Scudo Sports

Çark Caddesi'nde bisiklet avı

Scudo
Bisikletliye uygulanan bisiklet alma gaspa girer abd bisiklet yolu var parkda yapamazsın yok öyle şey DİKKAT :Abd bisiklette kullanılan kıyafetsiz trafikte seyir yapamazsınız izin yok başımda geçtiği için yazdım .

Bisiklet Motorsiklet Federasyonu ne işe yarıyor ? sofuoğlunun nekadar zor şartlarda yetiştiğini herkez biliyor dünya şampiyonu şampiyonu kolay kolay bizde bundan çıkmıyor,içimizde kim bilir ne cevherler var, önleri bu eğtimsiz kişilerden dolayı engelleniyor. Bisiklet motosiklet sanayimizde bundan zarar görüyor yabancı markalar bize bisiklet satıyor. PAZAR GÜNÜ ŞEHİR İÇİNDE BİSİKETLE DIŞINDA ARAÇLARA KAPATILSIN FARKI HERKEZ GÖRÜR BELEDİYE ÜCRETSİZ HİZMET VERSİN,

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
O caddede bisikletli bir çocuk arkamdan çok sert çarpmıştı onu hatırladım.:(

Cadde Sakarya'nın araç trafiğine kapalı tek caddesi olduğu için günün hemen her saatinde yoğun oluyor. Özellikle akşamları ve haftasonları çok kalabalık oluyor ve bisiklete insan gibi binmeyi bilmeyenler yüzünden sürekli kazalar oluyor. İnsan rahat rahat yürüyemiyor sürekli tedirgin oluyorsunuz. Aynı uygulamayı akülü scooterlara da yapıyorlar mı merak ettim.

http://www.sakarya.bel.tr/uploads/haber/large/resim4981.jpg

buraya insanlar çocuklarıyla geliyor bunun içinde hangi ruh hastası bisiklet sürmek ister hala sakarya 100 yıl geride diyenlere şaşıyorum bir arka yada bir ön sokaklar bom boş aynı yere varıyolar ordan sürmek yerine buraya giren ve bunu bilerek yapan insan biraz sıkıntılıdır o elektrikli sessiz süikast motorları varya tam tehlike

Bizim insanimiz hicbir seyi dogru yapmasini bilmez ki. Apaci gibi bisiklete binenlerden bikti belki de insanlar.
Ozellikle de elektrikli bisikletler icin yaslilar ve rampa cikamayanlar icin uretiliyor dense de ben bu araclari hic bu kisilerin kullandigini gormedim. Elektrikli bisikletlerin uzerinde hep apaci tayfasi.
Ayrica elektrikli bisiklet mi olur lan? Traş makinesi mi bu?

@akiros

Kesinlikle katılıyorum. Şu zamana kadar yararlı birşey yaptıklarını görmedim. Dükkan denetleme sağlık kontrolleri vs vs gibi halk sağlığını ilgilendiren, yapmaları gerekenleri yapmayıp sadece rüşvet için çalışan asalaklar. İstisnalar kaideyi bozmaz ama ben bir tane eli ayağı düzgün Zabıta görmedim.

@yaboga

Sakarya bisikletliye yol yapsın, böyle antin kuntin yerlere bisikletli vatandaşı mecbur bırakmasın, sakaryaya 100 yıl ileriden gidiyor diyelim.

@akiros güzel diyosun bende baska herşey bittide burası mı kaldı dedim lakin bir ön ve bir arka sokakları bom boş oraya insan niye girer anlam vermiş değilim o kadar insanın içinden gitmek giden bisikletliyi milenyum çağında yapıp geri kalanı taş devrinde yapmaz ya bence orada bisiklet sürmek demiyorum sürmeye çalışmak saçmalık oraya giren adamın başka bir derdi vardır bisiklete binmek değil.

• Beğen
bu konuda forumla ters düşünüyorum galiba.
bisikletli, bisiklete bindiği an taşıttır. yayalaştırılmış bölgeler her türlü taşıta kapalıdır. nasıl kaldırıma çıktığımız anda bisikletten inmemiz gerekiyorsa, yayalaştırılmış yerlere girdiğimizde de bisikletten inmemiz gerekiyor.

aktif olarak basketbol ve futbolu da takip ederim, hakem iç sahada aleyhimize doğru bir karar verdiğinde sinirlenen çok kişiyle tartışmışımdır. genelde kurallar dahilinde açıklama yaptığımda "vay efendim bana ne kuraldan, x takıma bu faulleri çalınmıyor, bize de çalınmasın" karşılığını alıyorum. kötü örnek, örnek olamaz.

kurallar düzgün işlemiyor diye yakınacağız, ama kurallara uygun olmayan hareketimize karşı bir yaptırımla karşılaşınca tepki göstereceğiz. kusura bakmayın da o zaman bisiklet yoluna park eden araçları, bisiklete yol vermeyenleri, yola paralel mazgalları buraya taşımayın.

