kg. ağırlık yabancı bir sitedeki bilgidir.
satıcı tarafından çekilen fotolar aşağıdaki gibidir. firenler hidroliktir.

http://www.freeimagehosting.net/image.php?c0e8604e38.jpg

(link)

(link)

(link)

Elbette sahibini bir bisiklete sahip olduğu için tebrik ederiz..

Yeni bir bisiklet olmasına rağmen olumlu yanıtların verilmesi benide cesaretlendirdi.. Ben maalsef olumsuz yorum yapacağım..

Nede olsa bu bisikleti elimize almadık madem resimlerden yorum yapıyoruz devam o zaman..

Öncelikle bu bisiklete 2000 lira vermem ben.. Boya işçiliği ve çemberlerin görünüşü öyle profesyonel durmuyor.. İlk baktığımda çakma corratec gibi çizgileri.. Sanki corratec'e benzetmeye çalışmışlar..

Anladığım kadarıyla listede mavic, shimano SLX, FSA, Hollowtech donanımlar var. Ama ne bileyim işte önemli olan bana hissettirdiğidir.

Olumsuz yorumumu anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Sevgiler..

Geri