Scudo Sports

Canyon Yol Bisikleti Kadrosu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Arkadaşlar merhaba, bir süredir kendimi Canyon bisiklet sahiplerinin çektiği bisiklet kutusu açılış videolarında buluyorum. :D Malumunuz aklım Canyon'un yol bisikleti kadrolarında.

Daha önce canyon'un web sitesi üzerinden kadro satın almış olan arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. Yurt dışı siteler üzerinden gümrüklü yada gümrüksüz alış veriş deneyimim var. Ancak canyon'un web sayfası üzerinde nelere dikkat etmek gerekiyor, sipariş aşamasında neler yapmalı gibi bilgilere sahip değilim.

Düşündüğüm kadro bu.
(link)

Özellikle bu konuda deneyimli arkadaşlarım yorum yaparsa memnun olurum.

Teşekkürler

Scudo
Ben alan arkadaşlara sormuştum. Net bilmemekle beraber bildiğimce biraz anlatayım. Diğer arkadaşlar net bilgi verebilir.
Öncelikle 1500 euro üstünde kadro veya bisiklet almamak gerekiyor. Bu rakamın üstündeki bir ürün ticari sınırın üstünde olduğu için farklı gümrük uygulamalarını maruz kalıyor.
Bisikletin üstüne eklenen kargo parası bu 1500 euronun dışında sayılıyor. Yani 1499 euro bisiklet ve 200 euro kargo olabilir.
Kadrolara 100 euro, bisikletlere 200 euro civarı kargo parası ekleniyor.
Satın alma aşamasında bisikletin rublesi sele borusu gibi yerleri değiştirtebiliyorsunuz.
Size bisikletin hazır olup kargolanacağı bir gün veriyorlar ve o gün size bildiriyorlar.
Teslim aldıktan sonra 1 ay geri gönderme süreniz var.
Alacağınız ürün Almanya dışına kargolanacağı için bisiklet fiyatında %19 vat denen indirimden yararlanıyorsunuz. Bu fiyat ödeme aşamasında düşürülüyor.
Ürün Türkiye'ye geldiğinde üzerine %18 gümrük vergisi ekleniyor. Böylece kapınıza kadar geliyor.
Hem Almanya dışı indirim hem Türkiye gümrük vergisi bisikletin ilk satış fiyatına denk geliyor.
Benim merakımı da forum sayesinde çekmişti. Çok güzel modelleri var ve fabrikadan direk satıldığı için diğer markala göre uygun fiyatlı.

Demir C.

Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. %19 vat düşüldüğünü ve 1 ay içerisinde geri gönderme süresi olduğunu bilmiyordum. Bahsettiğim kadro sevkiyat ücreti ile 1157 euro tutuyor, 1000 euro kadro fiyatı, 149 euro kargo ücreti. Kadro fiyatından %19 vat düştüğüm zaman 840 euro gibi bir rakam çıkıyor. Hiç fena değil. :)

Gönül ister ki 840 Euro olsun!!! Canyon sistemi VAT değerini giriş yapılan ülkeye göre otomatik hesaplar. Ultimate CF SL Frameset 1.007 Euro fiyatı VAT değeri hariç fiyattır. VAT dahil fiyatı 1.199 Euro civarıdır. Ayrıca kargo fiyatı eklenir.

@Erdal YILMAZ

o gördüğünüz 1000€ vergisiz fiyatı
vpn kullanıp lokasyonu avrupa ulkelerini ayarladığınız zaman vergili fiyatı göreceksiniz
yani ödeyeceğiniz fiyat 1150€+180€ olacak
tavsiyem aynı kadroya sahip 1500€ altı olan şu bisikleti alırsanız daha uygun olur
(link)
arada 340€ fiyat farkı var ama 340€ ya o donanımları alamazsınız
yani canyon sadece kadroyu pahalı satıyor
Front Derailleur
Shimano 105 black
Shifters
Shimano 105
Brake levers
Shimano 105
Brakes
Shimano 105 Black
Hubs
Mavic Aksium WTS
Cassette
Shimano SLX CS-HG81 10-speed
Rims
Mavic Aksium WTS
Tyres
Mavic Aksium WTS 25 mm
Cranks
Shimano 105 black
Chainrings 50/34
Bottom Bracket
Shimano Ultegra 6700
Stem
Ritchey WCS 4-Axis 44 1 1/4 In
Handlebar
Ritchey WCS Evo Curve
Handlebar tape
Canyon Ergospeed Gel
Saddle
Fizik Fizik Ardea
Seat post
Canyon VCLS Post (25 mm Setback)

O zaman işin şekli değişti. Kadroyu sepete ekleyip ödeme ekranına geçmek istediğim de bana uygun kadro boyundan kalmadığını gördüm. :/ Ödeme ekranında vat düşülmüş ve sevkiyat ücreti eklenmiş hali 1157 euro.

harun tınas

Teşekkürler fakat elimdeki parçalar bahsettiğiniz modelde yer alan parçalardan daha iyi. Bu yüzden sadece kadro değişikliği yapmayı planlıyorum.

