Scudo Sports

Canyon ultimate cf sl 7.0 için görüşleriniz

@Erdal YILMAZ

gümrüğe tabi değil. kdvye tabi. 1500 €ya kadar olan hersey kdv odedıgın taktırde sorun yok. 1500 euro yukarısı gümrük müşavirin olmadan alamıyosun. orda sadece kdv de odemıyosun. kdv, ardiye, damga vergisi vs.

Scudo
@ghkoseoglu ben cok araştırdım dostum f/p olarak alınabilecek en iyi marka canyon ötesi yok. cannondale de hemen hemen aynı paralara ultegra setli caad 10 ları var. fakat karbon değiller ve 6700 serisi. tabi canyon un eksileride var servis agı yok . ömür boyu kadro garantisi vermez. ama yine canyon üstün. herseyden önce kilo olarak cidden hafifler..

bu arada umarım stok durumunu kontrol ediyosundur. çunku bahsettiğin modellerin bir cok boyu stokta yok ...

boydan kurtarıyosun demekki :) benim beden ta mayıs basında...

• Beğen
Tepkiler: Burak Salgın
@Burak Salgın

%18 gümrük vergisi ödemeyeceğinizi mi söylüyorunuz, doğru mu anladım?

@Erdal YILMAZ 75 ila 1500 euro arası %18 kdv ödeniyor. 1500 euro nun üstü için %18 kdv + %20 gümrük vergisi ödeniyor. vergileri bisiklet geldiğinde ödemezde bekletilirse beklediği gün kadar ardiye ücretide cıkıyor ...

daha önce canyon getirmiş forumda bir arkadaş kargo ve paketleme işin içine girmiyo demişti. yani bisiklet ve aksesuar için gecerli vergilendirme ...

@Erdal YILMAZ

%18 gümrük vergisi dediğiniz KDV değilmi?:)

öyle birşey söylemiyorum.

75 €'ya kadar kdv ödemezsiniz direk gelir. 75 € - 1500 € arası sadece KDV ödersiniz yasaklı ürün değilse.

1500 € yukarısı ise gümrük işlemine tabidir. yani kendi başınıza sadece kdv ödeyerek malı alamazsınız. gümrük müşaviriniz olması gerekiyor. gümrük işlemine malı çekim işlemine tabi tutuluyor. ve kdvden baska bır sürü masraf cıkıyor. malın ardiyesi damga vergisi sigortası kılı yünü.

bende 1500 € yukarısına girmemesi lazımki direk kendim KDV mi ödeyip teslim alabileyim diyorum.

forumda bu konuyla alakalı cok baslık var daha detaylı oralardan ögrenebilirsiniz. ben okudugum kadarıyla gümrük müşavirliği işini ups kargo kendisi yapıyor yani birilerini arayıp bulmanıza gerek yok. ürünün internetten gelişini takip edip sizin bulundugunuz şehre girince ups i aradınızmı ups kdv ve gümrük vergisi tutarını sölüyor. hesaplarını yatırdınızda öbür gün bisiklet kapınızda olur. internetten ürünü takip edip gelir gelmez ups i aramanın sebebi ardiye ödememek. çünkü ürün gelir gelmez ups sizi aramaz belli bi sırası vardır ve acele etmez adamlar. sırası gelince sizi ararlar kac gün gecmisse ardiyesini alırlar. olay budur...

@Burak Salgın

Ben 75 euro üstü 4-5 ürün için gümrük vergisi adı altında, ürün bedeli üzerinden %18 ücret ödedim. Hatta gelen gönderi üzerinde özellikle gümrük vergisi olarak belirttikleri için, kdv demeniz kafamı karıştırdı.

@sinobjk aynen cannondale için bende senin gibi düşünüyorum ve gönlümde canyondan yana 7. Ay icinde koblenzden arkadaşım gidip alacak o zaman şansa kaldı gibi birşey zaten şu anda 3 model arasındayım ultimate varsa kesin onu alırım 7. ayda yoksada stok durumu musait olan endurace inflite ve ultimate hangisi varsa o olacak diye tahmin ediyorum inflite cyclocross diğerlerine göre farklı bi yerde fakat diğer ikisinde stok sorunu yasarsam inflite aldığıma üzüleceğimi pek sanmıyorum 7. ay gelsinde zaten o zaman bi canyon hikaye deneme konusu açarım :)

@Erdal YILMAZ

gümrük vergisi dedikleri ürünün KDV si. başka bişey değil. kafanız karışmasın

berbat bi ikilem.
canyon mu almalı, yoksa biraz daha verip türkiyede satılan bir marka mı almalı?
uzun süredir canyon kararım.
ama karşıma çıkacak zorluklar da kafa karıştırıyor.
gidip getirecek birisi yok, direk buradan alacağım, kargolattıracağım bende.
hala kesin kararımı verebilmiş ddeğilim.

@Burak Salgın Bu ayın 15'inde S beden sipariş verdim. Mayıs başında gönderecekler. Bisikletin tartışılacak herhangi bir durumu yok, kalitesi ve donanımı ortada. Ben aylardır bu bisikleti alma hayaliyle yaşıyordum ve bence bu fiyata alınacak en güzel bisiklet.

@Ahmet.KOÇ Ahmet bey hayırlı uğurlu olsun. Boyunuz kaç cm. Ben 170 boyumla xs beden kullanıyorum. Merak ettiğim için sordum. Canyonun sitesindeki ölçüme göre mi sipariş verdiniz?

@İlker Karakuş Teşekkürler. Boyum 170 cm. Canyon'a girdiğim vücut ölçüleri sonucu önerilen beden S idi. Bunu dikkate alarak sipariş verdim.

@Ahmet.KOÇ Sizin sipariş verdiğiniz bisiklet modeli hangisiydi, ben endurace cf 8.0 modelini aldım ve sisteme ölçülerimi girince xs önerdi.

@İlker Karakuş Ultimate CF SL 7.0. Tabi burda kadro boyunun belirlenmesinde boydan ziyade iç bacak, gövde, omuz ve kol ölçülerine bakmak önemli. Ultimate ile Endurace'in kadro geometrileri de birbirinden farklı. İçiniz rahat olsun, ölçülerinizi doğru girdiyseniz kadro konusunda sıkıntınız olmaz.

Evet dediğiniz gibi farklılıklar olabilir. Şükür kadro boyu konusunda sıkıntım yok çok memnunum sadece kıyaslama yapmak istemiştim. İç bacak boyum 77 cm. Bütün ölçüleri doğru olarak girdim hatta denemek için bütün ölçüleri 2 cm fazla girdiğimde bile XS önerdi.

@İlker Karakuş Ben de iç bacak 80 cm, gövde 65 cm, omuz 50 cm, kol 62 cm şeklinde girdiğimde S önerdi. Hatta sizin gibi iki aşağı iki yukarı ölçüleri de girip test ettim hepsinde S verdi. Memnun olduğunuza sevindim. İnşallah ben de memnun kalacağım :)

Geri