Scudo Sports

carbon kadro önerisi.?

Erhan_Yılmaz

Daimi Üye
Tepki
471
arkadaslar begendigim 3 adet kadro var bunlardan ilki

Scoot Scale 20 1600 euro
(link)

digeri Stevens scope team 1200 euro

(link)

ve sonuncusu Canyon grant cf serisi ( normal fiyati 1200 euro ) ama 2008 model oldugu icin 699 euro satis fiyati var..

(link)

kadrolarla ilgili sahsi düsüncem --
1.aslinda genel olarak iclerinden hangisini alsam mutlu olurum :)
beni fiyati ile ilgili Canyon biraz düsündürdü Carbon kadroya göre fiyati oldukca asagida :rolleyes:
2. gönlüm tabiki Scott Scale kadroda ama fiyati cook yüksek geliyor
3. Stevens scope team kadro görsel acidan cok hos ama bu kadro ile ilgili deneyimi olan birini tanimiyorum :(

sonuc olarak aslinda hem fiyat hemde kaliteli oldugunu ümit ederek Canyon düsüncesi agir basiyor ama cevabini bilmedigim 10 larca soru varken yine net bir karar veremiyorum :eek:
bu konuda yardimlarinizi bekliyorum :in: saygilar...

Scudo
bence canyon erhan abi, sonuçta bunlar önemli markaların üst modelleri. canyon bisikletleri dünyada önemli yarışlarda kullanılıyor. bu fiyata çok uygun. stoklarını bitirmek için bu kadar indirim yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Erhan_Yılmaz
@temu90

tesekkürler kardesim yorumun icin saol :in:
üzerine düsünecegim..

Örnek verdigim kadrolardan forum sitesinde mutlaka kullanmis yada kullanmakta olaniniz vardir.. tecrübelerinizi paylasmak isterim.. yorumlarinizi bekliyorum :in:

@sonEr´´

tesekkürler turuncu kadromda duracak zaten..ama carbon kadro deneyimi yasamak istiyorum o yüzden birde carbon kadrom olsun dedim :)
ilgin icin tesekkürler

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Stevens monokok mu? Öyleymiş gibi görünüyor...

Fiyattan ve ağırlıktan bağımsız, sadece resimlere bakarak yorum yaparsam;

Scott ve Stevens'ın arka üçgenlerinin dropout kısmı tek parça boru, Canyon ise eski tip geçme. Sırf bu yüzden Canyon'u eleyebilirim.

Arka fren bağlantısı göz önüne alınca da Stevens biraz öne çıkıyor.

Erhan Canyon kullanıcısı olarak ve Koblenz'deki showroom'u gördükten sonra Canyon diyecektim, ancak bu kadro 2008'inmiş. Üstteki kadrolarla karşılaştırmak hata olur, çünkü Canyon hiç bir zaman 2 sene üst üste aynı kadroyu üretmemiş, hep bir değişiklik var, mesela 2010 model karbon kadrolarda drop out'lar (full karbon), disk fren bağlantısı (post mount), alın borusu (tapered) başka. Haliyle bu kadronun teknolojisi şu anda eski kalıyor ve muhtemelen yenisine göre de daha ağır.

@HaliliOzturk

Ek olarak, eğer ki Canyon almaya karar verirsen (ki aslına bakarsan fiyat olarak çok aşağıda olduğu için Scale alana kadar 2 tane Canyon alabilirsin) Koblenz'e gidip beraber bakıp alabiliriz ;) O showroom'a tekrar gitmek isterim açıkçası :)

Kesinlikle scott scale serisi 2008 scale 20 kullanıyorum yüzümü kara çıkarmadı ve türkiyede tanınan bilinen yarışlarda sıkca rastlanan kalitesini ıspatlamış ender bisikletlerden birisi ben scale diyorum

• Beğen
Tepkiler: Erhan_Yılmaz
@HaliliOzturk

evet Canyon fiyati oldukca makul ama gürol ve seninde belirttiginiz gibi bazi eksi yönleri insani düsündürüyor :rolleyes:

@gurol

galiba evet Kadro özelliginde : Carbon Monocoque HMF DC SL yaziyor
linkini veriyorum belki daha saglikli bir yorum yapabilirsiniz :in:
(link)

Ben hala kadro da post mount olayına sıcak bakamıyorum. Rigidlik ve hafiflik olarak avantaj ama hatalı montajda kadro çöp demektir. Aynı sorun maşalarda da var aslında ama maşaların alt bacakları ayrı satılabiliyor.

@Hasan Çağri

post mount olayi.. kötü ihtimalleri düsününce gercektende insan biraz ürküyor :eek: arka fren post mount baglantisinda minicik bir kopma olsa yada malzeme kendini cok azda olsa siyirsa kadro oldugu gibi 1200 euro cöpe gider :( düsününce insani korkutuyor :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: İbrahim sarı
bu carbon kadro olayi cok ince bir konu galiba.. yukari tükürsen biyik asagi tükürsen sakal yaw :rolleyes: ne yapacuk :)

@Hasan ÇağriDoğrudur... Ben de kullandığım ve emin olduğum teknolojiler için tutucuyumdur. Ama yarın postmount da standart hale gelecek ve başka seçenek bulamayacağız.

Ama kısa bir hikaye ile özetlemeliyim

20 yıl önce kilitli pedalı duyduğumuzda itiraz etmiş, kalpiye kullanmaya devam etmiştim. 90'ların ortasına kadar dayanabildim.

O yıllar amortisör de çıktı. Gereksiz dedim. 1999'a kadar kullanmadım.

Disk freni de uzun süre kullanmadım.

Tubeless çıktı, ona da uzun süre direndim.

Hala karbon dağ bisikletim yok. Sanırım fazla direnemeyeceğim.

Geri