Herkese cevapları için ayrıca teşekkür ederim. :)

edit:düzeltme

bana kalırsa böyle bir masrafa hiç gerek yok. hem görünüm olarak, hem de performans olarak cube daha sağlam, daha karizma duruyor. kıymayın cube'nize :)

canyon kullanmadığım için performansını bilemem ama, üç aşağı beş yukarı aynı rijitliktedir zaten. :)

105 setli ultimate cf sl 0.7,fiyat olarak çok iyi görünüyor,ortalama ne kadara elimize geçer acaba ?

Vergi olayının netleşmesi iyi oldu.
Şöyle bir baktım Canyon'un 1350 euroya sattığı bisiklet diğer markalarda 2000 euro civarı çıkıyor. Mesela Trek Madone'nin yurtdışı fiyatı 2500 dolar olan modeli Türkiye'de 3000 euroya satılıyor. Akıl alır gibi değil.
Canyon'a kargo parası verilse dahi uygun fiyatlı. Benimde aklımı çelmeye başladı :D

@Erdal YILMAZ

Üzerinden çıkan parçaları satarak kadro'yu daha ucuza mal edebilirsiniz. Grupset ve aksium jant en azından 1500 lira eder

O kadar uygun geldi ki cyclocross almaktan vazgeçebilirim o derece yani,ama net bir fiyat çıkarmak lazım,bilgisi dahilinde aydınlatabilecek arkadaşlar vardır mutlaka?

@Erdal YILMAZ
105 grupset, aksiyum jant seti, sele ve diğer parçaları 340€+kdv den daha pahalı bir fiyata satarsınız ve alacağınız kadro daha uyguna gelir
105 set kdv hariç 900 tl
(link)
jant ve lastik set kdv hariç 525 tl
(link)
fizik ardea sele kdv hariç 180tl
(link)
gidon carbonsa 449 aliminyumsa 144 lira
gidon sargısı 40 lira derken
daha ufak tefek bir kaç şey daha kdv hariç :1800 lira yapıyor ki gidon aliminyum fiyatıdır gidon karbon ise 2100 yapar kdv hariç
en kötü ihtimalle 340€ ya yani 980 liraya 1800 liralık ürün almış oluyorsunuz( kdv haric)

En iyisi Almanyada bir akrabanız olacak ona kargolatacaksınız Almanya'ya gideceksiniz havaalında %18 verginizi geri alacaksınız aslında en ucuzu bu ama en zahmetliside.

@Tolga Çelebi

Bu seklide yaklasik kdv kargo ve paket ucreti dahil 455€ daha uygun olmakta
Almanya ya giden yakinim olsa aldittirdim
Ama bir gun , gun gelirde almanyaya gidersem ilk 3 her zaman canyonun yeri olur

Canyon'un vcls post 2.0 dediği ikinci bir sele borusu var. 13-25 mm setback falan yazıyor. Bu rakamlar değişebiliyor. Bu setback ne acaba?

harun tınas

Tavsiyeniz için teşekkürler, ancak daha önce bahsi geçen jant setinden kullandım ve 450TL'sına zor sattım. Bu şekilde parçalayıp satmak her zaman risk taşıyor. Satmakla uğraşmak ve elde kalma riski her zaman var. Bu yüzden sadece kadro almak daha mantıklı geliyor bana.

@Demir C.

Selenin sele borusuna oturduğu bölgenin, sele borusu doğrusal ekseninden arkada olması durumudur setback. Yazan mm ler ise nekadar arkada olduğunu gösterir.

@Tolga Çelebi

Uçak bileti ile aynı hesaba gelmiyor mu zaten,biraz bakındım da sadece gidiş bilet fiyatları 700 TL den başlıyor,yani Türkiye de gümrük tutarını ödeyip alsak aynı kapıya çıkmıyor mu?
Birde şunu sormak istiyorum Almanya da ki tanıdığımız canyon'un internet sitesi üzerinden alıp bize kargo yapacak sanırım çünkü canyon'un da mağazası yok diye biliyorum doğrumu dur?

@Erdal YILMAZ

Kadro ile toplanmış bisiklet arasında sadece 337€ fark ediyor,Boşa çıkacak olan cube kadro'nun üstüne gelen parçaları toplayarakda satabilirsiniz, .Belki istediğiniz kadro toplanmış bir bisiklet üstünde bekliyor'da olabilir . Yanlız merak ettiğim kadroların ağırlığı olarak 940 gram olarak belirtilmiş ama beden belli değil ki büyük ihtimal ile xs için'dir . L kadro almak istediğimizde 1 kg geçecek'tir 3 bin liradan fazla olan bir kadro için bu ağırlık sizce normal mi

Geri