kaldı ki bisiklete uygulanan çok nadir yaptırımlardan birini görünce, sanki hep bisiklete yaptırım yapılıyor da diğer ihlalleri tamamen es geçiyorlar diye düşünmemek gerek. bisikletin ihlali 100 taneyse 1 uygulama yapılıyor, araçların 10000'se 100. bize de kurallar uygulanmıyor, diğerlerine de.

kaldırım ve yayalaştırılmış yerlere atılan masalardan ben de nefret ediyorum, her seferinde buna izin verenlerin de geçmişlerini yad ediyorum. yalnız o masalarla, yayalaştırılmış yerlerde sürülen bisiklet bir değil. bisiklet insanları tehdit ediyor. beşiktaş çarşısında sıkça tanık oluyorum buna. baktığımız zaman, ben de sürüyorum, ama hata işte. bundan sonra sürmeyeceğim. daha önce düşünmem gerekirdi bunu. bu da benim özeleştirim olsun.

@Fat1h

bütün yollar bisikletin zaten. bisiklet yolu yoksa normal yoldan gidebilirsiniz. bu, yayalaştırılmış bölgeye girme hakkı vermez size.

Her işi doğru yaptınız da bu kaldı öyle mi?
Sırf bisiklet kullanıyorsun diye önüne kıran, ışıklarda yakalayıp kamerayı gösterince geri vites yapan çomar oğlu çomarlar bu ülkede olduğu sürece kaldırımdan yola inmem. Neyse ki rotamın %50'si kapalı bisiklet yolundan gidiyor da çok sorun yaşamıyorum.

Haaa sanki bisiklet yolunda rahat mıyız? Hayır.
Yolu altılı sıra yapıp kapatan geri zekalı kızlar bu sözüm size. O yol bisiklet yolu, o yolda bisikletçiler 50 kilometre/saate kadar hız yapıyorlar. Yani o hızla size çarpsalar komaya girer aylarca yoğun bakımda kalırsınız. O yüzden o zili çalınca yüzünüzü ekşite ekşite bakmayın, on kere zil çaldıktan sonra yolu hala açmadığınız için yanınızdan geçince arkamdan "ay mal bu yhaaa, yol war yhaa" demeyin. Güya hepiniz üniversite okuyorsunuz, cahil aptallar sizi. "Burası bisiklet yolu kardeşim, kaldırımdan yürüyün." deyince "Shen khendini ne zannediyorsun yhaa" demeyin cidden bir gün kafam atacak birinizi ezip geçeceğim.

Bisiklet yoluna giren kuryeciler, elektrikli motorlar, motorlar.
Yahu siz salak mısınız? Motor yolu mu yazıyor orada davar herifler. Bir de motora 5 kişi biniyorsunuz. Hiç birinizde kask yok. Siz ölünce yine biz üzülüyoruz. "Motorcu Kardeşimiz Hayatını Kaybetti" diye haber çıkıyor forumda. Hem asfalt yol varken neden bisiklet yoluna giriyorsunuz. Boşu boşuna motorlarınıza daha fazla enerji harcatıyorsunuz. O yol neden yumuşak yapılıyor sizce? Sürtünme artsın daha çok kalori yakılsın diye olabilir mi sizce?

Şu kabadayı geçinenler. Elinde tesbih yolu açmayan, zil çalınca "Üzerimize mi çıkacan gardaş?" diyen sığırlar. Birincisi ben sizin "Gardaş"ınız değilim. İkincisi meşhur "Seni döver youtube'a koyarım" deyince *r*sp* karı gibi "hahahihihi" yapmayın. "
"

Bisikletin fiyatını sorunca "O parayınan mutur alınır mutur." diyen dayı. Senin paran varsa s*kt*r git motor al. Ben bisiklet aldım. Yine bisiklet alacağım.

Bir de ulan *m*n* koduğumun cahilleri hayatınızda hiç kask, gözlük, tayt, forma giyen birini görmediniz mi? Dağdan mi indiniz? Uzaylı görmüş gibi bakıyorsunuz.

Hem her gün trafiğe çıkacan, hem bankalara arkanı dönmeyecen, hem yakıt tüketimi yapmayacan, hem park ücreti ödemeyecen, hem vergi ödemeyecen, hem bakımı evde yapacan, hem muayeneye gitmeyecen, hem sigorta yaptırmayacan bide sorun yaşamayacan. Arkadaş motorlular sırf motora bindiği için terörist ilan edildi bu ülkede bisikletli biraz yaygınlaşsın otomobil piyasası biraz durulsun sen kıyameti o zaman gör...

Kurallara herkes uymak zorunda.
Görevlilerde ayrımcılık yapılmadan gereken uygulamayı yapmalı.
Bisikletlide olsa sadece yayaya açık bir yola girmek kural ihlali demektir.
Kısacası bisikletli her zaman haklı değil..

• Beğen
Geri