@emreertuna
105 setin son versiyonu olsa ne olurrr, önceki versiyonu olsa ne olurr..
Bana çok mu bi faydası olacak yolda..
Rampada ekstra tork`mu sağlayacak..
Yada ben italya hatta fransa bisiklet turlarına katılıp derece peşinde mi koşacam orta segment ve aliminyum kadrolu bi bisiklet ile..
Bırak Allah aşkına.. 105 set mi?.. Evet 105.. Benim için bitti.. Altına üstüne bakmam. Haa 9`lu mu veya 11`limi dersen, tabiki 11`li seti tercih ederim..
Haa çok param olur da bir gün sadece macera, zevk veya başkaları gibi hava atmak için gidip te 35-40bin TL`lik bisiklet alacak gibi olursam, işte ozaman üzerindeki grup setin Dİ2 uyumlu mu değilmi olduğunu ancak ozaman bakarım.
Yoksa ben GTR 950`mi 4170TL`ye almışım.. Bu bisikleti geçen yılın son çeyreğinde Türkiye genelinde bende daha ucuza alan bi arkadaş varsa helal olsun der, alnından öperim..
Gelen mukayesemize..
Çok fazla detaya girmeyi gereksiz bulduğum için aşağıda gibi bir tablo hazırladım..
Soldaki sütun Carraro Race 062`ye ait.. Sağdaki sütun ise Peugeot GTR 950`ye..
Bana göre estetik olarak en önemli özelliklerden birisi, GTR 950`nin bütün kablolarının kadro içerisinden geçmesi..
Jant konusunda bana göre Fulcrum daha iyi ve kaliteli.. Görsel olarak Vision güzel gibi görünüyor olsa da, sanki Doğan markasının yanına sonradan SLX yapıştırmışsınız gibi duruyor.. Yani karbon olsaydı tabiki Vision tercih ederdim..
Kaynak işçiliği veya görselliği adına ne derseniz deyin.. Bana göre kadronun renk tercihi bütün hataları yada kaynak görüntüsünü ortaya çıkartıyor..
Açık renk bir kadrodaki kaynak görüntüsünü itici buluyorum. Koyu renkte dikkatli bakmadığınız sürece göze batmıyor.. Keşke ikiside kaynak izlerini silselermiş..
Sele konusunda hemfikiriz.. Zaten havalar biraz düzeldikten sonra seleyi değiştirip karbon takviyeli Fizik düşünüyorum, ama öncelikle deneyerek almayı tercih edeceğim..
Haa birde fiyat konusu var ki, asıl önemli olan nokta bu.. İnsanımız bir mali alırken mümkün olan en uygun fiyata almak ister.
Şimdi Carraro markasını hepimiz biliyoruz. Bayiye gittiğin zaman R 062 için sana ne kadar indirim yaparlar.. Şimdiki liste fiyatı 5843 TL.. Hadi hadi peşin olursa 5750 bilemedin 5700 TL`ye düşerler..
Ve bunu söylerken de işine geliyorsa derler.. neden? Adamlar burunlarında kıl aldırmıyorlar.. Nasıl olsa bu bisiklet bu fiyata satar mı? Evet satar diyorlar ve fiyatta çok çok bi esneme yapmıyorlar..
Ama Peugeot`nun durumu farklı.. Uzun yıllardan sonra yeniden pazardan pay almak için ellerinde geldiğince estetik ve kaliteyi bir arada sunup bunu da uygun fiyata yapmak için hızlı bi giriş yaptılar.
İşe yaradı mı bence yaradı gibi ama 2019`unda atlatılması gerekiyor bu satış stratejisinin tutup tutmadığını görmek için.Ayrıcı fiyatlar yada piyasa ne olursa olsun her zaman rakiplerin gerisinde kalmaları tercih edilme sebebini arttırıyor.
Peugeot`nun satış fiyatını 5575 olarak açıkladılar.. Bu fiyattan da, diğerinde olduğu gibi min. indirim yaptıklarını düşünürsek 5400`e inerler ki, aradaki 300 TL`lik farkla da SPD pedalını alırsın.. Bu bile bana göre tercih edilebilir bir fark..
Sonuç olarak ister Carraro, ister Peugeot olsun.. Ben aynı donanımdaki farklı markalar içerisinde hangisinin;
1- Önce nasıl göründüğüne,
2- Sonra fiyatına,
bakarım.. Çünkü bilirim ki her ikisinde de 105 grup set kullanılmış.. Ama hangi grup set daha önce üretmişler veya son çıkanmış vız gelir tırıs gider.. Anlatabildim mi?
Ben yarışlara katılıp derece peşinde koşmayacam, ben sadece "bisiklete binecem" o kadar..