Canyon Ultimate CF kadro boyu sorunsalı?

Mahsus Mahal

Daimi Üye
Kayıt
28 Haziran 2011
Mesaj
290
Tepki
94
Şehir
İstanbul
İsim
Aydın Bez
Bisiklet
Specialized
Kararsızlığımı affedin. Doğru cevabı bulmak bir o kadar zor.
Vücut: 186 cm
Bacak: 94 cm
Kollar da orantılı bir şekilde uzun.
Specialized Allez'im 58 cm, gidon boğazım 110 mm

Canyon Ultimate serisinde firmanın kendi kadro boyu aracına verileri girince XL (60 cm) çıkıyor, ancak Canyon'un orta yatak (Bottom Bracket) ile sele kelepçesi (Seat Binder) aralığı gerçekten de 58 cm uzunluğunda... Alın borusundan çekilen doğrunun sele borusundan 90 derecelik açıyla aşağıya bakması gibi bir ölçü değil.

185 - 190 cm boy uzunluğundaki kullanıcıların tercihi ne oldu Canyon alırken?

Cevaplarınız için teşekkürler.
 
Scudo

hakan64

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2014
Mesaj
1.130
Tepki
543
Şehir
-
İsim
hakan
hangisi denk geliyorsa bir küçüğünü almanız daha iyi olur bence
 

Sarper Tuncer

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Şubat 2014
Mesaj
450
Tepki
391
Şehir
izmir
İsim
Sarper
Bisiklet
Mosso
Yazım kurallarına güzelce dikkat etmişsiniz fakat başlıktaki sorunsal kelimesi nedir allah aşkına? sorun kelimesinin şekil şükül hali değildir güzel kardeşim. Bir sıfattır ve sorun kelimesi yerine kullanılmaz!
 

Mahsus Mahal

Daimi Üye
Kayıt
28 Haziran 2011
Mesaj
290
Tepki
94
Şehir
İstanbul
İsim
Aydın Bez
Bisiklet
Specialized
Sarper bey, sorunsal benim yaşadığım açmaz ve kararsızlığı ifade ediyor. Üslup ve soruda herhangi bir hata yok. Cevabınız varsa benim sorum ile ilgili paylaşmanızı rica edeceğim.
 

Alpaslan.Savacı

Aktif Üye
Kayıt
1 Ocak 2013
Mesaj
169
Tepki
181
Şehir
Ankara
Bisiklet
Canyon
Bana sormuşsunuz (boy: 188 bacak: 90cm), geçenlerde Canyon Endurace CF 9.0 SL (XL - 60) almış ve boyu 185 - 190 arası biriyim, cevap vereyim istedim, konu tam benlik :)
Şaka bir yana, bisiklet ölçüsünü belirlemek için önce ne istediğinize sonra tüm bisiklet geometrisine bakmalısınız. Bir kere şu hesabı mutlaka yapmalısınız. Seleye oturdunuz, ayak tabanınızla pedala bastınız ve diziniz bükülmeden, sele üzerinde sağa sola kaykılmadan oturuyorsunuz. Aldığınız bisikletin öncelikle bu ölçüyü karşılayabiliyor olması lazım. Bu ölçüyü şunlar belirliyor
1. Seat tube (sele borusunun girdiği boru) uzunluğu
2. Seat post (sele borusu)
3. Sele'nin kalınlığı
4. Crank length (krank kolunun uzunluğu)

Canyon ultimate CF SL 8.0 için (modele göre seatpost ve crank değişebilir)
1. 585mm
2. 160mm. - 330mm. (Burası çok önemli eğer VCLS POST 2.0 hani şu iki parçalı sele borusu kullanılıyorsa, seleyi 160mm'den daha alçak ayarlayamadığınızı bilmelisiniz, bunun bir yerlerde yazdığından da emin değilim, ancak elimde bu VCLS 2.0 var, bisikletimle gelen ve üzerinde minimum insertion çizgisi var, ölçünce 16cm. )
3. 40 mm (yaklaşık)
4. 175 mm
5. Ayakkabı tabanı kalınlığını gözardı ettim :)

Yukarıdakilerin toplamı en az kaç ediyor hemen söyleyeyim 960 mm. Yani sizin 94 cm'lik bacak boyunuza göre bu bisikleti ayarlayamıyorsunuz bile. Yukarıda bahsettim ama tekrar edeyim, seleyi iki santim indiririm diye aklınızdan geçiyorsa, VCLS POST 2.0 isimli sele borusunun iki parçalı, oynak bir sele borusu olduğunu, ve minimum 16 cm'lik kısmının dışarıda kalması gerektiğini tekrar etmiş olayım.

Şimdi bu bilgiler ışında, sele borusunu iki parçalı olmayan, diğer seçeneklerden seçerek bu bacak boyu işini gayet güzel çözeriz burada mesele kalmaz.

Benim beden ölçülerimle kullandığım Endurace CF 9.0 SL (XL - 60CM) malum sizin Ultimate CF SL'e göre gidon sele mesafesi daha yakın, gidon daha yukarıda yani biraz daha dik bir geometri, endurance geometrisi deniyor ya ondan, bana uydu (yukarıdaki sele problemini çözdükten sonra) Ölçü tavsiye edilirken genelde denir ya yarış için bir boy küçüğünü al, ultimate da yarış geometrisi olduğuna göre sen 58'i seçebilirsin diye düşünüyorum. Ama 58'de bile o iki parçalı sele borusu sana limitinde kalıyor, çünkü seat tube sadece 2.5 cm. kısalıyor (58 - 60 tablolarından kontrol et).

Özetle 58 al, sele borusunu tek parça olanından iste :) şeklinde kendi önerimi yapıp kararı sana bırakırım



 

Sarper Tuncer

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Şubat 2014
Mesaj
450
Tepki
391
Şehir
izmir
İsim
Sarper
Bisiklet
Mosso
@Mahsus Mahal
yok benim derdim sorunsal kelimesiyle sadece :) sorunsal kelimesinin yanlış kullanımı beni çok sinir ediyorda o yüzden konunuza salça oldum. açmazınızla başarılar diliyorum kolay gelsin;)
 

Tesup Taru

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Mayıs 2010
Mesaj
416
Tepki
425
Şehir
Kayseri
Bisiklet
Salcano
Mahsus Mahal Bey, bir Canyon kullanıcısı olarak bana da sormuşsunuz. Buradan cevap yazayım: Alpaslan gayet güzel cevap vermiş. Tamamen katılıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Alpaslan.Savacı