Scudo Sports

Canyon Yol Bisikleti Kadrosu

@Cenk Yiğit

Canyon'un web sayfası üzerinden yaptığım hesaplamaya göre bana M beden yani 56 kadro uygun olan olarak görünüyor. 940 gram her beden için verilen ağırlık değeri mi bilmiyorum. Site üzerinde genel bir ağırlık değeri yazılmış sadece. Fiyat ve ağırlık oranı konusunda herkesin görüşü farklı olabilir. Alacağım kadro 940 gram ise bahsi geçen rakam "bence" makul. Başkası için gereksiz gibi görünebilir, bunu yorumlamak yanlış olur.

Kıssadan hisse, Canyon'a karşı bir zaafım var. Maksadım hey ben Canyon topladım bakın görün şeklinde sağa sola hava atmakta değil. Kendimi mutlu hissedeceksem eğer, gücümün yettiği ölçüde paramı harcamaktan çekinmem. Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, sadece paylaşmak istedim. :)

Teşekkürler

Scudo
@Cenk Yiğit

Canyon'un 940 gramlık ağırlığı hangi kadro boyu için verdiğini bilmiyorum, fakat 1kg civarı kadroyu 3000 lira civarına almak son derece makul. Şu kadro da 900 küsür gram:
(link)

@Erdal YILMAZ

Sanırım biraz yanlış anlaşıldım bende bisikletimi toplayalı 1 ay bile olmadı ama keşke demeye başladım kadro,maşa,sele,sele borusu,gidon ve boğaz toplam 3 kg yapıyorlar. Toplam ağırlık olarak piyasadaki çoğu alüminyum bisiklet'ten daha hafif oldu ama almışken daha detaylı araştırsaydım demekten kendimi alamıyorum. Bisikleti hava atma aracı olarak kullanmak zaten çok saçma bir durum olurdu. Bende marka'dan ziyade bisiklette renk uyumu ve sadelikten yanayım @GokhanToros'un kullandığı HongFu kadrolar çok cezbedici ama yeniden al tak eldeki kadroya müşteri bul uğraşması can sıkıcı olduğu için cayıyorum

@Demir C.

@kkazim
Pardon tam anlamadım. Selenin ileri geri pozisyonu mu oluyor yoksa ön tarafının aşağı yukarı ayarı mı?
Mesela ben seleyi normal düz kullanıyorum. 25/13 veya 2/-10 setbackten hangisi acaba?

@Demir C.

Setback örnek:
soldaki zero, sağdaki 32mm setback

http://s14.postimg.org/cbdp3fwj5/seatback.jpg

@Yılmaz Uyar
Şekil açıklayıcı oldu teşekkürler.
Peki seçim yaptığımızda sizce hangisi seçilmeli?

Genelde setback olanlar kullanılıyor ama bu sizin bisikletteki pozisyonunuza bağlı. Setback olan modelde seleyi 2-3 cm daha geriye alabilirsiniz. Önde kullanmanız gerekirse setback olmayan bir model işinizi görür. O yüzden ezbere setback veya değil şeklinde konuşmak doğru olmaz..

Geri